Bioshock Remastered till Mac får lanseringsdatum

Den uppdaterade versionen av den tio år gamla guldklimpen Bioshock ska även släppas till Mac-plattformen, och nu har vi även ett konkret datum.

När Bioshock släpptes till PC-plattformen och spelkonsolerna Xbox 360 och Playstation 3 anno 2007 hyllades utvecklaren Irrational Games för spelets suveräna kombination av intressant berättande, stilsäker design och musik samt filosofiska frågeställningar som presenterades nere i den nedgångna undervattensstaden Rapture. Två år senare släpptes även en version för Mac OS signerad utvecklaren Feral Interactive.

I september 2016 släpptes en uppdaterad samling av Bioshock-seriens tre delar för PC och spelkonsolerna Xbox One och Playstation 4. Dessa versioner var visuellt uppgraderade med stöd för högre upplösningar och bättre bilduppdatering än vad som erbjöds i originalversionerna, och de innehöll även nedladdningsbart innehåll (DLC) som släpptes efter originalspelen.

På PC-plattformen släpptes de olika delarna i Bioshock-samlingen separat, och det är den uppdaterade versionen av det första spelet som nu alltså är på väg att bli tillgänglig även för Mac-plattformen. Den 22 augusti ska Bioshock Remastered kunna köpas i Feral Interactives egna webbutik, men även i Mac App Store.

Priset för spelet blir 20 dollar, vilket bör hamna på cirka 165 kronor för svenska kunder. Feral Interactive meddelar även att den gamla icke-uppdaterade versionen ska sänkas till ett betydligt lägre pris för att passa den som inte är intresserad av uppgraderad grafik.