Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Utredning vill slopa public service-licensen

Utredningen som tillsatts för att lägga fram ett förslag om ny finansiering av public service påstås föreslå att det nuvarande licenssystemet slopas.

I slutet av förra året tillsattes en kommitté av Kulturdepartementet för att se över det nuvarande finansieringssystemet av public service. Enligt källor som radioprogrammet Medierna varit i kontakt med kommer kommittéen, med representanter från samtliga riksdagspartier, föreslå att den tv-licens vi i nuläget har i Sverige ska slopas.

De kommer istället föreslå att den framtida finansieringen ska ske via skattesedeln. Olof Lavesson, moderat ledamot i public service-kommittén säger till Medierna:

– Jag uppfattar att det inte finns något stöd i kommittén eller i riksdagens partier för att behålla den traditionella tv-licensen. Den har överlevt sig själv och håller varken tekniskt eller politiskt.

Även Socialdemokraterna som tidigare varit skeptiska till en finansiering via skattesedeln har nu vänt i frågan och Socialdemokraternas mediepolitiska talesperson Gunilla Carlsson säger i ett uttalande:

– Med tanke på den tekniska utvecklingen så har vi nog insett att det är svårt att finansiera den fortsättningsvis på det sättet.

Den nya avgiften skulle i sådana fall regleras efter den enskildes inkomst men det skulle finnas ett tak som gör att höginkomsttagare inte kommer behöva betala mer än vad de betalar idag. Något officiellt förslag är dock ännu inte presenterat utan detta ska göras senast den 17 november i år. Förslaget ska sedan skickas på remiss för att kunna resultera i ett beslut under hösten 2018.

Kommentarer
50 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.