Svensk kollektivtrafik kan vara på gång till Apples kartor

Apple kan vara på gång att lägga till stöd för svensk kollektivtrafik i sina kartor. Det har börjat dyka upp röda markeringar för stationer och hållplatser.

Apple lade med IOS 9 till stöd för att visa information om kollektivtrafik direkt i deras karttjänst. Sedan dess har ett antal länder och städer fått möjligheten och nu kan det också vara på gång i Sverige. Den här spaningen har vi fått in från 99-medlemmen Athen som noterat att röda markeringar för stationer börjat dyka upp runt om i Sverige.

På bilden ovan är vi i Göteborg, men de röda markeringarna finns på fler platser runt om i landet. Också i Danmark syns markeringarna, men vi har inte kunnat hitta några i våra grannländer Norge och Finland.

Det återstår att se hur länge vi måste vänta innan vi kan söka färdbeskrivningar via kollektivtrafik i Apples kartor, men det är helt klart goda nyheter att arbetet tycks pågå.

Har de röda markeringarna börjat dyka upp i din stad?

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.

I framtiden tros Apple byta ut sina skärmar från Samsung och LG mot egna skärmar med Micro-LED.

Trots all automatisering kan det ibland vara skönt att kunna tända sina uppkopplade lampor via den vanliga strömbrytaren på väggen. Innan årets slut kommer det att släppas smarta strömbrytare till Philips Hue-lampor.

Att ladda ner spel som sedan visar sig vara usla är sällan skoj. Speciellt inte om det suger en massa datatrafik i väntan på bussen. Men genom Google Play Instant ska användare kunna testa spel utan att ladda ner dem.