Swedbank lägger ner tjänsten e-kort

Tjänsten som låtit kunder skapa tillfälliga virtuella kontokort kommer stängas ner i oktober och ersätts inte av en ny motsvarighet.

Swedbanks banktjänst E-kort introducerades som ett sätt för bankens kunder att kunna generera virtuella kontokort som kunde laddas med pengar och användas vid behov. Nyttan med detta var att kunden inte behövde använda sitt riktiga kontokort vid transaktioner för exempelvis köp över internet.

Nu meddelar dock Swedbank att tjänsten läggs ner från och med 1 oktober. Anledningen som uppges är att systemen som tjänsten bygger på har blivit gamla och går inte att anpassa efter nya behov. Företaget uppger även att de inte tänker lansera någon ersättare till E-kort. Information om nedstängningen finns på tjänstens frågor och svar-sektion.

Den som är Swedbank-kund och inte vill använda sitt riktiga bankkonto-kort vid köp online får nu alltså förlita sig på andra tjänster som exempelvis Paypal, eller Swish som börjar etablera sig som betalmetod inom allt fler områden.

Vad tycker du om att E-kort stängs ner? Är det en tjänst du använt och fortfarande använder?

Kommentarer
14 svar

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.