Swisha ditt eget konto

Från och med september kan du sätta in pengar på ditt eget konto med hjälp av Swish om du har Nordnet som bank.

Nordnet kommer vara den första banken som erbjuder sina kunder insättningar på det egna kontot med hjälp av Swish. Från och med september kommer det gå att sätta in pengar på det egna bankkontot med hjälp av Swish. Företaget beskriver den nya möjligheten i ett pressmeddelande:

– Vi vill gå i takt med konsumenternas ändrade preferenser och finnas i de kanaler där våra användare finns. När regelverket ändrades ville vi vara snabbt ute och ta tillvara möjligheten att erbjuda våra kunder att swisha till sitt sparande.

Även om det inte är någon ny företeelse att sätta in pengar på det egna kontot med hjälp av mobilen ser Nordnet Swish som ett sätt att underlätta för kunderna och göra processen snabbare och smidigare. Dahlgren menar att insättningar via Swish är ett ”viktigt steg mot vårt mål att bygga världens bästa kundupplevelse inom sparande och investeringar.”

Det har tidigare inte varit möjligt att Swisha till sparkonton hos Nordnet då en köptransaktion varit ett krav för överföringar. Nu har reglerna ändrats så att Swish-betalningar kan ske utan en köptransaktion, och kunder som har sparkonton hos Nordnet kan nu använda ett Swish-nummer för att betala in pengar dit.

Kommentarer
10 svar

Trots all automatisering kan det ibland vara skönt att kunna tända sina uppkopplade lampor via den vanliga strömbrytaren på väggen. Innan årets slut kommer det att släppas smarta strömbrytare till Philips Hue-lampor.

Nu är programmering en del av grundskolans läroplan. Varför är det viktigt när det samtidigt kommer larmrapporter om att elever presterar allt sämre i de traditionella ämnena undrar du?

Lite från ingenstans skickade Apple ut en pressinbjudan idag till ett event där de planerar att prata om nya kreativa idéer för lärare och elever.

Amanda och Ida pratar om att ha ett jobb som är som julafton, Idas nya jobbdator, WWDC, Klingoner – deras mat och språk, Fibits nya klocka och "tjejprodukter".

Vetenskapsmannen Stephen Hawking somnade under veckan in i sitt hem 76 år gammal. Vi ärar hans minne med veckans fredagsvideo.

Amanda testar högtalaren JBL Boombox som levererar mycket bas, fylligt ljud, fiffiga funktioner och lång batteritid.