fredagsvideo

Plockar isär en gammal goding

Nu är det inte långt kvar till Apples stora september-event. Vi peppar inför eventet med en video där den första Iphone-modellen plockas isär.

Det är drygt en och en halv vecka kvar till att Apple ska hålla sitt september-event i den nyöppnade Steve Jobs Theater. I år fyller Iphone tio år och förväntningarna på jubileumsmodellen är skyhöga. Det är lätt att glömma hur mycket som hänt på tio år, därför peppar vi inför nästa event med att ta oss en titt innanför skalet på den allra första Iphone-modellen.

Veckans fredagsvideo kommer från Youtube-kanalen Jerry Rig Everything som specialiserar sig på att just plocka isär och ihop olika saker. Med Apples stundande event blir det extra lämpligt att kika på hur den första Iphone-modellen ser ut på insidan. Med det önskar vi er alla en riktigt trevlig helg!

Det blir att prata lokalspråk med Google Assistant under 2018. Mjukvarujätten bekräftar en utrullning till flera länder de närmaste månaderna, däribland Sverige.

I dagsläget kan det mesta mäta vad vi gör och ge lite tips och trix på vad i vardagen vi bör ändra på. Men detta kan också gå överstyr.

För att Postnord ska klara av att hantera det nya systemet för lagring av paket från länder utanför EU kommer de nu bygga ett nytt lager i Örebro samt anställa runt 90 personer.

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).