Svensk kollektivtrafik kan vara på gång till Apples kartor

Apple kan vara på gång att lägga till stöd för svensk kollektivtrafik i sina kartor. Det har börjat dyka upp röda markeringar för stationer och hållplatser.

Apple lade med IOS 9 till stöd för att visa information om kollektivtrafik direkt i deras karttjänst. Sedan dess har ett antal länder och städer fått möjligheten och nu kan det också vara på gång i Sverige. Den här spaningen har vi fått in från 99-medlemmen Athen som noterat att röda markeringar för stationer börjat dyka upp runt om i Sverige.

På bilden ovan är vi i Göteborg, men de röda markeringarna finns på fler platser runt om i landet. Också i Danmark syns markeringarna, men vi har inte kunnat hitta några i våra grannländer Norge och Finland.

Det återstår att se hur länge vi måste vänta innan vi kan söka färdbeskrivningar via kollektivtrafik i Apples kartor, men det är helt klart goda nyheter att arbetet tycks pågå.

Har de röda markeringarna börjat dyka upp i din stad?

Betaltjänsten Google Pay kan inom kort lanseras i Sverige. Det går nu att påbörja registreringen av ett svenskt betalkort i appen, och Nordea ser ut att bli den första banken med stöd.

Tack till Zeugma för detta #nyhetstips!

Vår redaktör Ida Blix installerar en smart kattlucka från Sureflap hemma för att katterna ska kunna gå ut och in på egen hand. Häng med under installationen här.

Förra veckan ställde vi kluriga frågor om Samsung, och tidigare har vi gjort samma sak med Google. Denna varma sommarvecka vill vi veta vad ni vet om Apple. Klarar ni tio rätt? Lycka till!

Netflix uppdaterar gränssnittet på sin tv-app, och ett nytt sidofält kommer snart att rullas ut till alla användare. Enligt Netflix ska det göra navigeringen enklare.

Bang & Olufsen samlar alla sina produkter under en flagg, när märket B&O Play pensioneras.

Nu är Airplay 2 här, och med detta förvandlas Sonos ganska slutna högtalare till ett flexibelt underhållningssystem. Men det är inte helt utan brister.