Nest lanserar produkter i Sverige

Nest Labs expanderar till Sverige och fyra andra europeiska länder. Det betyder att vi får tillgång till fem nya produkter till det smarta hemmet.

Google-ägda Nest Labs har specialiserat sig på smarta hemmet-produkter och vi på 99 har följt företaget med intresse för deras intressanta produkter och för att grundaren Tony Fadell tidigare arbetat hos Apple.

Nu görs fem Nest-produkter tillgängliga i Norden och Schweiz. Det rör sig om rökdetektorn Nest Protect, kameraprodukterna Nest Cam Indoor och Nest Cam Outdoor, säkerhetskameran Nest Cam IQ och Nest Aware samt en prenumerationstjänst som gör dina Nest-kameror smartare.

Samtliga av ovan nämnda produkter finns redan tillgängliga att köpa hos butikskedjorna Elgiganten och Clas Ohlson.

Skriven av Ida Blix

Domen innebär att Telia ska betala kassettskatt för Iphone-modeller från 2009 och framåt, vilket kan leda till dyrare telefoner.

Som en julklapp till bokälskare ger Apple bort flera klassiska romaner som ljudböcker, inlästa av kända skådespelare och komiker.

Googles röstassistent nöjer sig inte med att informera om försenade flyg; nu börjar den digitala hjälpredan också förutse förseningar och meddela om dessa.

Bakåt-knappen i webbläsare kan luras genom att webbplatser lägger till falsk historik som skickar användaren åt fel håll, men nu jobbar Chrome på en lösning för allas trevnad.

Apple har rekryterat branschkändisen Andrew Kim, en designer som jobbat åt både Tesla och Microsoft med allt från Model 3, Windows 10 och Xbox. Vad ska han hitta på hos Apple tro?

I ett test utfört av Forbes kunde ett 3D-utskrivet huvud låsa upp ett flertal Android-mobiler utan större bekymmer. Iphone X gick dock inte att lura.

Tack till carlsson för detta #nyhetstips!