Swedbank lägger ner tjänsten e-kort

Tjänsten som låtit kunder skapa tillfälliga virtuella kontokort kommer stängas ner i oktober och ersätts inte av en ny motsvarighet.

Swedbanks banktjänst E-kort introducerades som ett sätt för bankens kunder att kunna generera virtuella kontokort som kunde laddas med pengar och användas vid behov. Nyttan med detta var att kunden inte behövde använda sitt riktiga kontokort vid transaktioner för exempelvis köp över internet.

Nu meddelar dock Swedbank att tjänsten läggs ner från och med 1 oktober. Anledningen som uppges är att systemen som tjänsten bygger på har blivit gamla och går inte att anpassa efter nya behov. Företaget uppger även att de inte tänker lansera någon ersättare till E-kort. Information om nedstängningen finns på tjänstens frågor och svar-sektion.

Den som är Swedbank-kund och inte vill använda sitt riktiga bankkonto-kort vid köp online får nu alltså förlita sig på andra tjänster som exempelvis Paypal, eller Swish som börjar etablera sig som betalmetod inom allt fler områden.

Vad tycker du om att E-kort stängs ner? Är det en tjänst du använt och fortfarande använder?

Kommentarer
14 svar

I framtiden tros Apple byta ut sina skärmar från Samsung och LG mot egna skärmar med Micro-LED.

Trots all automatisering kan det ibland vara skönt att kunna tända sina uppkopplade lampor via den vanliga strömbrytaren på väggen. Innan årets slut kommer det att släppas smarta strömbrytare till Philips Hue-lampor.

Nu är programmering en del av grundskolans läroplan. Varför är det viktigt när det samtidigt kommer larmrapporter om att elever presterar allt sämre i de traditionella ämnena undrar du?

Lite från ingenstans skickade Apple ut en pressinbjudan idag till ett event där de planerar att prata om nya kreativa idéer för lärare och elever.

Amanda och Ida pratar om att ha ett jobb som är som julafton, Idas nya jobbdator, WWDC, Klingoner – deras mat och språk, Fibits nya klocka och "tjejprodukter".

Vetenskapsmannen Stephen Hawking somnade under veckan in i sitt hem 76 år gammal. Vi ärar hans minne med veckans fredagsvideo.