Fulkultur om Alistair MacLean

Den skotske författarens verk i bok- och filmformat lär vara bekant för fulkulturella konsumenter, men författaren själv är sannolikt inte lika välkänd.

Med klassiska litterära verk som Kanonerna på Navarone, Örnnästet, Isstation Zebra och Fruktan är mitt vapen på repertoaren borde författaren Alistair MacLean vara ett välbekant namn för den som spisar fulkultur i böckernas och filmernas värld, men så är inte alltid fallet.

Detta visar sig i det senaste avsnittet av Fulkultur där MacLean-kännarna Emil Åkered och Jakob Nilsson går igenom sin mångåriga historik med författarens böcker, något som kontrasteras av Andreas Eklöv som läste sin första MacLean-bok inför inspelningen av detta avsnitt.

I vad som sannolikt är det smalaste ämnet i Fulkulturs historia analyserar panelen den typiska formel som genomsyrar Alistair MacLeans verk, vilka böcker som har filmatiserats under åren och hur nära dessa håller sig till källmaterialet de är baserade på. Väl bekomme!

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Det går att prenumerera på podden via RSS eller Itunes och Fulkultur har dessutom en egen Tumblr-sida där länklista och alla avsnitt samlas. Podden finns dessutom representerad på Facebook, Instagram och Twitter. Som vanligt tar vi tacksamt emot all form av feedback. Berätta också gärna vad ni skulle vilja höra oss diskutera i framtida avsnitt.

Vad ska musiktjänsten hitta på?

Spotifys hemliga vapen

Ett hårt pressat Spotify måste erbjuda innovativa funktioner för att överleva i längden. De har ett hemligt vapen, men behöver fler.

Stockholm kommer snart ikapp

Snart har du SL-kortet i mobilen

Allt fler plastkort har gjort sitt och byts ut mot digitala motsvarigheter i mobilen. Nu verkar det som att turen kommit till SL-kortet som gäller för resor med kollektivtrafiken i huvudstaden.

Kan du hjälpa Anton?

Jobba med oss på Geeks

Vi på Geeks behöver bli fler – specifikt behöver vi någon som är proffs på UX/UI. Kanske är det du?

Den här veckan gästas vi av Jack Werner som är bokaktuell med boken "Ja skiter i att det är fejk det är förjävligt ändå" som är en samling av galna och bisarra saker som folk gör på internet. Vi går igenom allt!

Det blir allt vanligare och vanligare att vi köper saker på nätet men varorna skickas inte av sig själva. Veckans fredagsvideo visar exakt hur avancerat detta maskineri är.

Hör och häpna – Google presenterar en ny lösning för hur folk ska kommunicera på Android. Det rör sig inte om någon Imessage-liknande lösning, men kanske är de äntligen på rätt väg.