Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ny app låter dig spela in vinylskivor till digitalt format

Du som äger ett stort bibliotek av vinylskivor och en USB-utrustad vinylspelare bör spana in den nya appen Vinyl Recorder.

Vi har tidigare skrivit om att vinylskivor har fått ett uppsving i popularitet de senaste åren, där det har blivit allt vanligare inom musik-, film- och spelbranschen att släppa musikalbum på vinyl. Då dessa lanseras i den digitala eran går det oftast att ladda ner en digital utgåva av dessa album, men för den som äger en stor katalog av äldre vinylskivor finns inte detta alternativ.

En ny app från utvecklaren Convert Technologies ämnar att ändra på detta. Appen Vinyl Recorder låter dig läsa in och konvertera dina vinylskivor till högkvalitativa 16-bitars 48K FLAC-filer. För att läsa in vinylskivorna behöver du en USB-utrustad skivspelare och en USB-kabel som ansluts till din mobila enhet. Appen är dessutom integrerad med musikdatabasen Gracenote och letar upp information om låtarna såsom genre, namn, omslagsbild med mera som sedan bäddas in i metadatan.

Appen i sig är gratis, men företaget tar ut en avgift per låt du vill konvertera. Den som bara vill konvertera några få låtar kommer undan relativt billigt, då tio låtar kostar 2,50 dollar eller strax över 20 kronor medan flitiga lyssnare kan konvertera 250 låtar för 40 dollar eller strax över 320 kronor.

Appen finns för tillfället endast tillgänglig på Android-plattformen men planen är att den ska släppas även för IOS så snart som möjligt. IOS-användare kan till och med anmäla intresse för denna version på företagets webbplats.

Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.