Rykte: Google arbetar på smarta hörlurar

Google kan ha ett par smarta hörlurar likt Apples Airpods på gång. Lite snokande i en betaversion av en Google-app bjuder på referenser till ett par hörlurar med Google Assistant.

Hörlurar finns det gott om, men den smarta varianten finns det ännu inte ett lika stort utbud av. Apple har sina Airpods, Bragi säljer sina Dash. Nu kan Google ha ett eget par på gång. 9to5Google har hittat referenser till hörlurar som använder Google Assistant med kodnamnet Bisto i en betaversion av Google-appen.

Med de här hörlurarna kan användare höra och svara på notiser med rösten, och behöver inte plocka fram telefonen för att knappa in ett svar. Det finns inte så mycket fler detaljer, men en Google Assistant-knapp på vänster sida tyder på att det här kan vara ett par hörlurar som sitter över eller på öronen, snarare än snäckor.

Om Google planerar att släppa de här hörlurarna vore ett bra tillfälle vara deras höstevenemang där de gärna släpper nya hårdvara. I år ryktas det om nya Pixel-telefoner, Chromebook Pixel och en högtalare för hemmet.

Den 16 juli är det officiellt säljstart för den nostalgiframkallande Nokia 8110 4G, mer populärt kallad för "banantelefonen".

Hur gick det i förra veckans quiz? Vi ställde kluriga frågor om Sonos och så här gick det.

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?