Code42 slutar med Crashplan för hemanvändare

Säkerhetskopieringstjänsten Crashplan för hemanvändare tas bort. Code42 lämnar konsumentmarknaden och satsar istället på företagsanvändare.

Crashplan är en säkerhetskopieringstjänst som låter användare göra säkerhetskopior till molnet mot en fast månadsavgift. De har tidigare haft ett abonnemang för hemanvändare som de nu meddelar att de tar bort.

Från och med den 22 augusti finns inte längre Crashplan för hemanvändare, men befintliga kunder kommer att få använda tjänsten tills deras nuvarande abonnemang löper ut. Däremot går det inte att köpa tjänsten nu, eller förlänga befintliga abonnemang.

Mindre företagsanvändare kan välja att uppgradera till Crashplan för mindre företag, medan privatanvändare hänvisas till partnertjänsten Carbonite.

Har du Crashplan idag?

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
36 svar

Belkins smarta hemmet-strömbrytare Wemo Mini får stöd för Homekit i efterhand genom en uppdatering av mjukvaran.

Äntligen fredag! Den här gången en kort och informativ genomgång av hur Google Maps fungerar.

Betaltjänsten Google Pay kan inom kort lanseras i Sverige. Det går nu att påbörja registreringen av ett svenskt betalkort i appen, och Nordea ser ut att bli den första banken med stöd.

Tack till Zeugma för detta #nyhetstips!

Vår redaktör Ida Blix installerar en smart kattlucka från Sureflap hemma för att katterna ska kunna gå ut och in på egen hand. Häng med under installationen här.

Förra veckan ställde vi kluriga frågor om Samsung, och tidigare har vi gjort samma sak med Google. Denna varma sommarvecka vill vi veta vad ni vet om Apple. Klarar ni tio rätt? Lycka till!

Netflix uppdaterar gränssnittet på sin tv-app, och ett nytt sidofält kommer snart att rullas ut till alla användare. Enligt Netflix ska det göra navigeringen enklare.