Ny app låter dig spela in vinylskivor till digitalt format

Du som äger ett stort bibliotek av vinylskivor och en USB-utrustad vinylspelare bör spana in den nya appen Vinyl Recorder.

Vi har tidigare skrivit om att vinylskivor har fått ett uppsving i popularitet de senaste åren, där det har blivit allt vanligare inom musik-, film- och spelbranschen att släppa musikalbum på vinyl. Då dessa lanseras i den digitala eran går det oftast att ladda ner en digital utgåva av dessa album, men för den som äger en stor katalog av äldre vinylskivor finns inte detta alternativ.

En ny app från utvecklaren Convert Technologies ämnar att ändra på detta. Appen Vinyl Recorder låter dig läsa in och konvertera dina vinylskivor till högkvalitativa 16-bitars 48K FLAC-filer. För att läsa in vinylskivorna behöver du en USB-utrustad skivspelare och en USB-kabel som ansluts till din mobila enhet. Appen är dessutom integrerad med musikdatabasen Gracenote och letar upp information om låtarna såsom genre, namn, omslagsbild med mera som sedan bäddas in i metadatan.

Appen i sig är gratis, men företaget tar ut en avgift per låt du vill konvertera. Den som bara vill konvertera några få låtar kommer undan relativt billigt, då tio låtar kostar 2,50 dollar eller strax över 20 kronor medan flitiga lyssnare kan konvertera 250 låtar för 40 dollar eller strax över 320 kronor.

Appen finns för tillfället endast tillgänglig på Android-plattformen men planen är att den ska släppas även för IOS så snart som möjligt. IOS-användare kan till och med anmäla intresse för denna version på företagets webbplats.

Kommentarer
8 svar

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.

I framtiden tros Apple byta ut sina skärmar från Samsung och LG mot egna skärmar med Micro-LED.