Instagram utsatt för dataintrång

Telefonnummer och e-postadresser tillhörande miljontals Instagramkonton är på vift efter att tjänsten blivit utsatt för dataintrång.

Användaruppgifter tillhörande miljontals Instagramkonton är på vift efter ett dataintrång i det populära sociala nätverket. Bland informationen finns telefonnummer och e-postadresser, men däremot inga lösenord. Informationen säljs via det så kallade Darknet.

Enligt de som utfört dataintrånget finns en databas över ungefär 6 miljoner konton, vilket kan jämföras med de cirka 700 miljoner konton som finns totalt på #Instagram. En representant från cybersäkerhetsföretaget Repknight hävdar att kända personer som Emma Watson, Leonardo DiCaprio, Lady Gaga och David Beckham tillhör de drabbade.

Även om inga lösenord har spridits så kan telefonnummer och e-postadresser användas för att via social manipulation få tillgång till konton. Det är detta som misstänks ha skett när Selena Gomez lade ut nakenbilder på sin före detta pojkvän Justin Bieber för cirka en vecka sedan.

Säkerhetsluckan har numera täppts till av Instagram.

Kommentarer
2 svar

Trots all automatisering kan det ibland vara skönt att kunna tända sina uppkopplade lampor via den vanliga strömbrytaren på väggen. Innan årets slut kommer det att släppas smarta strömbrytare till Philips Hue-lampor.

Nu är programmering en del av grundskolans läroplan. Varför är det viktigt när det samtidigt kommer larmrapporter om att elever presterar allt sämre i de traditionella ämnena undrar du?

Lite från ingenstans skickade Apple ut en pressinbjudan idag till ett event där de planerar att prata om nya kreativa idéer för lärare och elever.

Amanda och Ida pratar om att ha ett jobb som är som julafton, Idas nya jobbdator, WWDC, Klingoner – deras mat och språk, Fibits nya klocka och "tjejprodukter".

Vetenskapsmannen Stephen Hawking somnade under veckan in i sitt hem 76 år gammal. Vi ärar hans minne med veckans fredagsvideo.

Amanda testar högtalaren JBL Boombox som levererar mycket bas, fylligt ljud, fiffiga funktioner och lång batteritid.