Ny Chromebook Pixel och smart högtalare kan presenteras med Pixel 2

Googles årliga event förväntas i år visa upp en ny Chromebook Pixel-dator och en smart mini-högtalare tillsammans med Pixel 2-telefoner.

Under Googles oktober-event i fjol presenterades till sist Google Pixel, företagets egendesignade flaggskepp som tog över stafettpinnen från det tidigare Nexus-projektet. Telefonen blev populär, men med begränsad produktion uteblev en officiell lansering utanför den amerikanska marknaden.

Eventet introducerade inte bara Pixel utan även ett flertal produkter relaterade till det smarta hemmet, bland annat en smart assistent som kan kommunicera med din telefon och Chromecast Ultra. En smart wifi-router presenterades också som gör det busenkelt att koppla samman och utöka hemmets trådlösa nätverk.

Rykten om de produkter som förväntas presenteras under årets oktober-event förefaller med detta i åtanke ganska trovärdiga. Google förväntas att presentera en mini-version av Google Home. Utöver detta förväntas även en ny modell av de bärbara datorerna Chromebook Pixel presenteras. Den stora nyheten är dock Pixel 2, som det också ryktats en del om på senare tid.

Pixel 2 kommer använda den nyligen lanserade systemversionen Android 8.0 "Oreo" och påstås bli den första telefonen med systemkretsen Qualcomm Snapdragon 836, en finslipad version av den nuvarande flaggskeppskretsen Snapdragon 835. Det förväntas bli en normalstor Pixel 2 och en phablet-klassad Pixel 2 XL-variant även denna gång, men specifika skärmstorlekar har inte avslöjats.

Om den senaste rundan rykten visar sig stämma kommer Pixel 2-telefonerna inte följa den rådande trenden med tunna skärmkanter och en skärm som täcker nästan hela telefonens framsida. Inte heller trenden med dubbla kameramoduler ser ut att göra sig intåg här. En trend som däremot verkar följas är att en 3,5 millimeters hörlursutgång offras till förmån för USB Type-C.

Ytterligare beryktade funktioner är att telefonens kanter ska vara tryckkänsliga, vilket ska användas till att låta användaren aktivera funktioner genom att klämma på telefonens sidor. Rykten påstår även att skärmen ska ingå i denna tryckkänslighet, och därmed få en funktion liknande 3D Touch-funktionen som introducerades med Iphone 6-familjen.

Googles event har gått av stapeln den 4 oktober tidigare år med tillgängliga produkter redan den 5 oktober. Nyligen rapporterade The Verge att årets event antagligen går av stapeln en dag senare det vill säga 5 oktober och det är sannolikt att produkterna blir tillgängliga dagen efter eventet.

Nästa vecka kommer Sony visa upp sin nya Android-telefon på Mobile World Congress och i dag släppte de en kryptiskt video för telefonen.

Nyligen valde Google att plocka bort direktlänkar till bilder bland sökresultaten. En klart irriterande grej men något som nu går att fixa genom ett enkelt tillägg.

Ett speciellt indiskt tecken fick appar på IOS-enheter att krascha vilket gjorde livet surt för folk med trollande kompisar. Nu har Apple löst den irriterande buggen med nyligen släppta IOS 11.2.6.

Vi vill tipsa om Lametric Time, en smart liten kontrollpanel med snygg pixelgrafik som funkar både på jobbet och hemma.

Ytterligare en instruktionsfilm för Homepod når Youtube, denna gången med fokus på att få ut det mesta av sin smarta högtalare.

Apples nya högeffektiva bildformat sparar dig utrymme, men är inte kompatibelt med allt och att konvertera stora mängder bilder tar tid. Denna snabbguide gör processen snabb och enkel.