Snabbtips: Så rättar du Siri med textkommandon

Ibland missuppfattar Siri vad du försöker säga till henne. Istället för att sucka, och försöka prata med henne igen, kan du korrigera felet genom att skriva.

Med röstassistenten Siris hjälp kan du uträtta en rad saker genom att prata med din mobil. Men det är inte alltid Siri uppfattar vad du säger. Istället för att försöka säga samma sak igen kommer här ett tips som du kanske inte redan känner till. Det går att redigera texten som blev fel. Vi visar hur du gör.

När du pratar med Siri tolkas din röst om till text på skärmen. I lite ljusare grått under ditt kommando står det faktiskt "tryck för att ändra", men det är lätt att missa.

Om något du säger missförstås, eller om Siri inte förstår vad du vill (ibland är hon ju väldigt petig med hur du uttrycker dig) så kan du trycka på texten och själv skriva in rätt ord, eller prova att uttrycka dig på ett annat sätt.

Det är inte helt lätt att med flit få Siri att missförstå något, men i exemplet ovan frågar jag efter adressen till kontoret, och Siri hittar ingenting bland mina kontakter. Jag trycker och skriver istället "Var jobbar jag?" och Siri ger mig då mitt kontaktkort med adressen jag lagt in till jobbet. Genom att trycka på adressen kommer jag till Kartor och kan navigera dit.

I en del fall är det kanske lättare att bara försöka prata med Siri en gång till, andra gånger går det snabbare att istället skriva in vad du vill ha hjälp med. Nu känner du i alla fall till båda alternativen.

Skriven av Ida Blix

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

Idag inleds fotbolls-VM med en match mellan värdlandet Ryssland och Saudiarabien. För Iphone-användare finns Siri här för att svara på frågor.