Vad heter nästa flaggskepps-Iphone?

Snart är det dags för Apple-event och än har inte rykteskvarnen enats om vad namnen kommer bli. Iphone 7S/7S Plus och Iphone 8, eller Iphone X? Vad tror du?

I fredags kom det nya uppgifter om att Apple kommer att hoppa över att lansera några S-telefoner i år. Tidigare har det talats om att vi får mindre uppdateringar av Iphone 7 och 7 Plus med det traditinella S-tillägget tillsammans med ett nytt flaggskepp.

Den holländska sajten Iculture rapporterar att Apple kommer att lansera Iphone 8 i två storlekar som ersättare till Iphone 7 och 7 Plus och att den telefon som kallats Iphone 8 i flera ryktesrapporter istället kommer att heta Iphone X (uttalas Ten som i tio, precis som med Mac OS X).

Men från IFA:s mässgolv i Berlin kommer andra uppgifter från tillbehörstillverkare. 9to5mac har fått höra att Iphone 7S och 7S Plus lanseras som Iphone 8, och att toppmodellen kommer att kallas Iphone 8 Edition, inte Iphone X.

Båda ryktena kan inte stämma. Nästa vecka får vi veta. Vad tror ni?

Kommentarer
31 svar

Nu på fredag drar den årliga reafesten Black Friday igång, men i år har flera e-handlare satsat på reapriser hela veckan. Tipsa gärna andra medlemmar om bra klipp du hittar, eller ta del av andras finfina tips i denna tråd!

På internet har det börjat dyka upp rapporter om att nya Ipad Pro är ovanligt lätt att böja, ibland bara av att förvaras i en ryggsäck. Om det är ett allvarligt problem eller inte återstår att se.

Enligt en patentansökan från Apple kan företagets röstassisitent Siri hjälpa dig utan att kräva internetanslutning i framtiden.

I veckans podd möts Andreas och Jakob i studion, för att diskutera för- och nackdelar med sina nya arbetsredskap och leksaker; nämligen Jakobs Macbook Air och Andreas Ipad Pro.

Ida var inte den enda svenska journalist som fick åka över till New York när Apple släppte nya Ipad Pro häromveckan. Elin Häggberg som driver Teknifik var också där, och här är hennes videodagbok. Ser du nån du känner igen?

Nu står det klart att tv-licensen framöver kommer att hamna på skattsedeln, och det finns det många åsikter om. Även här i forumet går diskussionen varm – vad tycker du själv om att tv-licensen blir skatt?