Swedbank lägger ner tjänsten e-kort

Tjänsten som låtit kunder skapa tillfälliga virtuella kontokort kommer stängas ner i oktober och ersätts inte av en ny motsvarighet.

Swedbanks banktjänst E-kort introducerades som ett sätt för bankens kunder att kunna generera virtuella kontokort som kunde laddas med pengar och användas vid behov. Nyttan med detta var att kunden inte behövde använda sitt riktiga kontokort vid transaktioner för exempelvis köp över internet.

Nu meddelar dock Swedbank att tjänsten läggs ner från och med 1 oktober. Anledningen som uppges är att systemen som tjänsten bygger på har blivit gamla och går inte att anpassa efter nya behov. Företaget uppger även att de inte tänker lansera någon ersättare till E-kort. Information om nedstängningen finns på tjänstens frågor och svar-sektion.

Den som är Swedbank-kund och inte vill använda sitt riktiga bankkonto-kort vid köp online får nu alltså förlita sig på andra tjänster som exempelvis Paypal, eller Swish som börjar etablera sig som betalmetod inom allt fler områden.

Vad tycker du om att E-kort stängs ner? Är det en tjänst du använt och fortfarande använder?

Kommentarer
14 svar

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.