Nest lanserar produkter i Sverige

Nest Labs expanderar till Sverige och fyra andra europeiska länder. Det betyder att vi får tillgång till fem nya produkter till det smarta hemmet.

Google-ägda Nest Labs har specialiserat sig på smarta hemmet-produkter och vi på 99 har följt företaget med intresse för deras intressanta produkter och för att grundaren Tony Fadell tidigare arbetat hos Apple.

Nu görs fem Nest-produkter tillgängliga i Norden och Schweiz. Det rör sig om rökdetektorn Nest Protect, kameraprodukterna Nest Cam Indoor och Nest Cam Outdoor, säkerhetskameran Nest Cam IQ och Nest Aware samt en prenumerationstjänst som gör dina Nest-kameror smartare.

Samtliga av ovan nämnda produkter finns redan tillgängliga att köpa hos butikskedjorna Elgiganten och Clas Ohlson.

Skriven av Ida Blix

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.