Ny app låter dig spela in vinylskivor till digitalt format

Du som äger ett stort bibliotek av vinylskivor och en USB-utrustad vinylspelare bör spana in den nya appen Vinyl Recorder.

Vi har tidigare skrivit om att vinylskivor har fått ett uppsving i popularitet de senaste åren, där det har blivit allt vanligare inom musik-, film- och spelbranschen att släppa musikalbum på vinyl. Då dessa lanseras i den digitala eran går det oftast att ladda ner en digital utgåva av dessa album, men för den som äger en stor katalog av äldre vinylskivor finns inte detta alternativ.

En ny app från utvecklaren Convert Technologies ämnar att ändra på detta. Appen Vinyl Recorder låter dig läsa in och konvertera dina vinylskivor till högkvalitativa 16-bitars 48K FLAC-filer. För att läsa in vinylskivorna behöver du en USB-utrustad skivspelare och en USB-kabel som ansluts till din mobila enhet. Appen är dessutom integrerad med musikdatabasen Gracenote och letar upp information om låtarna såsom genre, namn, omslagsbild med mera som sedan bäddas in i metadatan.

Appen i sig är gratis, men företaget tar ut en avgift per låt du vill konvertera. Den som bara vill konvertera några få låtar kommer undan relativt billigt, då tio låtar kostar 2,50 dollar eller strax över 20 kronor medan flitiga lyssnare kan konvertera 250 låtar för 40 dollar eller strax över 320 kronor.

Appen finns för tillfället endast tillgänglig på Android-plattformen men planen är att den ska släppas även för IOS så snart som möjligt. IOS-användare kan till och med anmäla intresse för denna version på företagets webbplats.

Kommentarer
8 svar

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.

Apples bilsystem Carplay har nu stöd för andra karttjänster, och först ut är ärkerivalen Google Maps.

UE har uppdaterat sin Boom-serie med portabla Bluetooth-högtalare. De nya modellerna är vattentäta och har fått flera nya finesser.

Tillsammans med IOS 12 släppte Apple också Watch OS 5 till världen. Vi går igenom nyheterna som väntar dig.

På fredag börjar Apples nya flaggskeppsmobiler att säljas i butiker. Om du har en Iphone X redan – finns det några skäl att uppgradera? Kanske finns det ett stort skäl.

IOS 12 är här, och går att ladda hem. Här är en snabb genomgång av nyheterna i systemet.