Ny Chromebook Pixel och smart högtalare kan presenteras med Pixel 2

Googles årliga event förväntas i år visa upp en ny Chromebook Pixel-dator och en smart mini-högtalare tillsammans med Pixel 2-telefoner.

Under Googles oktober-event i fjol presenterades till sist Google Pixel, företagets egendesignade flaggskepp som tog över stafettpinnen från det tidigare Nexus-projektet. Telefonen blev populär, men med begränsad produktion uteblev en officiell lansering utanför den amerikanska marknaden.

Eventet introducerade inte bara Pixel utan även ett flertal produkter relaterade till det smarta hemmet, bland annat en smart assistent som kan kommunicera med din telefon och Chromecast Ultra. En smart wifi-router presenterades också som gör det busenkelt att koppla samman och utöka hemmets trådlösa nätverk.

Rykten om de produkter som förväntas presenteras under årets oktober-event förefaller med detta i åtanke ganska trovärdiga. Google förväntas att presentera en mini-version av Google Home. Utöver detta förväntas även en ny modell av de bärbara datorerna Chromebook Pixel presenteras. Den stora nyheten är dock Pixel 2, som det också ryktats en del om på senare tid.

Pixel 2 kommer använda den nyligen lanserade systemversionen Android 8.0 "Oreo" och påstås bli den första telefonen med systemkretsen Qualcomm Snapdragon 836, en finslipad version av den nuvarande flaggskeppskretsen Snapdragon 835. Det förväntas bli en normalstor Pixel 2 och en phablet-klassad Pixel 2 XL-variant även denna gång, men specifika skärmstorlekar har inte avslöjats.

Om den senaste rundan rykten visar sig stämma kommer Pixel 2-telefonerna inte följa den rådande trenden med tunna skärmkanter och en skärm som täcker nästan hela telefonens framsida. Inte heller trenden med dubbla kameramoduler ser ut att göra sig intåg här. En trend som däremot verkar följas är att en 3,5 millimeters hörlursutgång offras till förmån för USB Type-C.

Ytterligare beryktade funktioner är att telefonens kanter ska vara tryckkänsliga, vilket ska användas till att låta användaren aktivera funktioner genom att klämma på telefonens sidor. Rykten påstår även att skärmen ska ingå i denna tryckkänslighet, och därmed få en funktion liknande 3D Touch-funktionen som introducerades med Iphone 6-familjen.

Googles event har gått av stapeln den 4 oktober tidigare år med tillgängliga produkter redan den 5 oktober. Nyligen rapporterade The Verge att årets event antagligen går av stapeln en dag senare det vill säga 5 oktober och det är sannolikt att produkterna blir tillgängliga dagen efter eventet.

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.

Den 16 juli är det officiellt säljstart för den nostalgiframkallande Nokia 8110 4G, mer populärt kallad för "banantelefonen".

Hur gick det i förra veckans quiz? Vi ställde kluriga frågor om Sonos och så här gick det.

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.