Irland vill inte ha skattemiljarder från Apple

Den irländska regeringen kommer att följa EU-domen och kräva tillbaka 13 miljarder euro i restskatt från Apple, men vidhåller att de inte gjort något olagligt.

Förra året beslutade EU-kommissionen att Apple är skyldiga Irland 13 miljarder euro. Kommissionen menar att Irland tillhandahållit det amerikanska företaget olagligt statsstöd.

I en intervju med tyska Frankfurter Allgemeine (Google-översatt) säger Irlands finansminister Paschal Donohoe att EU-beslutet är felaktigt, men att Irland kommer följa domslutet och kräva in pengarna. De kommer placeras i ett låst konto i väntan på beslut kring Apples överklagan av kommissionens dom.

Donohoe säger till tidningen att skatteprogrammet som Apple tagit del av varit tillgängligt för alla och inte varit skräddarsytt för den amerikanska teknikjätten.

Årets nya Iphone-modeller är här! Här går vi igenom vad du bör tänka på innan du byter till en ny telefon och hur du gör för att flytta allt från din gamla. Efteråt kan du lämna din gamla telefon till någon ny eller kanske sälja den.

Med IOS 12 dök äntligen appen Genvägar upp. Har du hunnit kika på den och framför allt – har du satt upp några genvägar? Tipsa om dina favorit i den här tråden.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.