Nokia 8 säljstartas idag och blir tillgänglig i två färger

HMD Global har idag officiellt presenterat information om lanseringen av nya flaggskeppet Nokia 8, som säljstartas redan idag.

HMD Global är ett nystartat finskt bolag som köpte delar av Microsofts mobildivision när denna lades ner, och rätten att använda namnet Nokia licensierades också från det finska bolaget med samma namn. Till skillnad från tiden med Microsoft, där Windows Phone användes som operativsystem på företagets Lumia-telefoner, har HMD Global valt att rikta in sig på att använda renodlade Android-installationer helt utan leverantörsanpassad mjukvara.

Redaktionens Ida Blix befinner sig i skrivande stund i Helsingfors där HMD Global presenterar ny information om det nya flaggskeppet Nokia 8. Till skillnad från företagets första produkter Nokia 5 och Nokia 6 är detta ingen budgetmodell utan företagets flaggskeppsprodukt. Utöver att vara utrustad med den snabba systemkretsen Snapdragon 835 och 4 GB primärminne är Nokia 8 även utrustad med dubbla kamerasensorer på 13 megapixel och 360 graders ljudinspelning.

HMD Global meddelar att Nokia 8 blir tillgänglig i två färger - stålfärgad och blå färg. Den stålfärgade varianten finns tillgänglig för försäljning på nätet redan nu, och den blå färgen kommer finnas tillgänglig för försäljning i butik tillsammans med den stålfärgade från och med 8 september. Under årets fjärde kvartal tillkommer även färgerna högblank blå och koppar. Priset blir 5 590 kronor.

Ida meddelar att Nokia 8 ligger bra i handen och ger ett mycket bra första intryck, vi återkommer med ett ingående test längre fram när vi hunnit sätta tänderna i telefonen ordentligt.

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.

I framtiden tros Apple byta ut sina skärmar från Samsung och LG mot egna skärmar med Micro-LED.

Trots all automatisering kan det ibland vara skönt att kunna tända sina uppkopplade lampor via den vanliga strömbrytaren på väggen. Innan årets slut kommer det att släppas smarta strömbrytare till Philips Hue-lampor.

Att ladda ner spel som sedan visar sig vara usla är sällan skoj. Speciellt inte om det suger en massa datatrafik i väntan på bussen. Men genom Google Play Instant ska användare kunna testa spel utan att ladda ner dem.