Rykte: Iphone 8 kan kosta uppåt 1 000 dollar

Kort efter att Samsungs Galaxy Note 8 fick en prislapp på nästan 1 000 dollar ryktas det om att Apples kommande flaggskepp hamnar i samma priskategori.

Året som har passerat har varit välfyllt av rykten om exakt vad Apples kommande jubileumstelefon ska heta, hur den ska se ut och vilka funktioner den kommer att skryta med. Iphone 8 som den mest populärt kallats hittills förväntas bli en specialutgåva vid sidan av Iphone 7S-modellerna och påstås bland annat att skryta med en trendriktig skärm som täcker merparten av telefonens framsida.

Skärmen påstås även bli först i Iphone-familjen med att använda en OLED-panel till skillnad från de vanliga modellerna som använder LCD-paneler. Att skärmen upptar nästan hela framsidan ska göra det möjligt för Apple att använda en betydligt större skärm utan att telefonens storlek blir avsevärt större än Iphone 7S-modellerna. Information om skärmens upplösning har dock inte letat sig ut i skrivande stund.

Att baka in den senaste tekniken är inte gratis, och enligt en rapport som New York Times tagit del av påstås introduktionspriset för Iphone 8 bli 999 dollar, vilket med svensk moms inräknat bör hamna strax under 10 000 kronor. Det finns redan flera modeller i nuvarande Iphone 7-familjen vars prislappar når denna prisnivå, men det är de mer avancerade modellerna med större lagringskapacitet.

Värt att tillägga är att Samsungs senaste flaggskeppstelefon Galaxy Note 8 som presenterades i onsdags föregående vecka också får en prislapp runt 10 000 kronor. Smakar det så kostar det bevisligen under telefonhösten 2017.

Kommentarer
23 svar

Andreas vilar upp sig hemma, Amandas halsont ställer till det – men podd blir det ändå. Som nästan varje vecka.

Den här killen styr det viktigaste i hemmet med sin Ocarina. Hemautomation gjord Zelda-style.

Det är bara att bita ihop och betala säger Tullverket.

Röstassistenten Google Assistant har ett hektiskt år framför sig. Enligt en bild från en Google-presentation kommer assistenten under 2018 att lanseras i flera nya länder och lära sig nya språk.

Vi vill tipsa om Lametric Time, en smart liten kontrollpanel med snygg pixelgrafik som funkar både på jobbet och hemma.

Vi drar ut på alla hjärtans dag och ställer tio frågor om kärlek och teknik!