Apple Pay blockerar hatsajter

Apple och Paypal är bara några exempel på företag som efter händelserna i Charlottesville i USA tar krafttag mot hatsajter.

Apple har efter händelserna i Charlottesville, USA sett till att stänga ett antal hatsajter från att fungera tillsammans med Apple Pay. Dessa sajter innehåller bland annat försäljning av kläder och prylar med nazistlogotyper. Paypal har gjort liknande åtgärder.

I reglerna för Apple Pay står det beskrivet att tjänsten inte får användas på sajter som "marknadsför hat, våld eller intolerans baserat på etnicitet, ålder, kön, könsidentitet, religion eller sexuell läggning".

Tim Cook har också skickat ut ett meddelande till anställda där han fördömer rasism och trångsynthet. Brevet i sin helhet kan läsas hos Buzzfeed.

"Vi får inte bevittna eller tillåta sådant hat och trångsynthet i vårt land, och vi måste vara entydiga om det. Det handlar inte om vänster eller höger, konservativ eller liberal. Det handlar om mänsklig anständighet och moral. Jag håller inte med presidenten och andra som tror att det finns en moralisk likvärdighet mellan extremism från vit makt-rörelser och nazister, och de som motsätter dem genom att stå upp för mänskliga rättigheter. Att jämföra de två strider mot våra ideal som amerikaner."

Apple kommer också enligt Cook att donera en miljon dollar vardera till Southern Poverty Law Center och Anti-Defamation League. Dessutom kommer företaget att matcha anställdas donationer till dessa eller andra grupper fram till 30 september.

Kommentarer
1 svar

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.

Apples bilsystem Carplay har nu stöd för andra karttjänster, och först ut är ärkerivalen Google Maps.

UE har uppdaterat sin Boom-serie med portabla Bluetooth-högtalare. De nya modellerna är vattentäta och har fått flera nya finesser.

Tillsammans med IOS 12 släppte Apple också Watch OS 5 till världen. Vi går igenom nyheterna som väntar dig.

På fredag börjar Apples nya flaggskeppsmobiler att säljas i butiker. Om du har en Iphone X redan – finns det några skäl att uppgradera? Kanske finns det ett stort skäl.

IOS 12 är här, och går att ladda hem. Här är en snabb genomgång av nyheterna i systemet.