Nokia 8 säljstartas idag och blir tillgänglig i två färger

HMD Global har idag officiellt presenterat information om lanseringen av nya flaggskeppet Nokia 8, som säljstartas redan idag.

HMD Global är ett nystartat finskt bolag som köpte delar av Microsofts mobildivision när denna lades ner, och rätten att använda namnet Nokia licensierades också från det finska bolaget med samma namn. Till skillnad från tiden med Microsoft, där Windows Phone användes som operativsystem på företagets Lumia-telefoner, har HMD Global valt att rikta in sig på att använda renodlade Android-installationer helt utan leverantörsanpassad mjukvara.

Redaktionens Ida Blix befinner sig i skrivande stund i Helsingfors där HMD Global presenterar ny information om det nya flaggskeppet Nokia 8. Till skillnad från företagets första produkter Nokia 5 och Nokia 6 är detta ingen budgetmodell utan företagets flaggskeppsprodukt. Utöver att vara utrustad med den snabba systemkretsen Snapdragon 835 och 4 GB primärminne är Nokia 8 även utrustad med dubbla kamerasensorer på 13 megapixel och 360 graders ljudinspelning.

HMD Global meddelar att Nokia 8 blir tillgänglig i två färger - stålfärgad och blå färg. Den stålfärgade varianten finns tillgänglig för försäljning på nätet redan nu, och den blå färgen kommer finnas tillgänglig för försäljning i butik tillsammans med den stålfärgade från och med 8 september. Under årets fjärde kvartal tillkommer även färgerna högblank blå och koppar. Priset blir 5 590 kronor.

Ida meddelar att Nokia 8 ligger bra i handen och ger ett mycket bra första intryck, vi återkommer med ett ingående test längre fram när vi hunnit sätta tänderna i telefonen ordentligt.

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.

Den 16 juli är det officiellt säljstart för den nostalgiframkallande Nokia 8110 4G, mer populärt kallad för "banantelefonen".

Hur gick det i förra veckans quiz? Vi ställde kluriga frågor om Sonos och så här gick det.

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.