Ny tjänst genererar pengar till välgörenhet när du handlar på nätet

Svenska tjänsten Robin Good genererar gratis pengar till välgörenhet när du handlar på nätet. Att använda tjänsten är gratis, dina köp blir inte dyrare, det krävs inget konto och du får själv välja var pengarna ska gå.

För dig som näthandlar finns det nu en intressant tjänst att titta närmare på. Robin Good är en svenskutvecklad tjänst som genererar pengar till välgörenhet utan att dina inköp blir dyrare. Du behöver inte heller skaffa något konto för att använda den och får själv välja en välgörenhetsorganisation som du vill stöda.

Det fungerar så här. Du besöker imrobingood.com och hittar en butik du vill handla hos. Du får välja en välgörenhetsorganisation och skickas till ett nytt fönster eller en ny flik där du gör ditt köp hos butiken. När du gjort ditt köp kan du gå tillbaka till Robin Good-fliken och se hur mycket just ditt köp bidragit med till organisationen du valde.

Var kommer då pengarna som går till välgörenhet från? Jo, de kommer från butikernas vinstmarginaler. Robin Good skickar i dagsläget omkring 50 procent av alla pengar som genereras via tjänsten vidare till välgörenhet. Resterande går till skatter, avgifter, drift, marknadsföring och löner. Det här är pengar som inte annars skulle ha gått till välgörenhet. Ju bättre det går för Robin Good, desto mer kan skänkas till välgörenhet.

Idag finns 150 butiker med 15 välgörenhetsorganisationer (godkända av Svensk Insamlingskontroll) och antalet ökar varje vecka, enligt Jezper Söderlund som är en av grundarna till tjänsten.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
4 svar

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.