Adobes fototävling avgjord

Nu är Adobes fototävlingen som löpt under sommaren avgjord och de bästa bidragen kan ses med hjälp av förstärkt verklighet i Kungsträdgården i Stockholm.

I juni tipsade vi om en fototävling som Adobe kört i Stockholm under sommaren som använde förstärkt verklighet (AR) på ett roligt sätt. Nu har de vinnande bidragen utsetts och går att se antingen via en webbläsare eller med hjälp av förstärkt verklighet på plats i Kungsträdgården i Stockholm.

– Exhibition Stockholm samlade in nästan 1 400 kreativa och inspirerande bilder på Sommarstockholm. Bilderna fick tillsammans 126 000 röster av både tävlingsbesökare och webbesökare. Engagemanget har varit fantastiskt, säger Anna Rose, marknadschef på Adobe i Norden.

Utställningen består av 54 bilder, tagna av 20 fotografer och är öppen fram till den 27 augusti. Vinnaren i tävlingen heter Johan Bjärnström som tog hem förstapriset, 30 000 kronor.

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.