Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Elgato släpper fem nya Homekit-prylar

Elgato utökar sin familj med Homekit-prylar med fem nya produkter: Eve Thermo, Eve Lock, Eve Window Guard, Eve Smoke och Eve Aqua.

I samband med teknikmässan IFA bjuder Elgato på nya medlemmar till Homekit-familjen Eve. Det är fyra helt nya produkter, Eve Lock, Eve Window Guard, Eve Smoke och Eve Aqua som presenteras tillsammans med den andra generationen av termostaten Eve Thermo.

Eve Lock - låser automatiskt

Elgatos nya Homekit-lås Lock kan låsa ditt hem via Hem-appen, med Siri, med Elgatos egen Eve-app eller automatiskt när dörren slår igen. Med Homekit-stödet kan användare ge tillfällig tillgång till hemmet till exempelvis hantverkare, kattvakten eller andra.

Låset drivs med ett inbyggt batteri (oklart hur länge det räcker) och kommunicerar via Bluetooth. Det är framtaget tillsammans med låsföretaget Yale.

Eve Window Guard – slipp oroa dig för om fönstret är öppet eller ej

Elgatos fönster-sensor är relativt diskret och monteras på fönster- eller dörrkarmen. Den berättar helt enkelt om du kom ihåg att stänga alla fönster eller dörrar när du åkte hemifrån.

Eve Smoke – rökdetektor

Det här är inte bara en brandvarnare som tjuter vid röklukt. Den skickar också notiser till alla som är anslutna till hemmet via Hem-appen och kan aktivera "scener". Via Siri kan rökdetektorns status kontrolleras. Elgato uppger att batteriet ska räcka i upp till tio år.

Eve Aqua – vattna med Siri

Med IOS 11 får Homekit nya bevattningskontroller och det drar Elgato nu nytta av med sin Eve Aqua. Det är en batteridriven Bluetooth-kopplad bevattningstimer som monteras på vattenkranen i trädgården. Via Hem-appen kan ett schema skapas för när trädgården ska vattnas. Med Siri kan man också manuellt sätta på vattnet.

Alla fem produkterna kommer att lanseras i Europa, även om Elgato inte specifikt nämner Sverige. De flesta av deras nuvarande produkter finns på den svenska marknaden så dessa nyheter borde också leta sig hit. Eve Thermo lanseras den 26 september och kostar 69,95 euro, vilket motsvarar ungefär 695 kronor.

Pris och lanseringsdatum för de andra prylarna har Elgato inte delat med sig av i skrivande stund.

Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.