Rykte: Google arbetar på smarta hörlurar

Google kan ha ett par smarta hörlurar likt Apples Airpods på gång. Lite snokande i en betaversion av en Google-app bjuder på referenser till ett par hörlurar med Google Assistant.

Hörlurar finns det gott om, men den smarta varianten finns det ännu inte ett lika stort utbud av. Apple har sina Airpods, Bragi säljer sina Dash. Nu kan Google ha ett eget par på gång. 9to5Google har hittat referenser till hörlurar som använder Google Assistant med kodnamnet Bisto i en betaversion av Google-appen.

Med de här hörlurarna kan användare höra och svara på notiser med rösten, och behöver inte plocka fram telefonen för att knappa in ett svar. Det finns inte så mycket fler detaljer, men en Google Assistant-knapp på vänster sida tyder på att det här kan vara ett par hörlurar som sitter över eller på öronen, snarare än snäckor.

Om Google planerar att släppa de här hörlurarna vore ett bra tillfälle vara deras höstevenemang där de gärna släpper nya hårdvara. I år ryktas det om nya Pixel-telefoner, Chromebook Pixel och en högtalare för hemmet.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Kontanter är ute och plastkorten tappar snabbt sin charm med alla mobila betallösningar som kommer. Ida satte sig ned med Mastercard för att prata om utvecklingen.

Swype var länge ett populärt tangentbordsalterantiv för Android, och hittade också in i App Store, men nu meddelar utvecklarna att det inte kommer några fler uppdateringar.

Googles systerbolag Verily har tagit fram en artificiell intelligens som kan identifiera om en patient kan drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar genom att analysera patientens ögonbotten.

Hur gick det i förra veckans quiz? Här kan du jämföra dig med de andra som gjorde testet.