Apple Pay blockerar hatsajter

Apple och Paypal är bara några exempel på företag som efter händelserna i Charlottesville i USA tar krafttag mot hatsajter.

Apple har efter händelserna i Charlottesville, USA sett till att stänga ett antal hatsajter från att fungera tillsammans med Apple Pay. Dessa sajter innehåller bland annat försäljning av kläder och prylar med nazistlogotyper. Paypal har gjort liknande åtgärder.

I reglerna för Apple Pay står det beskrivet att tjänsten inte får användas på sajter som "marknadsför hat, våld eller intolerans baserat på etnicitet, ålder, kön, könsidentitet, religion eller sexuell läggning".

Tim Cook har också skickat ut ett meddelande till anställda där han fördömer rasism och trångsynthet. Brevet i sin helhet kan läsas hos Buzzfeed.

"Vi får inte bevittna eller tillåta sådant hat och trångsynthet i vårt land, och vi måste vara entydiga om det. Det handlar inte om vänster eller höger, konservativ eller liberal. Det handlar om mänsklig anständighet och moral. Jag håller inte med presidenten och andra som tror att det finns en moralisk likvärdighet mellan extremism från vit makt-rörelser och nazister, och de som motsätter dem genom att stå upp för mänskliga rättigheter. Att jämföra de två strider mot våra ideal som amerikaner."

Apple kommer också enligt Cook att donera en miljon dollar vardera till Southern Poverty Law Center och Anti-Defamation League. Dessutom kommer företaget att matcha anställdas donationer till dessa eller andra grupper fram till 30 september.

Kommentarer
1 svar

Nu är programmering en del av grundskolans läroplan. Varför är det viktigt när det samtidigt kommer larmrapporter om att elever presterar allt sämre i de traditionella ämnena undrar du?

Amanda och Ida pratar om att ha ett jobb som är som julafton, Idas nya jobbdator, WWDC, Klingoner – deras mat och språk, Fibits nya klocka och "tjejprodukter".

Lite från ingenstans skickade Apple ut en pressinbjudan idag till ett event där de planerar att prata om nya kreativa idéer för lärare och elever.

Vetenskapsmannen Stephen Hawking somnade under veckan in i sitt hem 76 år gammal. Vi ärar hans minne med veckans fredagsvideo.

Amanda testar högtalaren JBL Boombox som levererar mycket bas, fylligt ljud, fiffiga funktioner och lång batteritid.

Idag meddelade Google att Android Wear har bytt namn till Wear OS och vilka enheter som kommer få detta namnbyte.