Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Logitech Circle 2 – en mångsidig smart kamera för övervakning

För den som vill hålla koll på sitt hem finns det flera kameror att välja mellan. Logitechs alternativ Circle 2 visar sig vara mycket mångsidig.

Inledning och specifikationer

Numera finns det gott om övervakningskameror riktade till konsumentmarknaden att välja mellan. Kamerorna låter dig hålla ett öga på ditt hem medan du är borta, en del av dem har funktioner för att hålla ett öga i barnens rum och det finns både inom- och utomhusmodeller.

Logitech Circle 2 landade på redaktionen för ett tag sedan och är på pappret en mångsidig kamera. Den går att köra med sladd eller med batteri, kan sitta inne eller ute och Logitech erbjuder en rad olika monteringslösningar. Nu har vi testat vad den går för.

Den här kameran går också att koppla ihop med ditt smarta hem. Det är endast den sladdanslutna varianten som fungerar med Apple Homekit (det här ska bero på Apples regelverk), medan båda Circle 2-modellerna fungerar tillsammans med Amazon Alexa och den smarta knappen Logitech Pop (finns inte i Sverige).

I lådan

Vårt testexemplar är den sladdanslutna modellen. Förutom kameran och strömadaptern med tre meter lång sladd medföljer ett väggfäste med skruvar, förankringar och kabelklämmor som också kan användas för att ställa kameran på en plan yta.

Enligt Logitech medföljer följande till den sladdlösa kameran: ett batteri och kameraskydd tillsammans med en vridbar bas med snabbfäste och en USB-sladd för laddning och en vägghållare med skruvar och förankringar.

Det var inga konstigheter alls att komma igång. Kameran ställs in med hjälp av appen Logi Circle som så vitt jag kan bedöma tycks fungera identiskt på både IOS och Android. Circle 2 kopplade snällt upp sig på det trådlösa nätverket och placerades under testperioden i olika delar av min lägenhet.

Köp tillbehör

Logitech erbjuder en rad tillbehör till Circle 2. För mig som har den trådade kameran går det att köpa till ett batteri för att göra den trådlös, ett fäste för att montera den i ett fönster mot glaset, det finns också ett fäste som sätter Circle 2 direkt i ett eluttag och en förlängningssladd som tål att vara utomhus.

Tillbehör

Rek Pris

Circle 2 med sladd

2 099 kr

Circle 2 med batteri

2 499 kr

Batteri

649 kr

Fönsterfäste

449 kr

Fäste direkt i eluttag

449 kr

Utomhusförlängningssladd (4,5m)

329 kr

Utöver dessa finns det också en molntjänst du kan köpa till, Circle Safe. Men mer om den på nästa sida.

Läs mer
Logitech lanserar Circle 2 (nyhet, 2017-06-13)

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.