Sphero lanserar appstyrda robotarna R2-D2 och BB-9E

Spheros appstyrda lilla robot BB-8 blev en succé när den släpptes 2015, nu följer företaget upp med två nya inför nästa Star Wars-film. Den här gången bjuds vi på R2-D2 och BB-9E.

Star Wars-filmen The Force Awakens introducerade roboten BB-8 som i händerna på företaget Sphero blev en fantastisk liten appstyrd robot högt upp på önskelistor hos både stora och små. Nu är en ny Star Wars-film på gång och Disney och Sphero har samarbetat på nytt. Den här gången lanserar Sphero två nya appstyrda robotar, R2-D2 och BB-9E.

Den första är en rekreation av den älskade roboten R2-D2 som hängt med ända från starten av Star Wars. Precis som i filmerna kan den här appstyrda varianten byta mellan att ta sig fram på tre eller två ben. Lamporna fungerar och den kan interagera med andra Sphero-robotar. Den är lite högre än BB-8-leksaken och kostar 180 dollar.

Den andra nyheten är roboten BB-9E, vilket verkar vara en First Order-version av BB-8. Den har en mörk design och har ett konkavt rött öga. Sphero säger att BB-9E har ett ultratåligt yttre och samma rörelser och LED-lampor som roboten kommer att ha i filmen The Last Jedi. BB-9E fungerar i övrigt som BB-8 och kommer att kosta 150 dollar.

Båda robotarna börjar säljas med start den 1 september, vilket sammanfaller med Star Wars-tillställningen Force Friday II. Låt oss gissa att de här appstyrda leksakerna blir populära önskningar till tomten i år.

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.