Irland vill inte ha skattemiljarder från Apple

Den irländska regeringen kommer att följa EU-domen och kräva tillbaka 13 miljarder euro i restskatt från Apple, men vidhåller att de inte gjort något olagligt.

Förra året beslutade EU-kommissionen att Apple är skyldiga Irland 13 miljarder euro. Kommissionen menar att Irland tillhandahållit det amerikanska företaget olagligt statsstöd.

I en intervju med tyska Frankfurter Allgemeine (Google-översatt) säger Irlands finansminister Paschal Donohoe att EU-beslutet är felaktigt, men att Irland kommer följa domslutet och kräva in pengarna. De kommer placeras i ett låst konto i väntan på beslut kring Apples överklagan av kommissionens dom.

Donohoe säger till tidningen att skatteprogrammet som Apple tagit del av varit tillgängligt för alla och inte varit skräddarsytt för den amerikanska teknikjätten.

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!

Vår Jakob har tagit semester så självklart passar vi på att störa honom med frågor om vilka prylar och tjänster som han kommer använda mest under ledigheten.

Det finns många som önskar sig en ny modell av den lilla och behändiga Iphone SE, och Ida Blix håller med. I en värld av allt större mobiler behövs något greppvänligt och lagom.

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?