Siri får ny chef

Röstassistenten Siri får ny chef på Apple. Eddy Cue lämnar över ansvaret till Craig Federighi.

Apple-chefen Eddy Cue har fram till nu haft ansvaret för röstassistenten Siri. Nu lämnar han över Siri till Apples chef över operativsystem, Craig Federighi. Det här framgår av en ändring företaget gjort på sin webbsida om företagets ledning, och en taleskvinna bekräftar uppgifterna utan att göra något ytterligare uttalande, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Eddy Cue är Apples mästerförhandlare när det gäller innehåll, och har bland annat ansvarat för avtalen med olika skivbolag till Itunes och Apple Music. Cue ansvarar också för Apples internetbaserade tjänster som Icloud.

Nu när Siri finns djupt integrerad i både IOS och Mac OS är det inte så förvånande att Craig Federighi tar över ansvaret. Siri har också fått stark konkurrens sedan lanseringen 2011 från Amazons Alexa, Microsofts Cortana och Google Assistant. Amazon och Google har redan lanserat högtalare med sina assistenter integrerade.

Till julhandeln lanserar Apple sin motsvarande produkt Homepod och allt fler tillverkare är på gång med högtalare som integrerar röstassistenter, där ett flertal har presenterats under IFA-mässan i Berlin.

Kommentarer
2 svar

Hör du till dem som tycker att Apple Homepod är alldeles för dyr? Rapporter gör gällande att Apple planerar ett billigare syskon under varumärket Beats.

Den sjätte uppstickartelefonen känns som en förfinad version av föregångaren som hänger på moderna trender, på gott och ont. Andreas har hunnit testa en helg, och så här tycker han.

Postnord och e-handelsföretaget Wish har enats om momshantering, och därmed kommer Postnords hanteringsavgift på 75 kronor snart att försvinna enligt nya uppgifter.

Just nu pågår en diskussion i forumet om hur man gör sin Iphone-mobil så säker som möjligt. Ge Appleman och varandra era bästa tips eller om du själv vill ha svar på frågan; gå in och läsa om alla tips och trix!

Apputvecklare bildar förbund inför konferensen WWDC, och kräver nu förändringar i Apples butik App Store. Bland annat vill de att Apple ska ta mindre än 30 procent av intäkterna.

Jag har varit Spotify trogen sedan 2008, men en så enkel sak som att jag slipper reklam på Youtube kan faktiskt vara nog för att jag ska överge min gamla musikpartner.