Irland vill inte ha skattemiljarder från Apple

Den irländska regeringen kommer att följa EU-domen och kräva tillbaka 13 miljarder euro i restskatt från Apple, men vidhåller att de inte gjort något olagligt.

Förra året beslutade EU-kommissionen att Apple är skyldiga Irland 13 miljarder euro. Kommissionen menar att Irland tillhandahållit det amerikanska företaget olagligt statsstöd.

I en intervju med tyska Frankfurter Allgemeine (Google-översatt) säger Irlands finansminister Paschal Donohoe att EU-beslutet är felaktigt, men att Irland kommer följa domslutet och kräva in pengarna. De kommer placeras i ett låst konto i väntan på beslut kring Apples överklagan av kommissionens dom.

Donohoe säger till tidningen att skatteprogrammet som Apple tagit del av varit tillgängligt för alla och inte varit skräddarsytt för den amerikanska teknikjätten.

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.

I framtiden tros Apple byta ut sina skärmar från Samsung och LG mot egna skärmar med Micro-LED.

Trots all automatisering kan det ibland vara skönt att kunna tända sina uppkopplade lampor via den vanliga strömbrytaren på väggen. Innan årets slut kommer det att släppas smarta strömbrytare till Philips Hue-lampor.

Att ladda ner spel som sedan visar sig vara usla är sällan skoj. Speciellt inte om det suger en massa datatrafik i väntan på bussen. Men genom Google Play Instant ska användare kunna testa spel utan att ladda ner dem.