Rykte

Apple Iphone 8 kan lanseras 12 september

Enligt källor bland telefonoperatörerna kan Apple presentera sina nästa Iphone-modeller vid ett event den 12 september.

I september har vi vant oss vid att få se nya Iphone-modeller från Apple. I år ryktas det att Iphone 7 och 7 Plus får S-uppdateringar, det vill säga prestandaförbättringar med samma design, men Apple sägs också lanserar det nya flaggskeppet Iphone 8, ibland också kallad Iphone Pro eller Iphone X.

Någon gång nästa vecka borde en officiell inbjudan börja gå ut till journalister och andra gäster, men redan nu kommer uppgifter som kanske avslöjar vilket datum som gäller. Mac4ever (Google-översatt) har hört från källor bland mobiloperatörerna att Iphone-eventet blir den 12 september. Det känns trovärdigt eftersom det är en tisdag, en veckodag Apple tycks föredra för produktlanseringar.

Om det blir den 12 september och inte veckan före som också vore rimligt, kan vi tänka oss att Iphone 7S och Iphone 8 går att förboka i USA samma vecka på fredagen, med en officiell säljstart den 22 september. Till Sverige kommer Apples nya telefoner ofta någon månad senare.

Att ladda ner spel som sedan visar sig vara usla är sällan skoj. Speciellt inte om det suger en massa datatrafik i väntan på bussen. Men genom Google Play Instant ska användare kunna testa spel utan att ladda ner dem.

En ny serie reportage visar hur företag idag kan dammsuga information om användare på internet och använda detta till psykologisk profilering.

I framtiden tros Apple byta ut sina skärmar från Samsung och LG mot egna skärmar med Micro-LED.

Trots all automatisering kan det ibland vara skönt att kunna tända sina uppkopplade lampor via den vanliga strömbrytaren på väggen. Innan årets slut kommer det att släppas smarta strömbrytare till Philips Hue-lampor.

Nu är programmering en del av grundskolans läroplan. Varför är det viktigt när det samtidigt kommer larmrapporter om att elever presterar allt sämre i de traditionella ämnena undrar du?

Lite från ingenstans skickade Apple ut en pressinbjudan idag till ett event där de planerar att prata om nya kreativa idéer för lärare och elever.