Fulkultur om Alistair MacLean

Den skotske författarens verk i bok- och filmformat lär vara bekant för fulkulturella konsumenter, men författaren själv är sannolikt inte lika välkänd.

Med klassiska litterära verk som Kanonerna på Navarone, Örnnästet, Isstation Zebra och Fruktan är mitt vapen på repertoaren borde författaren Alistair MacLean vara ett välbekant namn för den som spisar fulkultur i böckernas och filmernas värld, men så är inte alltid fallet.

Detta visar sig i det senaste avsnittet av Fulkultur där MacLean-kännarna Emil Åkered och Jakob Nilsson går igenom sin mångåriga historik med författarens böcker, något som kontrasteras av Andreas Eklöv som läste sin första MacLean-bok inför inspelningen av detta avsnitt.

I vad som sannolikt är det smalaste ämnet i Fulkulturs historia analyserar panelen den typiska formel som genomsyrar Alistair MacLeans verk, vilka böcker som har filmatiserats under åren och hur nära dessa håller sig till källmaterialet de är baserade på. Väl bekomme!

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Det går att prenumerera på podden via RSS eller Itunes och Fulkultur har dessutom en egen Tumblr-sida där länklista och alla avsnitt samlas. Podden finns dessutom representerad på Facebook, Instagram och Twitter. Som vanligt tar vi tacksamt emot all form av feedback. Berätta också gärna vad ni skulle vilja höra oss diskutera i framtida avsnitt.

En blinkning så är våren förbi tycker redaktionen som har massor av spännande prylar att hugga tag i. Vi hälsar i alla fall prylvåren välkommen med ett nytt avsnitt av vår podd.

Det blåser orkanvindar runt Facebook just nu efter veckans avslöjanden om hur användarnas data kan utnyttjas tämligen frikostigt, och vi passar därför på att bjuda på vd:n Mark Zuckerbergs pudel-intervju.

Det nya smarta låset ska ge dig valmöjligheter med hur du låser upp dörren, där både fingret och mobilen är två av flera alternativ.

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?