Code42 slutar med Crashplan för hemanvändare

Säkerhetskopieringstjänsten Crashplan för hemanvändare tas bort. Code42 lämnar konsumentmarknaden och satsar istället på företagsanvändare.

Crashplan är en säkerhetskopieringstjänst som låter användare göra säkerhetskopior till molnet mot en fast månadsavgift. De har tidigare haft ett abonnemang för hemanvändare som de nu meddelar att de tar bort.

Från och med den 22 augusti finns inte längre Crashplan för hemanvändare, men befintliga kunder kommer att få använda tjänsten tills deras nuvarande abonnemang löper ut. Däremot går det inte att köpa tjänsten nu, eller förlänga befintliga abonnemang.

Mindre företagsanvändare kan välja att uppgradera till Crashplan för mindre företag, medan privatanvändare hänvisas till partnertjänsten Carbonite.

Har du Crashplan idag?

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
36 svar

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.

I framtiden tros Apple byta ut sina skärmar från Samsung och LG mot egna skärmar med Micro-LED.