Nokia 8 säljstartas idag och blir tillgänglig i två färger

HMD Global har idag officiellt presenterat information om lanseringen av nya flaggskeppet Nokia 8, som säljstartas redan idag.

HMD Global är ett nystartat finskt bolag som köpte delar av Microsofts mobildivision när denna lades ner, och rätten att använda namnet Nokia licensierades också från det finska bolaget med samma namn. Till skillnad från tiden med Microsoft, där Windows Phone användes som operativsystem på företagets Lumia-telefoner, har HMD Global valt att rikta in sig på att använda renodlade Android-installationer helt utan leverantörsanpassad mjukvara.

Redaktionens Ida Blix befinner sig i skrivande stund i Helsingfors där HMD Global presenterar ny information om det nya flaggskeppet Nokia 8. Till skillnad från företagets första produkter Nokia 5 och Nokia 6 är detta ingen budgetmodell utan företagets flaggskeppsprodukt. Utöver att vara utrustad med den snabba systemkretsen Snapdragon 835 och 4 GB primärminne är Nokia 8 även utrustad med dubbla kamerasensorer på 13 megapixel och 360 graders ljudinspelning.

HMD Global meddelar att Nokia 8 blir tillgänglig i två färger - stålfärgad och blå färg. Den stålfärgade varianten finns tillgänglig för försäljning på nätet redan nu, och den blå färgen kommer finnas tillgänglig för försäljning i butik tillsammans med den stålfärgade från och med 8 september. Under årets fjärde kvartal tillkommer även färgerna högblank blå och koppar. Priset blir 5 590 kronor.

Ida meddelar att Nokia 8 ligger bra i handen och ger ett mycket bra första intryck, vi återkommer med ett ingående test längre fram när vi hunnit sätta tänderna i telefonen ordentligt.

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.