Ny app låter dig spela in vinylskivor till digitalt format

Du som äger ett stort bibliotek av vinylskivor och en USB-utrustad vinylspelare bör spana in den nya appen Vinyl Recorder.

Vi har tidigare skrivit om att vinylskivor har fått ett uppsving i popularitet de senaste åren, där det har blivit allt vanligare inom musik-, film- och spelbranschen att släppa musikalbum på vinyl. Då dessa lanseras i den digitala eran går det oftast att ladda ner en digital utgåva av dessa album, men för den som äger en stor katalog av äldre vinylskivor finns inte detta alternativ.

En ny app från utvecklaren Convert Technologies ämnar att ändra på detta. Appen Vinyl Recorder låter dig läsa in och konvertera dina vinylskivor till högkvalitativa 16-bitars 48K FLAC-filer. För att läsa in vinylskivorna behöver du en USB-utrustad skivspelare och en USB-kabel som ansluts till din mobila enhet. Appen är dessutom integrerad med musikdatabasen Gracenote och letar upp information om låtarna såsom genre, namn, omslagsbild med mera som sedan bäddas in i metadatan.

Appen i sig är gratis, men företaget tar ut en avgift per låt du vill konvertera. Den som bara vill konvertera några få låtar kommer undan relativt billigt, då tio låtar kostar 2,50 dollar eller strax över 20 kronor medan flitiga lyssnare kan konvertera 250 låtar för 40 dollar eller strax över 320 kronor.

Appen finns för tillfället endast tillgänglig på Android-plattformen men planen är att den ska släppas även för IOS så snart som möjligt. IOS-användare kan till och med anmäla intresse för denna version på företagets webbplats.

Kommentarer
8 svar

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Kontaktlösa mobilbetalningar är bara början, för tack vare sakernas internet kan snart kylskåpet, bilen och kläderna betala själva. Ida har träffat Christina Lind, Sverigechef på Visa för att prata om framtidens betalningar och hur de påverkar oss kunder.

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

USA har rivit upp sin princip om nätneutralitet, men låt oss kämpa för att behålla den i Sverige. Youtube-profilen CGP Grey förklarar varför det är en bra idé.

Oneplus har släppt en uppdatering till mobiltelefonen Oneplus 6, som åtgärdar den säkerhetslucka som försatte data i fara.

Valve gör ett nytt försök med sin IOS-app som ger möjligheten att strömma Steam-spel från en dator till en Iphone eller Ipad.