Siri får ny chef

Röstassistenten Siri får ny chef på Apple. Eddy Cue lämnar över ansvaret till Craig Federighi.

Apple-chefen Eddy Cue har fram till nu haft ansvaret för röstassistenten Siri. Nu lämnar han över Siri till Apples chef över operativsystem, Craig Federighi. Det här framgår av en ändring företaget gjort på sin webbsida om företagets ledning, och en taleskvinna bekräftar uppgifterna utan att göra något ytterligare uttalande, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Eddy Cue är Apples mästerförhandlare när det gäller innehåll, och har bland annat ansvarat för avtalen med olika skivbolag till Itunes och Apple Music. Cue ansvarar också för Apples internetbaserade tjänster som Icloud.

Nu när Siri finns djupt integrerad i både IOS och Mac OS är det inte så förvånande att Craig Federighi tar över ansvaret. Siri har också fått stark konkurrens sedan lanseringen 2011 från Amazons Alexa, Microsofts Cortana och Google Assistant. Amazon och Google har redan lanserat högtalare med sina assistenter integrerade.

Till julhandeln lanserar Apple sin motsvarande produkt Homepod och allt fler tillverkare är på gång med högtalare som integrerar röstassistenter, där ett flertal har presenterats under IFA-mässan i Berlin.

Kommentarer
2 svar

Nu står det klart att tv-licensen framöver kommer att hamna på skattsedeln, och det finns det många åsikter om. Även här i forumet går diskussionen varm – vad tycker du själv om att tv-licensen blir skatt?

SweClockers och 99:s skärmguru Thomas Ytterberg har en matig köpguide sprängfull av värdefull info för alla som tänkt handla ny tv på Black Friday.

Efter begränsning av dataroaming inför nu EU begränsningar av de avgifter som operatörer får ta ut för samtal och sms mellan EU-länderna.

Project Treble går som tåget. Åtminstone hävdar Google detta i ett blogginlägg där de beskriver hur Android 9 Pie kommer göra uppdateringar av systemet mycket snabbare än tidigare.

Apple fortsätter sin marknadsföring av Iphone som kamera, och nu fokuserar företaget på den senaste telefonen Iphone XR.

Ikeas efterlängtade smarta rullgardiner kommer allt närmare en lansering, och nu har produkten dykt upp i svenska butikernas datorsystem, med priser.