Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ny Chromebook Pixel och smart högtalare kan presenteras med Pixel 2

Googles årliga event förväntas i år visa upp en ny Chromebook Pixel-dator och en smart mini-högtalare tillsammans med Pixel 2-telefoner.

Under Googles oktober-event i fjol presenterades till sist Google Pixel, företagets egendesignade flaggskepp som tog över stafettpinnen från det tidigare Nexus-projektet. Telefonen blev populär, men med begränsad produktion uteblev en officiell lansering utanför den amerikanska marknaden.

Eventet introducerade inte bara Pixel utan även ett flertal produkter relaterade till det smarta hemmet, bland annat en smart assistent som kan kommunicera med din telefon och Chromecast Ultra. En smart wifi-router presenterades också som gör det busenkelt att koppla samman och utöka hemmets trådlösa nätverk.

Rykten om de produkter som förväntas presenteras under årets oktober-event förefaller med detta i åtanke ganska trovärdiga. Google förväntas att presentera en mini-version av Google Home. Utöver detta förväntas även en ny modell av de bärbara datorerna Chromebook Pixel presenteras. Den stora nyheten är dock Pixel 2, som det också ryktats en del om på senare tid.

Pixel 2 kommer använda den nyligen lanserade systemversionen Android 8.0 "Oreo" och påstås bli den första telefonen med systemkretsen Qualcomm Snapdragon 836, en finslipad version av den nuvarande flaggskeppskretsen Snapdragon 835. Det förväntas bli en normalstor Pixel 2 och en phablet-klassad Pixel 2 XL-variant även denna gång, men specifika skärmstorlekar har inte avslöjats.

Om den senaste rundan rykten visar sig stämma kommer Pixel 2-telefonerna inte följa den rådande trenden med tunna skärmkanter och en skärm som täcker nästan hela telefonens framsida. Inte heller trenden med dubbla kameramoduler ser ut att göra sig intåg här. En trend som däremot verkar följas är att en 3,5 millimeters hörlursutgång offras till förmån för USB Type-C.

Ytterligare beryktade funktioner är att telefonens kanter ska vara tryckkänsliga, vilket ska användas till att låta användaren aktivera funktioner genom att klämma på telefonens sidor. Rykten påstår även att skärmen ska ingå i denna tryckkänslighet, och därmed få en funktion liknande 3D Touch-funktionen som introducerades med Iphone 6-familjen.

Googles event har gått av stapeln den 4 oktober tidigare år med tillgängliga produkter redan den 5 oktober. Nyligen rapporterade The Verge att årets event antagligen går av stapeln en dag senare det vill säga 5 oktober och det är sannolikt att produkterna blir tillgängliga dagen efter eventet.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.