Bixby kommer till Sverige

Samsungs smarta röstassistent Bixby har tidigare endast funnits i USA och Sydkorea, men nu rullas den ut till 200 länder inklusive Sverige.

Samsung Electronics säger i ett pressmeddelande att deras röstassistent Bixby nu rullas ut till 200 nya länder. Tidigare har assistenten endast funnits i Sydkorea och USA och endast på koreanska och engelska. Det är oklart exakt vilka länder som fått stöd för Bixby, men länder som innefattas är bland annat Kanada, Australien, Sydafrika, Storbritannien och Sverige.

Bixby har dock fortsättningsvis endast stöd för engelska och koreanska, men Samsung planerar på sikt att göra den tillgänglig i ännu fler länder, på fler språk, till fler enheter och tredjepartsprogram. Bixby förstår främst amerikansk engelska och kan till en början ha svårt att förstå dialekter, men lär sig dock över tid förstå dig bättre. Kommandon du använder sällan kommer dock att ta längre tid för Bixby att lära sig.

Bixby rullas i nuläget endast ut till Galaxy S8 och S8 Plus. Genom att trycka på den dedikerade knappen på telefonens vänstra sida påbörjar du uppdateringen och aktiveringen av röstassistenten.

Vi snabbtestar

Vid ett snabbtest av Bixby kan vi konstatera att den är något långsammare än Apples röstassistent Siri men samtidigt kan Bixby kedja ihop en rad olika steg och på så sätt utföra mer avancerade uppgifter än Siri. Bixby kan även utföra vissa uppgifter som Siri än så länge inte klarar av.

Dock har Bixby väldigt svårt att förstå svenska namn. Vi utförde Björn Ranelid-testet, det vill säga vi ställde frågan ”Vem är Björn Ranelid?” eller i det här fallet ”Who is Björn Ranelid?” och fick allt annat än rätt svar. Bixby föreslog istället bland annat John Ronald, Beyond on the Load och Your Anomalad.

Bixby är även lite trevligare och mer mänsklig än Siri. Bixby har mer utfyllnadsprat och fler artiga fraser och det känns i större utsträckning som att jag faktiskt har en konversation med någon som ska hjälpa mig.

Det är dock lite tråkigt men väldigt förståeligt att Bixby än så länge inte finns på fler språk och vi kan bara hoppas på att Bixby någon gång kommer på svenska för det är en mycket kompetent och trevlig röstassistent.

För den som vill veta mer om skillnaderna mellan Bixby och Siri rekommenderar vi varmt videon nedan som går igenom en rad olika moment med de olika assistenterna.

Kommentarer
10 svar

Hur gick det i förra veckans quiz? Här kan du jämföra dig med de andra som gjorde testet.

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Googles systerbolag Verily har tagit fram en artificiell intelligens som kan identifiera om en patient kan drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar genom att analysera patientens ögonbotten.

Nästa vecka kommer Sony visa upp sin nya Android-telefon på Mobile World Congress och i dag släppte de en kryptiskt video för telefonen.

Nyligen valde Google att plocka bort direktlänkar till bilder bland sökresultaten. En klart irriterande grej men något som nu går att fixa genom ett enkelt tillägg.

Ett speciellt indiskt tecken fick appar på IOS-enheter att krascha vilket gjorde livet surt för folk med trollande kompisar. Nu har Apple löst den irriterande buggen med nyligen släppta IOS 11.2.6.