Hjälp oss skapa utmärkta utmärkelser

Det har blivit dags att ta tag i våra utmärkelser till testprodukter. En gammal bör bli tre nya fräscha och vi behöver din hjälp. Vad ska de heta och hur ska de se ut?

Under de senaste åren under 99mac-fanan har vi använt oss av ett system med utmärkelser som vi ärligt talat inte varit helt nöjda med, och därför inte använt som en metod för att faktiskt särskilja olika produkters kvalitet från varandra. Så ska det inte vara, och ska vi ha utmärkelser ska de faktiskt hjälpa våra besökare att fatta beslut om köp.

Den utmärkelse vi använt mest under åren är Rekommenderas, en ganska bred utmärkelse som flera liknande produkter kan få av olika anledningar. Detta säger inte särskilt mycket om produktens kvalitet, utöver att den kan rekommenderas i allmänhet. Det blir inte heller någon väsentlig skillnad mellan en produkt som vi blir hejdlöst förälskade i och en vi tycker är ganska bra. Det vill vi göra mer givande och mer informativt helt enkelt.

Våra tankar – bra, bättre, bäst

Vår tanke är att basera vår bedömning av en produkt efter principen bra, bättre, bäst – eller brons, silver, guld om du så vill. Mer specifikt har vi funderat på utmärkelserna Reko, Imponerande och Enastående. En produkt som får utmärkelsen Reko ska helt enkelt erbjuda så pass goda egenskaper att du gör ett bra köp, något av en motsvarighet till den gamla Rekommenderas med andra ord.

En produkt som tilldelas utmärkelsen Imponerande ska däremot erbjuda så pass, ja, imponerande egenskaper att den på allvar sticker ut från konkurrensen. Den ska vara svårare att få, och därmed bli mer ovanligt förekommande än Reko-nivån. Den tredje nivån, Enastående, ska vara den heliga graal som nästan ingen produkt kan uppnå. Om du ser en produkt tilldelas denna vet du att den är bortom bra, den är så nära perfektion som är möjligt. Den är 99 procent helt enkelt.

Till detta vill vi också förändra grafiken som hör utmärkelserna till. Den nuvarande Rekommenderas-grafiken pryds till att börja med texten 99mac, men hör också till vår numera pensionerade design. Vi vill få till grafik som även på håll snabbt kan tolkas som något positivt, och även här vill vi veta vad ni har för kloka idéer och förslag om vad detta skulle kunna vara.

Hjälp oss!

För att verkligen få till de nya utmärkelserna vill vi ha din hjälp. Vad tycker du om de föreslagna utmärkelserna Reko, Imponerande och Enastående?

Om du inte gillar dessa, vad skulle du hellre vilja föreslå?

Vad skulle du föreslå som grafik för dessa eller dina egna föreslagna utmärkelser?

Tyck gärna till i kommentarerna nedan eller skicka in feedback till redaktionen!

Skriven av Andreas Eklöv
Kommentarer
27 svar

E-legitimationen Bank ID används motvilligt av oss här på 99. 68 procent skulle nog gärna byta om det fanns alternativ medan endast 23 procent tycker det är en fantastisk tjänst.

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Kontaktlösa mobilbetalningar är bara början, för tack vare sakernas internet kan snart kylskåpet, bilen och kläderna betala själva. Ida har träffat Christina Lind, Sverigechef på Visa för att prata om framtidens betalningar och hur de påverkar oss kunder.

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

USA har rivit upp sin princip om nätneutralitet, men låt oss kämpa för att behålla den i Sverige. Youtube-profilen CGP Grey förklarar varför det är en bra idé.

Oneplus har släppt en uppdatering till mobiltelefonen Oneplus 6, som åtgärdar den säkerhetslucka som försatte data i fara.