Adobes fototävling avgjord

Nu är Adobes fototävlingen som löpt under sommaren avgjord och de bästa bidragen kan ses med hjälp av förstärkt verklighet i Kungsträdgården i Stockholm.

I juni tipsade vi om en fototävling som Adobe kört i Stockholm under sommaren som använde förstärkt verklighet (AR) på ett roligt sätt. Nu har de vinnande bidragen utsetts och går att se antingen via en webbläsare eller med hjälp av förstärkt verklighet på plats i Kungsträdgården i Stockholm.

– Exhibition Stockholm samlade in nästan 1 400 kreativa och inspirerande bilder på Sommarstockholm. Bilderna fick tillsammans 126 000 röster av både tävlingsbesökare och webbesökare. Engagemanget har varit fantastiskt, säger Anna Rose, marknadschef på Adobe i Norden.

Utställningen består av 54 bilder, tagna av 20 fotografer och är öppen fram till den 27 augusti. Vinnaren i tävlingen heter Johan Bjärnström som tog hem förstapriset, 30 000 kronor.

Vad ska musiktjänsten hitta på?

Spotifys hemliga vapen

Ett hårt pressat Spotify måste erbjuda innovativa funktioner för att överleva i längden. De har ett hemligt vapen, men behöver fler.

Stockholm kommer snart ikapp

Snart har du SL-kortet i mobilen

Allt fler plastkort har gjort sitt och byts ut mot digitala motsvarigheter i mobilen. Nu verkar det som att turen kommit till SL-kortet som gäller för resor med kollektivtrafiken i huvudstaden.

Kan du hjälpa Anton?

Jobba med oss på Geeks

Vi på Geeks behöver bli fler – specifikt behöver vi någon som är proffs på UX/UI. Kanske är det du?

Den här veckan gästas vi av Jack Werner som är bokaktuell med boken "Ja skiter i att det är fejk det är förjävligt ändå" som är en samling av galna och bisarra saker som folk gör på internet. Vi går igenom allt!

Det blir allt vanligare och vanligare att vi köper saker på nätet men varorna skickas inte av sig själva. Veckans fredagsvideo visar exakt hur avancerat detta maskineri är.

Hör och häpna – Google presenterar en ny lösning för hur folk ska kommunicera på Android. Det rör sig inte om någon Imessage-liknande lösning, men kanske är de äntligen på rätt väg.