Ny tjänst genererar pengar till välgörenhet när du handlar på nätet

Svenska tjänsten Robin Good genererar gratis pengar till välgörenhet när du handlar på nätet. Att använda tjänsten är gratis, dina köp blir inte dyrare, det krävs inget konto och du får själv välja var pengarna ska gå.

För dig som näthandlar finns det nu en intressant tjänst att titta närmare på. Robin Good är en svenskutvecklad tjänst som genererar pengar till välgörenhet utan att dina inköp blir dyrare. Du behöver inte heller skaffa något konto för att använda den och får själv välja en välgörenhetsorganisation som du vill stöda.

Det fungerar så här. Du besöker imrobingood.com och hittar en butik du vill handla hos. Du får välja en välgörenhetsorganisation och skickas till ett nytt fönster eller en ny flik där du gör ditt köp hos butiken. När du gjort ditt köp kan du gå tillbaka till Robin Good-fliken och se hur mycket just ditt köp bidragit med till organisationen du valde.

Var kommer då pengarna som går till välgörenhet från? Jo, de kommer från butikernas vinstmarginaler. Robin Good skickar i dagsläget omkring 50 procent av alla pengar som genereras via tjänsten vidare till välgörenhet. Resterande går till skatter, avgifter, drift, marknadsföring och löner. Det här är pengar som inte annars skulle ha gått till välgörenhet. Ju bättre det går för Robin Good, desto mer kan skänkas till välgörenhet.

Idag finns 150 butiker med 15 välgörenhetsorganisationer (godkända av Svensk Insamlingskontroll) och antalet ökar varje vecka, enligt Jezper Söderlund som är en av grundarna till tjänsten.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
4 svar

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.

Nu har vi lagt vantarna på en Iphone XS Max i guld. Självklart kan inga tester börja förrän vi packat upp den – häng med.

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.