Ny tjänst genererar pengar till välgörenhet när du handlar på nätet

Svenska tjänsten Robin Good genererar gratis pengar till välgörenhet när du handlar på nätet. Att använda tjänsten är gratis, dina köp blir inte dyrare, det krävs inget konto och du får själv välja var pengarna ska gå.

För dig som näthandlar finns det nu en intressant tjänst att titta närmare på. Robin Good är en svenskutvecklad tjänst som genererar pengar till välgörenhet utan att dina inköp blir dyrare. Du behöver inte heller skaffa något konto för att använda den och får själv välja en välgörenhetsorganisation som du vill stöda.

Det fungerar så här. Du besöker imrobingood.com och hittar en butik du vill handla hos. Du får välja en välgörenhetsorganisation och skickas till ett nytt fönster eller en ny flik där du gör ditt köp hos butiken. När du gjort ditt köp kan du gå tillbaka till Robin Good-fliken och se hur mycket just ditt köp bidragit med till organisationen du valde.

Var kommer då pengarna som går till välgörenhet från? Jo, de kommer från butikernas vinstmarginaler. Robin Good skickar i dagsläget omkring 50 procent av alla pengar som genereras via tjänsten vidare till välgörenhet. Resterande går till skatter, avgifter, drift, marknadsföring och löner. Det här är pengar som inte annars skulle ha gått till välgörenhet. Ju bättre det går för Robin Good, desto mer kan skänkas till välgörenhet.

Idag finns 150 butiker med 15 välgörenhetsorganisationer (godkända av Svensk Insamlingskontroll) och antalet ökar varje vecka, enligt Jezper Söderlund som är en av grundarna till tjänsten.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
4 svar

En blinkning så är våren förbi tycker redaktionen som har massor av spännande prylar att hugga tag i. Vi hälsar i alla fall prylvåren välkommen med ett nytt avsnitt av vår podd.

Det blåser orkanvindar runt Facebook just nu efter veckans avslöjanden om hur användarnas data kan utnyttjas tämligen frikostigt, och vi passar därför på att bjuda på vd:n Mark Zuckerbergs pudel-intervju.

Det nya smarta låset ska ge dig valmöjligheter med hur du låser upp dörren, där både fingret och mobilen är två av flera alternativ.

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?