Instagram utsatt för dataintrång

Telefonnummer och e-postadresser tillhörande miljontals Instagramkonton är på vift efter att tjänsten blivit utsatt för dataintrång.

Användaruppgifter tillhörande miljontals Instagramkonton är på vift efter ett dataintrång i det populära sociala nätverket. Bland informationen finns telefonnummer och e-postadresser, men däremot inga lösenord. Informationen säljs via det så kallade Darknet.

Enligt de som utfört dataintrånget finns en databas över ungefär 6 miljoner konton, vilket kan jämföras med de cirka 700 miljoner konton som finns totalt på #Instagram. En representant från cybersäkerhetsföretaget Repknight hävdar att kända personer som Emma Watson, Leonardo DiCaprio, Lady Gaga och David Beckham tillhör de drabbade.

Även om inga lösenord har spridits så kan telefonnummer och e-postadresser användas för att via social manipulation få tillgång till konton. Det är detta som misstänks ha skett när Selena Gomez lade ut nakenbilder på sin före detta pojkvän Justin Bieber för cirka en vecka sedan.

Säkerhetsluckan har numera täppts till av Instagram.

Kommentarer
2 svar

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.