Fitbit Flyer – trådlösa lurar gjorda för träning

Fitbit lanserar ett par trådlösa lurar som tillbehör till klockan Ionic. Fitbit Flyer bjuder på Bluetooth-koppling, är svettåliga och motiverar till träning.

Tillsammans med den nya smarta klockan Ionic lanserar Fitbit också de trådlösa hörlurarna Fitbit Flyer. De Bluetooth-kopplade hörlurarna ska bjuda på bra ljud tillsammans med motivation under träningspassen och är slitstarka samt svettåliga.

– Tillsammans med lanseringen av vår smarta sportklocka med musik, vill vi också erbjuda riktigt bra och trådlösa hörlurar för att hjälpa våra användare att nå sina träningsmål. Med forskning som visar att 64 procent av de som äger en smartklocka är intresserade av att köpa trådlösa hörlurar, är det självklart för oss att leverera det våra konsumenter önskar: bra passform som de kan räkna med under hela dagen, tillsammans med högkvalitativt ljud för att hålla dem motiverade, säger James Park, vd och medgrundare på Fitbit.

Genom att ansluta Flyer till klockan Ionic går det att lyssna på musik för att hålla motivationen uppe under träningspassen, men det går också att lyssna på ljudcoachningen från experter. Detta blir tillgängligt i höst via appen Fitbit Coach.

Fitbit Flyer har ett hydrofobiskt nanoöverdrag som är regn-, stänk- och svettåligt. Det ingår flera öronsnäckor och vingar som ska hjälpa användare att skräddarsy passformen. Batteriet räcker i upp till sex timmar. Skulle det inte räcka ger 15 minuters snabbladdning en extra timme.

Det finns en kontrollenhet på sladden för att kontrollera volym, pausa uppspelning eller svara på samtal. Det går att vara uppkopplad mot två Bluetooth-enheter samtidigt, vilket innebär att du kan växla mellan att lyssna på musik från en dator till att svara i din telefon.

Hörlurarna släpps i två färger, Lunar grey och Nightfall blue och finns att köpa nu via fitbit.com för 1 299 kronor. Lurarna finns i butiker från oktober 2017.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.