Fulkultur om Alistair MacLean

Den skotske författarens verk i bok- och filmformat lär vara bekant för fulkulturella konsumenter, men författaren själv är sannolikt inte lika välkänd.

Med klassiska litterära verk som Kanonerna på Navarone, Örnnästet, Isstation Zebra och Fruktan är mitt vapen på repertoaren borde författaren Alistair MacLean vara ett välbekant namn för den som spisar fulkultur i böckernas och filmernas värld, men så är inte alltid fallet.

Detta visar sig i det senaste avsnittet av Fulkultur där MacLean-kännarna Emil Åkered och Jakob Nilsson går igenom sin mångåriga historik med författarens böcker, något som kontrasteras av Andreas Eklöv som läste sin första MacLean-bok inför inspelningen av detta avsnitt.

I vad som sannolikt är det smalaste ämnet i Fulkulturs historia analyserar panelen den typiska formel som genomsyrar Alistair MacLeans verk, vilka böcker som har filmatiserats under åren och hur nära dessa håller sig till källmaterialet de är baserade på. Väl bekomme!

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Det går att prenumerera på podden via RSS eller Itunes och Fulkultur har dessutom en egen Tumblr-sida där länklista och alla avsnitt samlas. Podden finns dessutom representerad på Facebook, Instagram och Twitter. Som vanligt tar vi tacksamt emot all form av feedback. Berätta också gärna vad ni skulle vilja höra oss diskutera i framtida avsnitt.

Sennheiser Ambeo är hörlurarna för dig som spelar in mycket video med mobilen, för den coolaste funktionen är mikrofoner som spelar in 3D-ljud. Ida testar de smala, men häftiga, lurarna.

Huawei hyllar sina egna mobilkameror i en reklamfilm för telefonen Nova 3, men bilderna är i själva verket tagna med en stor systemkamera.

Google arbetar på en ny variant av Chromecast, som får förbättrad wifi-anslutning samt Bluetooth, och kanske även stöd för kommande speltjänsten Yeti.

Kvinnor är mer benägna än män att göra köp inuti mobilappar som spel, fastän de också är svårare att locka till en app från första början.

Huawei P20 Pro vinner EISA-utmärkelsen för årets bästa mobil, och visst är det en bra telefon. Men för 99:s del är konkurrensen stenhård, och fler flaggskepp är på gång i höst.

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!