Siri får ny chef

Röstassistenten Siri får ny chef på Apple. Eddy Cue lämnar över ansvaret till Craig Federighi.

Apple-chefen Eddy Cue har fram till nu haft ansvaret för röstassistenten Siri. Nu lämnar han över Siri till Apples chef över operativsystem, Craig Federighi. Det här framgår av en ändring företaget gjort på sin webbsida om företagets ledning, och en taleskvinna bekräftar uppgifterna utan att göra något ytterligare uttalande, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Eddy Cue är Apples mästerförhandlare när det gäller innehåll, och har bland annat ansvarat för avtalen med olika skivbolag till Itunes och Apple Music. Cue ansvarar också för Apples internetbaserade tjänster som Icloud.

Nu när Siri finns djupt integrerad i både IOS och Mac OS är det inte så förvånande att Craig Federighi tar över ansvaret. Siri har också fått stark konkurrens sedan lanseringen 2011 från Amazons Alexa, Microsofts Cortana och Google Assistant. Amazon och Google har redan lanserat högtalare med sina assistenter integrerade.

Till julhandeln lanserar Apple sin motsvarande produkt Homepod och allt fler tillverkare är på gång med högtalare som integrerar röstassistenter, där ett flertal har presenterats under IFA-mässan i Berlin.

Kommentarer
2 svar

Andreas vilar upp sig hemma, Amandas halsont ställer till det – men podd blir det ändå. Som nästan varje vecka.

Den här killen styr det viktigaste i hemmet med sin Ocarina. Hemautomation gjord Zelda-style.

Det är bara att bita ihop och betala säger Tullverket.

Röstassistenten Google Assistant har ett hektiskt år framför sig. Enligt en bild från en Google-presentation kommer assistenten under 2018 att lanseras i flera nya länder och lära sig nya språk.

Vi vill tipsa om Lametric Time, en smart liten kontrollpanel med snygg pixelgrafik som funkar både på jobbet och hemma.

Vi drar ut på alla hjärtans dag och ställer tio frågor om kärlek och teknik!