Sphero lanserar appstyrda robotarna R2-D2 och BB-9E

Spheros appstyrda lilla robot BB-8 blev en succé när den släpptes 2015, nu följer företaget upp med två nya inför nästa Star Wars-film. Den här gången bjuds vi på R2-D2 och BB-9E.

Star Wars-filmen The Force Awakens introducerade roboten BB-8 som i händerna på företaget Sphero blev en fantastisk liten appstyrd robot högt upp på önskelistor hos både stora och små. Nu är en ny Star Wars-film på gång och Disney och Sphero har samarbetat på nytt. Den här gången lanserar Sphero två nya appstyrda robotar, R2-D2 och BB-9E.

Den första är en rekreation av den älskade roboten R2-D2 som hängt med ända från starten av Star Wars. Precis som i filmerna kan den här appstyrda varianten byta mellan att ta sig fram på tre eller två ben. Lamporna fungerar och den kan interagera med andra Sphero-robotar. Den är lite högre än BB-8-leksaken och kostar 180 dollar.

Den andra nyheten är roboten BB-9E, vilket verkar vara en First Order-version av BB-8. Den har en mörk design och har ett konkavt rött öga. Sphero säger att BB-9E har ett ultratåligt yttre och samma rörelser och LED-lampor som roboten kommer att ha i filmen The Last Jedi. BB-9E fungerar i övrigt som BB-8 och kommer att kosta 150 dollar.

Båda robotarna börjar säljas med start den 1 september, vilket sammanfaller med Star Wars-tillställningen Force Friday II. Låt oss gissa att de här appstyrda leksakerna blir populära önskningar till tomten i år.

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.