Sonos bjuder in till event den 4 oktober

Sonos skickar ut inbjudningar till ett event den 4 oktober. Troligen kommer de att presentera en röstkontrollerad högtalare.

Nyligen dök det upp referenser till en smart högtalare från Sonos hos den amerikanska myndigheten FCC. Nu bjuder Sonos också in till ett event den 4 oktober. Deras inbjudan domineras av en stor röd mun. Sammantaget ser det ut som att vi troligtvis till slut får se ett svar på de smarta högtalare vi redan sett från Amazon, Apple och Google.

Högtalaren, med kodnamnet S13, har enligt dokumentationen hos FCC integrerad röstkontroll och mikrofoner som kan plocka upp användares kommandon i ett rum. Något som verkar skilja Sonos variant från konkurrenternas är att det står att den ska ha stöd för flera röstassistenter och flera musiktjänster.

Om det här betyder att vi kommer kunna köpa Sonos högtalare och fritt välja mellan Siri, Google Assistant och Alexa får vi veta först den 4 oktober.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Det blir att prata lokalspråk med Google Assistant under 2018. Mjukvarujätten bekräftar en utrullning till flera länder de närmaste månaderna, däribland Sverige.

I dagsläget kan det mesta mäta vad vi gör och ge lite tips och trix på vad i vardagen vi bör ändra på. Men detta kan också gå överstyr.

För att Postnord ska klara av att hantera det nya systemet för lagring av paket från länder utanför EU kommer de nu bygga ett nytt lager i Örebro samt anställa runt 90 personer.

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).