Fitbit Flyer – trådlösa lurar gjorda för träning

Fitbit lanserar ett par trådlösa lurar som tillbehör till klockan Ionic. Fitbit Flyer bjuder på Bluetooth-koppling, är svettåliga och motiverar till träning.

Tillsammans med den nya smarta klockan Ionic lanserar Fitbit också de trådlösa hörlurarna Fitbit Flyer. De Bluetooth-kopplade hörlurarna ska bjuda på bra ljud tillsammans med motivation under träningspassen och är slitstarka samt svettåliga.

– Tillsammans med lanseringen av vår smarta sportklocka med musik, vill vi också erbjuda riktigt bra och trådlösa hörlurar för att hjälpa våra användare att nå sina träningsmål. Med forskning som visar att 64 procent av de som äger en smartklocka är intresserade av att köpa trådlösa hörlurar, är det självklart för oss att leverera det våra konsumenter önskar: bra passform som de kan räkna med under hela dagen, tillsammans med högkvalitativt ljud för att hålla dem motiverade, säger James Park, vd och medgrundare på Fitbit.

Genom att ansluta Flyer till klockan Ionic går det att lyssna på musik för att hålla motivationen uppe under träningspassen, men det går också att lyssna på ljudcoachningen från experter. Detta blir tillgängligt i höst via appen Fitbit Coach.

Fitbit Flyer har ett hydrofobiskt nanoöverdrag som är regn-, stänk- och svettåligt. Det ingår flera öronsnäckor och vingar som ska hjälpa användare att skräddarsy passformen. Batteriet räcker i upp till sex timmar. Skulle det inte räcka ger 15 minuters snabbladdning en extra timme.

Det finns en kontrollenhet på sladden för att kontrollera volym, pausa uppspelning eller svara på samtal. Det går att vara uppkopplad mot två Bluetooth-enheter samtidigt, vilket innebär att du kan växla mellan att lyssna på musik från en dator till att svara i din telefon.

Hörlurarna släpps i två färger, Lunar grey och Nightfall blue och finns att köpa nu via fitbit.com för 1 299 kronor. Lurarna finns i butiker från oktober 2017.

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.

I framtiden tros Apple byta ut sina skärmar från Samsung och LG mot egna skärmar med Micro-LED.

Trots all automatisering kan det ibland vara skönt att kunna tända sina uppkopplade lampor via den vanliga strömbrytaren på väggen. Innan årets slut kommer det att släppas smarta strömbrytare till Philips Hue-lampor.

Att ladda ner spel som sedan visar sig vara usla är sällan skoj. Speciellt inte om det suger en massa datatrafik i väntan på bussen. Men genom Google Play Instant ska användare kunna testa spel utan att ladda ner dem.