Nokia 8 säljstartas idag och blir tillgänglig i två färger

HMD Global har idag officiellt presenterat information om lanseringen av nya flaggskeppet Nokia 8, som säljstartas redan idag.

HMD Global är ett nystartat finskt bolag som köpte delar av Microsofts mobildivision när denna lades ner, och rätten att använda namnet Nokia licensierades också från det finska bolaget med samma namn. Till skillnad från tiden med Microsoft, där Windows Phone användes som operativsystem på företagets Lumia-telefoner, har HMD Global valt att rikta in sig på att använda renodlade Android-installationer helt utan leverantörsanpassad mjukvara.

Redaktionens Ida Blix befinner sig i skrivande stund i Helsingfors där HMD Global presenterar ny information om det nya flaggskeppet Nokia 8. Till skillnad från företagets första produkter Nokia 5 och Nokia 6 är detta ingen budgetmodell utan företagets flaggskeppsprodukt. Utöver att vara utrustad med den snabba systemkretsen Snapdragon 835 och 4 GB primärminne är Nokia 8 även utrustad med dubbla kamerasensorer på 13 megapixel och 360 graders ljudinspelning.

HMD Global meddelar att Nokia 8 blir tillgänglig i två färger - stålfärgad och blå färg. Den stålfärgade varianten finns tillgänglig för försäljning på nätet redan nu, och den blå färgen kommer finnas tillgänglig för försäljning i butik tillsammans med den stålfärgade från och med 8 september. Under årets fjärde kvartal tillkommer även färgerna högblank blå och koppar. Priset blir 5 590 kronor.

Ida meddelar att Nokia 8 ligger bra i handen och ger ett mycket bra första intryck, vi återkommer med ett ingående test längre fram när vi hunnit sätta tänderna i telefonen ordentligt.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.

Nu har vi lagt vantarna på en Iphone XS Max i guld. Självklart kan inga tester börja förrän vi packat upp den – häng med.

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.