Instagram utsatt för dataintrång

Telefonnummer och e-postadresser tillhörande miljontals Instagramkonton är på vift efter att tjänsten blivit utsatt för dataintrång.

Användaruppgifter tillhörande miljontals Instagramkonton är på vift efter ett dataintrång i det populära sociala nätverket. Bland informationen finns telefonnummer och e-postadresser, men däremot inga lösenord. Informationen säljs via det så kallade Darknet.

Enligt de som utfört dataintrånget finns en databas över ungefär 6 miljoner konton, vilket kan jämföras med de cirka 700 miljoner konton som finns totalt på #Instagram. En representant från cybersäkerhetsföretaget Repknight hävdar att kända personer som Emma Watson, Leonardo DiCaprio, Lady Gaga och David Beckham tillhör de drabbade.

Även om inga lösenord har spridits så kan telefonnummer och e-postadresser användas för att via social manipulation få tillgång till konton. Det är detta som misstänks ha skett när Selena Gomez lade ut nakenbilder på sin före detta pojkvän Justin Bieber för cirka en vecka sedan.

Säkerhetsluckan har numera täppts till av Instagram.

Kommentarer
2 svar

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.