Rykte: Iphone 8 kan kosta uppåt 1 000 dollar

Kort efter att Samsungs Galaxy Note 8 fick en prislapp på nästan 1 000 dollar ryktas det om att Apples kommande flaggskepp hamnar i samma priskategori.

Året som har passerat har varit välfyllt av rykten om exakt vad Apples kommande jubileumstelefon ska heta, hur den ska se ut och vilka funktioner den kommer att skryta med. Iphone 8 som den mest populärt kallats hittills förväntas bli en specialutgåva vid sidan av Iphone 7S-modellerna och påstås bland annat att skryta med en trendriktig skärm som täcker merparten av telefonens framsida.

Skärmen påstås även bli först i Iphone-familjen med att använda en OLED-panel till skillnad från de vanliga modellerna som använder LCD-paneler. Att skärmen upptar nästan hela framsidan ska göra det möjligt för Apple att använda en betydligt större skärm utan att telefonens storlek blir avsevärt större än Iphone 7S-modellerna. Information om skärmens upplösning har dock inte letat sig ut i skrivande stund.

Att baka in den senaste tekniken är inte gratis, och enligt en rapport som New York Times tagit del av påstås introduktionspriset för Iphone 8 bli 999 dollar, vilket med svensk moms inräknat bör hamna strax under 10 000 kronor. Det finns redan flera modeller i nuvarande Iphone 7-familjen vars prislappar når denna prisnivå, men det är de mer avancerade modellerna med större lagringskapacitet.

Värt att tillägga är att Samsungs senaste flaggskeppstelefon Galaxy Note 8 som presenterades i onsdags föregående vecka också får en prislapp runt 10 000 kronor. Smakar det så kostar det bevisligen under telefonhösten 2017.

Kommentarer
23 svar

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

Idag inleds fotbolls-VM med en match mellan värdlandet Ryssland och Saudiarabien. För Iphone-användare finns Siri här för att svara på frågor.