Instagram utsatt för dataintrång

Telefonnummer och e-postadresser tillhörande miljontals Instagramkonton är på vift efter att tjänsten blivit utsatt för dataintrång.

Användaruppgifter tillhörande miljontals Instagramkonton är på vift efter ett dataintrång i det populära sociala nätverket. Bland informationen finns telefonnummer och e-postadresser, men däremot inga lösenord. Informationen säljs via det så kallade Darknet.

Enligt de som utfört dataintrånget finns en databas över ungefär 6 miljoner konton, vilket kan jämföras med de cirka 700 miljoner konton som finns totalt på #Instagram. En representant från cybersäkerhetsföretaget Repknight hävdar att kända personer som Emma Watson, Leonardo DiCaprio, Lady Gaga och David Beckham tillhör de drabbade.

Även om inga lösenord har spridits så kan telefonnummer och e-postadresser användas för att via social manipulation få tillgång till konton. Det är detta som misstänks ha skett när Selena Gomez lade ut nakenbilder på sin före detta pojkvän Justin Bieber för cirka en vecka sedan.

Säkerhetsluckan har numera täppts till av Instagram.

Kommentarer
2 svar

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.