Hjälp oss skapa utmärkta utmärkelser

Det har blivit dags att ta tag i våra utmärkelser till testprodukter. En gammal bör bli tre nya fräscha och vi behöver din hjälp. Vad ska de heta och hur ska de se ut?

Under de senaste åren under 99mac-fanan har vi använt oss av ett system med utmärkelser som vi ärligt talat inte varit helt nöjda med, och därför inte använt som en metod för att faktiskt särskilja olika produkters kvalitet från varandra. Så ska det inte vara, och ska vi ha utmärkelser ska de faktiskt hjälpa våra besökare att fatta beslut om köp.

Den utmärkelse vi använt mest under åren är Rekommenderas, en ganska bred utmärkelse som flera liknande produkter kan få av olika anledningar. Detta säger inte särskilt mycket om produktens kvalitet, utöver att den kan rekommenderas i allmänhet. Det blir inte heller någon väsentlig skillnad mellan en produkt som vi blir hejdlöst förälskade i och en vi tycker är ganska bra. Det vill vi göra mer givande och mer informativt helt enkelt.

Våra tankar – bra, bättre, bäst

Vår tanke är att basera vår bedömning av en produkt efter principen bra, bättre, bäst – eller brons, silver, guld om du så vill. Mer specifikt har vi funderat på utmärkelserna Reko, Imponerande och Enastående. En produkt som får utmärkelsen Reko ska helt enkelt erbjuda så pass goda egenskaper att du gör ett bra köp, något av en motsvarighet till den gamla Rekommenderas med andra ord.

En produkt som tilldelas utmärkelsen Imponerande ska däremot erbjuda så pass, ja, imponerande egenskaper att den på allvar sticker ut från konkurrensen. Den ska vara svårare att få, och därmed bli mer ovanligt förekommande än Reko-nivån. Den tredje nivån, Enastående, ska vara den heliga graal som nästan ingen produkt kan uppnå. Om du ser en produkt tilldelas denna vet du att den är bortom bra, den är så nära perfektion som är möjligt. Den är 99 procent helt enkelt.

Till detta vill vi också förändra grafiken som hör utmärkelserna till. Den nuvarande Rekommenderas-grafiken pryds till att börja med texten 99mac, men hör också till vår numera pensionerade design. Vi vill få till grafik som även på håll snabbt kan tolkas som något positivt, och även här vill vi veta vad ni har för kloka idéer och förslag om vad detta skulle kunna vara.

Hjälp oss!

För att verkligen få till de nya utmärkelserna vill vi ha din hjälp. Vad tycker du om de föreslagna utmärkelserna Reko, Imponerande och Enastående?

Om du inte gillar dessa, vad skulle du hellre vilja föreslå?

Vad skulle du föreslå som grafik för dessa eller dina egna föreslagna utmärkelser?

Tyck gärna till i kommentarerna nedan eller skicka in feedback till redaktionen!

Skriven av Andreas Eklöv
Kommentarer
27 svar

Det blir att prata lokalspråk med Google Assistant under 2018. Mjukvarujätten bekräftar en utrullning till flera länder de närmaste månaderna, däribland Sverige.

I dagsläget kan det mesta mäta vad vi gör och ge lite tips och trix på vad i vardagen vi bör ändra på. Men detta kan också gå överstyr.

För att Postnord ska klara av att hantera det nya systemet för lagring av paket från länder utanför EU kommer de nu bygga ett nytt lager i Örebro samt anställa runt 90 personer.

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).