Apple Pay blockerar hatsajter

Apple och Paypal är bara några exempel på företag som efter händelserna i Charlottesville i USA tar krafttag mot hatsajter.

Apple har efter händelserna i Charlottesville, USA sett till att stänga ett antal hatsajter från att fungera tillsammans med Apple Pay. Dessa sajter innehåller bland annat försäljning av kläder och prylar med nazistlogotyper. Paypal har gjort liknande åtgärder.

I reglerna för Apple Pay står det beskrivet att tjänsten inte får användas på sajter som "marknadsför hat, våld eller intolerans baserat på etnicitet, ålder, kön, könsidentitet, religion eller sexuell läggning".

Tim Cook har också skickat ut ett meddelande till anställda där han fördömer rasism och trångsynthet. Brevet i sin helhet kan läsas hos Buzzfeed.

"Vi får inte bevittna eller tillåta sådant hat och trångsynthet i vårt land, och vi måste vara entydiga om det. Det handlar inte om vänster eller höger, konservativ eller liberal. Det handlar om mänsklig anständighet och moral. Jag håller inte med presidenten och andra som tror att det finns en moralisk likvärdighet mellan extremism från vit makt-rörelser och nazister, och de som motsätter dem genom att stå upp för mänskliga rättigheter. Att jämföra de två strider mot våra ideal som amerikaner."

Apple kommer också enligt Cook att donera en miljon dollar vardera till Southern Poverty Law Center och Anti-Defamation League. Dessutom kommer företaget att matcha anställdas donationer till dessa eller andra grupper fram till 30 september.

Kommentarer
1 svar

Domen innebär att Telia ska betala kassettskatt för Iphone-modeller från 2009 och framåt, vilket kan leda till dyrare telefoner.

Som en julklapp till bokälskare ger Apple bort flera klassiska romaner som ljudböcker, inlästa av kända skådespelare och komiker.

Googles röstassistent nöjer sig inte med att informera om försenade flyg; nu börjar den digitala hjälpredan också förutse förseningar och meddela om dessa.

Bakåt-knappen i webbläsare kan luras genom att webbplatser lägger till falsk historik som skickar användaren åt fel håll, men nu jobbar Chrome på en lösning för allas trevnad.

Apple har rekryterat branschkändisen Andrew Kim, en designer som jobbat åt både Tesla och Microsoft med allt från Model 3, Windows 10 och Xbox. Vad ska han hitta på hos Apple tro?

I ett test utfört av Forbes kunde ett 3D-utskrivet huvud låsa upp ett flertal Android-mobiler utan större bekymmer. Iphone X gick dock inte att lura.

Tack till carlsson för detta #nyhetstips!