Netflix höjer priserna

Nu har det blivit dyrare att titta på den strömmande videotjänsten Netflix.

Den strömmande videotjänsten Netflix höjer priserna för två av sina abonnemang. Det är de två dyrare abonnemangen som prishöjts från och med den 10 augusti i år. Standardabonnemanget där användare får titta på två skärmar i HD-kvalitet kostar nu 109 kronor i månaden, upp från 99 kronor.

Premium-abonnemanget höjs också och kostar nu 139 kronor i månaden. Med det abonnemanget kan användare titta på fyra skärmar och får både HD- och Ultra HD-kvalitet.

Basabonnemanget med endast en skärm och SD-kvalitet ligger kvar oförändrat på 89 kronor i månaden. Befintliga användare får mejl med information om när de kommer att debiteras enligt de nya priserna.

Skriven av Ida Blix

I framtiden tros Apple byta ut sina skärmar från Samsung och LG mot egna skärmar med Micro-LED.

Trots all automatisering kan det ibland vara skönt att kunna tända sina uppkopplade lampor via den vanliga strömbrytaren på väggen. Innan årets slut kommer det att släppas smarta strömbrytare till Philips Hue-lampor.

Nu är programmering en del av grundskolans läroplan. Varför är det viktigt när det samtidigt kommer larmrapporter om att elever presterar allt sämre i de traditionella ämnena undrar du?

Lite från ingenstans skickade Apple ut en pressinbjudan idag till ett event där de planerar att prata om nya kreativa idéer för lärare och elever.

Amanda och Ida pratar om att ha ett jobb som är som julafton, Idas nya jobbdator, WWDC, Klingoner – deras mat och språk, Fibits nya klocka och "tjejprodukter".

Vetenskapsmannen Stephen Hawking somnade under veckan in i sitt hem 76 år gammal. Vi ärar hans minne med veckans fredagsvideo.