Siri får ny chef

Röstassistenten Siri får ny chef på Apple. Eddy Cue lämnar över ansvaret till Craig Federighi.

Apple-chefen Eddy Cue har fram till nu haft ansvaret för röstassistenten Siri. Nu lämnar han över Siri till Apples chef över operativsystem, Craig Federighi. Det här framgår av en ändring företaget gjort på sin webbsida om företagets ledning, och en taleskvinna bekräftar uppgifterna utan att göra något ytterligare uttalande, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Eddy Cue är Apples mästerförhandlare när det gäller innehåll, och har bland annat ansvarat för avtalen med olika skivbolag till Itunes och Apple Music. Cue ansvarar också för Apples internetbaserade tjänster som Icloud.

Nu när Siri finns djupt integrerad i både IOS och Mac OS är det inte så förvånande att Craig Federighi tar över ansvaret. Siri har också fått stark konkurrens sedan lanseringen 2011 från Amazons Alexa, Microsofts Cortana och Google Assistant. Amazon och Google har redan lanserat högtalare med sina assistenter integrerade.

Till julhandeln lanserar Apple sin motsvarande produkt Homepod och allt fler tillverkare är på gång med högtalare som integrerar röstassistenter, där ett flertal har presenterats under IFA-mässan i Berlin.

Kommentarer
2 svar

Netflix har börjat testa att visa promotionvideor för andra program mellan avsnitt, och användarna som råkat ut för det är inte glada.

De som chockas och upprörs mest av Googles datainsamling är de många användare som aldrig ens reflekterat över att de är företagets användare, och som inte känner till Googles natur.

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. I Geeks valspecial har det nu blivit dags för Socialdemokraterna, som berättar om partiets politik i teknikrelaterade frågor.

Efter uppmärksamheten kring hur Google använder och lagrar användares platshistorik har nu företaget förtydligat sin beskrivning av inställningarna.