Irland vill inte ha skattemiljarder från Apple

Den irländska regeringen kommer att följa EU-domen och kräva tillbaka 13 miljarder euro i restskatt från Apple, men vidhåller att de inte gjort något olagligt.

Förra året beslutade EU-kommissionen att Apple är skyldiga Irland 13 miljarder euro. Kommissionen menar att Irland tillhandahållit det amerikanska företaget olagligt statsstöd.

I en intervju med tyska Frankfurter Allgemeine (Google-översatt) säger Irlands finansminister Paschal Donohoe att EU-beslutet är felaktigt, men att Irland kommer följa domslutet och kräva in pengarna. De kommer placeras i ett låst konto i väntan på beslut kring Apples överklagan av kommissionens dom.

Donohoe säger till tidningen att skatteprogrammet som Apple tagit del av varit tillgängligt för alla och inte varit skräddarsytt för den amerikanska teknikjätten.

En blinkning så är våren förbi tycker redaktionen som har massor av spännande prylar att hugga tag i. Vi hälsar i alla fall prylvåren välkommen med ett nytt avsnitt av vår podd.

Det blåser orkanvindar runt Facebook just nu efter veckans avslöjanden om hur användarnas data kan utnyttjas tämligen frikostigt, och vi passar därför på att bjuda på vd:n Mark Zuckerbergs pudel-intervju.

Det nya smarta låset ska ge dig valmöjligheter med hur du låser upp dörren, där både fingret och mobilen är två av flera alternativ.

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?