Code42 slutar med Crashplan för hemanvändare

Säkerhetskopieringstjänsten Crashplan för hemanvändare tas bort. Code42 lämnar konsumentmarknaden och satsar istället på företagsanvändare.

Crashplan är en säkerhetskopieringstjänst som låter användare göra säkerhetskopior till molnet mot en fast månadsavgift. De har tidigare haft ett abonnemang för hemanvändare som de nu meddelar att de tar bort.

Från och med den 22 augusti finns inte längre Crashplan för hemanvändare, men befintliga kunder kommer att få använda tjänsten tills deras nuvarande abonnemang löper ut. Däremot går det inte att köpa tjänsten nu, eller förlänga befintliga abonnemang.

Mindre företagsanvändare kan välja att uppgradera till Crashplan för mindre företag, medan privatanvändare hänvisas till partnertjänsten Carbonite.

Har du Crashplan idag?

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
36 svar

En blinkning så är våren förbi tycker redaktionen som har massor av spännande prylar att hugga tag i. Vi hälsar i alla fall prylvåren välkommen med ett nytt avsnitt av vår podd.

Det blåser orkanvindar runt Facebook just nu efter veckans avslöjanden om hur användarnas data kan utnyttjas tämligen frikostigt, och vi passar därför på att bjuda på vd:n Mark Zuckerbergs pudel-intervju.

Det nya smarta låset ska ge dig valmöjligheter med hur du låser upp dörren, där både fingret och mobilen är två av flera alternativ.

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?