Swisha ditt eget konto

Från och med september kan du sätta in pengar på ditt eget konto med hjälp av Swish om du har Nordnet som bank.

Nordnet kommer vara den första banken som erbjuder sina kunder insättningar på det egna kontot med hjälp av Swish. Från och med september kommer det gå att sätta in pengar på det egna bankkontot med hjälp av Swish. Företaget beskriver den nya möjligheten i ett pressmeddelande:

– Vi vill gå i takt med konsumenternas ändrade preferenser och finnas i de kanaler där våra användare finns. När regelverket ändrades ville vi vara snabbt ute och ta tillvara möjligheten att erbjuda våra kunder att swisha till sitt sparande.

Även om det inte är någon ny företeelse att sätta in pengar på det egna kontot med hjälp av mobilen ser Nordnet Swish som ett sätt att underlätta för kunderna och göra processen snabbare och smidigare. Dahlgren menar att insättningar via Swish är ett ”viktigt steg mot vårt mål att bygga världens bästa kundupplevelse inom sparande och investeringar.”

Det har tidigare inte varit möjligt att Swisha till sparkonton hos Nordnet då en köptransaktion varit ett krav för överföringar. Nu har reglerna ändrats så att Swish-betalningar kan ske utan en köptransaktion, och kunder som har sparkonton hos Nordnet kan nu använda ett Swish-nummer för att betala in pengar dit.

Kommentarer
10 svar

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.