Apple Pay blockerar hatsajter

Apple och Paypal är bara några exempel på företag som efter händelserna i Charlottesville i USA tar krafttag mot hatsajter.

Apple har efter händelserna i Charlottesville, USA sett till att stänga ett antal hatsajter från att fungera tillsammans med Apple Pay. Dessa sajter innehåller bland annat försäljning av kläder och prylar med nazistlogotyper. Paypal har gjort liknande åtgärder.

I reglerna för Apple Pay står det beskrivet att tjänsten inte får användas på sajter som "marknadsför hat, våld eller intolerans baserat på etnicitet, ålder, kön, könsidentitet, religion eller sexuell läggning".

Tim Cook har också skickat ut ett meddelande till anställda där han fördömer rasism och trångsynthet. Brevet i sin helhet kan läsas hos Buzzfeed.

"Vi får inte bevittna eller tillåta sådant hat och trångsynthet i vårt land, och vi måste vara entydiga om det. Det handlar inte om vänster eller höger, konservativ eller liberal. Det handlar om mänsklig anständighet och moral. Jag håller inte med presidenten och andra som tror att det finns en moralisk likvärdighet mellan extremism från vit makt-rörelser och nazister, och de som motsätter dem genom att stå upp för mänskliga rättigheter. Att jämföra de två strider mot våra ideal som amerikaner."

Apple kommer också enligt Cook att donera en miljon dollar vardera till Southern Poverty Law Center och Anti-Defamation League. Dessutom kommer företaget att matcha anställdas donationer till dessa eller andra grupper fram till 30 september.

Kommentarer
1 svar

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Kontaktlösa mobilbetalningar är bara början, för tack vare sakernas internet kan snart kylskåpet, bilen och kläderna betala själva. Ida har träffat Christina Lind, Sverigechef på Visa för att prata om framtidens betalningar och hur de påverkar oss kunder.

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

USA har rivit upp sin princip om nätneutralitet, men låt oss kämpa för att behålla den i Sverige. Youtube-profilen CGP Grey förklarar varför det är en bra idé.

Oneplus har släppt en uppdatering till mobiltelefonen Oneplus 6, som åtgärdar den säkerhetslucka som försatte data i fara.

Valve gör ett nytt försök med sin IOS-app som ger möjligheten att strömma Steam-spel från en dator till en Iphone eller Ipad.