Nest lanserar produkter i Sverige

Nest Labs expanderar till Sverige och fyra andra europeiska länder. Det betyder att vi får tillgång till fem nya produkter till det smarta hemmet.

Google-ägda Nest Labs har specialiserat sig på smarta hemmet-produkter och vi på 99 har följt företaget med intresse för deras intressanta produkter och för att grundaren Tony Fadell tidigare arbetat hos Apple.

Nu görs fem Nest-produkter tillgängliga i Norden och Schweiz. Det rör sig om rökdetektorn Nest Protect, kameraprodukterna Nest Cam Indoor och Nest Cam Outdoor, säkerhetskameran Nest Cam IQ och Nest Aware samt en prenumerationstjänst som gör dina Nest-kameror smartare.

Samtliga av ovan nämnda produkter finns redan tillgängliga att köpa hos butikskedjorna Elgiganten och Clas Ohlson.

Skriven av Ida Blix

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Kontaktlösa mobilbetalningar är bara början, för tack vare sakernas internet kan snart kylskåpet, bilen och kläderna betala själva. Ida har träffat Christina Lind, Sverigechef på Visa för att prata om framtidens betalningar och hur de påverkar oss kunder.

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

USA har rivit upp sin princip om nätneutralitet, men låt oss kämpa för att behålla den i Sverige. Youtube-profilen CGP Grey förklarar varför det är en bra idé.

Oneplus har släppt en uppdatering till mobiltelefonen Oneplus 6, som åtgärdar den säkerhetslucka som försatte data i fara.

Valve gör ett nytt försök med sin IOS-app som ger möjligheten att strömma Steam-spel från en dator till en Iphone eller Ipad.