Irland vill inte ha skattemiljarder från Apple

Den irländska regeringen kommer att följa EU-domen och kräva tillbaka 13 miljarder euro i restskatt från Apple, men vidhåller att de inte gjort något olagligt.

Förra året beslutade EU-kommissionen att Apple är skyldiga Irland 13 miljarder euro. Kommissionen menar att Irland tillhandahållit det amerikanska företaget olagligt statsstöd.

I en intervju med tyska Frankfurter Allgemeine (Google-översatt) säger Irlands finansminister Paschal Donohoe att EU-beslutet är felaktigt, men att Irland kommer följa domslutet och kräva in pengarna. De kommer placeras i ett låst konto i väntan på beslut kring Apples överklagan av kommissionens dom.

Donohoe säger till tidningen att skatteprogrammet som Apple tagit del av varit tillgängligt för alla och inte varit skräddarsytt för den amerikanska teknikjätten.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.

Ingen näthandel ännu, men däremot molntjänster. Amazon Web Services öppnar sin verksamhet i Sverige idag.

Bilder på en Iphone XS-version av Apples puckelryggiga batterifodral har dykt upp på nätet, och produkten kan rentav dyka upp innan jul.