Bioshock Remastered till Mac får lanseringsdatum

Den uppdaterade versionen av den tio år gamla guldklimpen Bioshock ska även släppas till Mac-plattformen, och nu har vi även ett konkret datum.

När Bioshock släpptes till PC-plattformen och spelkonsolerna Xbox 360 och Playstation 3 anno 2007 hyllades utvecklaren Irrational Games för spelets suveräna kombination av intressant berättande, stilsäker design och musik samt filosofiska frågeställningar som presenterades nere i den nedgångna undervattensstaden Rapture. Två år senare släpptes även en version för Mac OS signerad utvecklaren Feral Interactive.

I september 2016 släpptes en uppdaterad samling av Bioshock-seriens tre delar för PC och spelkonsolerna Xbox One och Playstation 4. Dessa versioner var visuellt uppgraderade med stöd för högre upplösningar och bättre bilduppdatering än vad som erbjöds i originalversionerna, och de innehöll även nedladdningsbart innehåll (DLC) som släpptes efter originalspelen.

På PC-plattformen släpptes de olika delarna i Bioshock-samlingen separat, och det är den uppdaterade versionen av det första spelet som nu alltså är på väg att bli tillgänglig även för Mac-plattformen. Den 22 augusti ska Bioshock Remastered kunna köpas i Feral Interactives egna webbutik, men även i Mac App Store.

Priset för spelet blir 20 dollar, vilket bör hamna på cirka 165 kronor för svenska kunder. Feral Interactive meddelar även att den gamla icke-uppdaterade versionen ska sänkas till ett betydligt lägre pris för att passa den som inte är intresserad av uppgraderad grafik.

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.

I framtiden tros Apple byta ut sina skärmar från Samsung och LG mot egna skärmar med Micro-LED.

Trots all automatisering kan det ibland vara skönt att kunna tända sina uppkopplade lampor via den vanliga strömbrytaren på väggen. Innan årets slut kommer det att släppas smarta strömbrytare till Philips Hue-lampor.

Att ladda ner spel som sedan visar sig vara usla är sällan skoj. Speciellt inte om det suger en massa datatrafik i väntan på bussen. Men genom Google Play Instant ska användare kunna testa spel utan att ladda ner dem.