Ny app låter dig spela in vinylskivor till digitalt format

Du som äger ett stort bibliotek av vinylskivor och en USB-utrustad vinylspelare bör spana in den nya appen Vinyl Recorder.

Vi har tidigare skrivit om att vinylskivor har fått ett uppsving i popularitet de senaste åren, där det har blivit allt vanligare inom musik-, film- och spelbranschen att släppa musikalbum på vinyl. Då dessa lanseras i den digitala eran går det oftast att ladda ner en digital utgåva av dessa album, men för den som äger en stor katalog av äldre vinylskivor finns inte detta alternativ.

En ny app från utvecklaren Convert Technologies ämnar att ändra på detta. Appen Vinyl Recorder låter dig läsa in och konvertera dina vinylskivor till högkvalitativa 16-bitars 48K FLAC-filer. För att läsa in vinylskivorna behöver du en USB-utrustad skivspelare och en USB-kabel som ansluts till din mobila enhet. Appen är dessutom integrerad med musikdatabasen Gracenote och letar upp information om låtarna såsom genre, namn, omslagsbild med mera som sedan bäddas in i metadatan.

Appen i sig är gratis, men företaget tar ut en avgift per låt du vill konvertera. Den som bara vill konvertera några få låtar kommer undan relativt billigt, då tio låtar kostar 2,50 dollar eller strax över 20 kronor medan flitiga lyssnare kan konvertera 250 låtar för 40 dollar eller strax över 320 kronor.

Appen finns för tillfället endast tillgänglig på Android-plattformen men planen är att den ska släppas även för IOS så snart som möjligt. IOS-användare kan till och med anmäla intresse för denna version på företagets webbplats.

Kommentarer
8 svar

Domen innebär att Telia ska betala kassettskatt för Iphone-modeller från 2009 och framåt, vilket kan leda till dyrare telefoner.

Som en julklapp till bokälskare ger Apple bort flera klassiska romaner som ljudböcker, inlästa av kända skådespelare och komiker.

Googles röstassistent nöjer sig inte med att informera om försenade flyg; nu börjar den digitala hjälpredan också förutse förseningar och meddela om dessa.

Bakåt-knappen i webbläsare kan luras genom att webbplatser lägger till falsk historik som skickar användaren åt fel håll, men nu jobbar Chrome på en lösning för allas trevnad.

Apple har rekryterat branschkändisen Andrew Kim, en designer som jobbat åt både Tesla och Microsoft med allt från Model 3, Windows 10 och Xbox. Vad ska han hitta på hos Apple tro?

I ett test utfört av Forbes kunde ett 3D-utskrivet huvud låsa upp ett flertal Android-mobiler utan större bekymmer. Iphone X gick dock inte att lura.

Tack till carlsson för detta #nyhetstips!