Adobes fototävling avgjord

Nu är Adobes fototävlingen som löpt under sommaren avgjord och de bästa bidragen kan ses med hjälp av förstärkt verklighet i Kungsträdgården i Stockholm.

I juni tipsade vi om en fototävling som Adobe kört i Stockholm under sommaren som använde förstärkt verklighet (AR) på ett roligt sätt. Nu har de vinnande bidragen utsetts och går att se antingen via en webbläsare eller med hjälp av förstärkt verklighet på plats i Kungsträdgården i Stockholm.

– Exhibition Stockholm samlade in nästan 1 400 kreativa och inspirerande bilder på Sommarstockholm. Bilderna fick tillsammans 126 000 röster av både tävlingsbesökare och webbesökare. Engagemanget har varit fantastiskt, säger Anna Rose, marknadschef på Adobe i Norden.

Utställningen består av 54 bilder, tagna av 20 fotografer och är öppen fram till den 27 augusti. Vinnaren i tävlingen heter Johan Bjärnström som tog hem förstapriset, 30 000 kronor.

Sennheiser Ambeo är hörlurarna för dig som spelar in mycket video med mobilen, för den coolaste funktionen är mikrofoner som spelar in 3D-ljud. Ida testar de smala, men häftiga, lurarna.

Huawei hyllar sina egna mobilkameror i en reklamfilm för telefonen Nova 3, men bilderna är i själva verket tagna med en stor systemkamera.

Google arbetar på en ny variant av Chromecast, som får förbättrad wifi-anslutning samt Bluetooth, och kanske även stöd för kommande speltjänsten Yeti.

Kvinnor är mer benägna än män att göra köp inuti mobilappar som spel, fastän de också är svårare att locka till en app från första början.

Huawei P20 Pro vinner EISA-utmärkelsen för årets bästa mobil, och visst är det en bra telefon. Men för 99:s del är konkurrensen stenhård, och fler flaggskepp är på gång i höst.

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!