Ny tjänst genererar pengar till välgörenhet när du handlar på nätet

Svenska tjänsten Robin Good genererar gratis pengar till välgörenhet när du handlar på nätet. Att använda tjänsten är gratis, dina köp blir inte dyrare, det krävs inget konto och du får själv välja var pengarna ska gå.

För dig som näthandlar finns det nu en intressant tjänst att titta närmare på. Robin Good är en svenskutvecklad tjänst som genererar pengar till välgörenhet utan att dina inköp blir dyrare. Du behöver inte heller skaffa något konto för att använda den och får själv välja en välgörenhetsorganisation som du vill stöda.

Det fungerar så här. Du besöker imrobingood.com och hittar en butik du vill handla hos. Du får välja en välgörenhetsorganisation och skickas till ett nytt fönster eller en ny flik där du gör ditt köp hos butiken. När du gjort ditt köp kan du gå tillbaka till Robin Good-fliken och se hur mycket just ditt köp bidragit med till organisationen du valde.

Var kommer då pengarna som går till välgörenhet från? Jo, de kommer från butikernas vinstmarginaler. Robin Good skickar i dagsläget omkring 50 procent av alla pengar som genereras via tjänsten vidare till välgörenhet. Resterande går till skatter, avgifter, drift, marknadsföring och löner. Det här är pengar som inte annars skulle ha gått till välgörenhet. Ju bättre det går för Robin Good, desto mer kan skänkas till välgörenhet.

Idag finns 150 butiker med 15 välgörenhetsorganisationer (godkända av Svensk Insamlingskontroll) och antalet ökar varje vecka, enligt Jezper Söderlund som är en av grundarna till tjänsten.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
4 svar

Det finns många som önskar sig en ny modell av den lilla och behändiga Iphone SE, och Ida Blix håller med. I en värld av allt större mobiler behövs något greppvänligt och lagom.

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!