Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Prognos: Det visar Apple 12 september

Nu är snart dags för höstens stora Apple-händelse. Vi på 99 summerar ryktena och ger en prognos för vad som kan dyka upp på tisdag.

Sedan den här artikeln första gången publicerades har bland annat den så kallade Golden Master-versionen av IOS 11 läckt ut och med den har en lång rad detaljer avslöjats. Den här artikeln uppdateras med de senate uppgifterna.

För första gången bjuder Apple in gäster till nybyggda Steve Jobs Theater som ligger invid deras nya huvudkontor Apple Park i Cupertino, USA. Lokalerna är till största delen under marken, och ska rymma omkring tusen personer.

Som vanligt har det cirkulerat många rykten kring vad som kommer att presenteras och vi bjuder på en sammanfattning här.

Nya Iphone-modeller

Årets huvudnummer kommer att vara nya Iphone-modeller om tidigare september-event är något att gå efter. Det är dessutom tio år sedan Apple lanserade den första modellen, något som så klart gjort sitt för att driva upp förväntningarna inför eventet.

Efter IOS 11-läckan helgen före eventet verkar det stå helt klart att telefonerna kommer att heta Iphone 8, Iphone 8 Plus och Iphone X (uttalas Ten som i tio). Vi frågade tidigare er läsare vad ni tror och flest svarade helt korrekt Iphone X:

När det gäller funktioner verkar alla överens om att Apple satsar stort på den nya toppmodellen. Den sägs få en design av rostfritt stål och glas och få en 5,8-tums OLED-skärm med minimala kanter runt om.

Apple sägs helt ta bort hem-knappen på sitt nya flaggskepp och ersätta den med en virtuell docka i IOS 11 tillsammans med gester. Siri sägs aktiveras om man håller ned på/av-knappen. Touch ID tas bort från Iphone X och ersätts av Face ID.

Alla tre Iphone-modeller kommer att få trådlös laddning. Apple sägs använda Qi-standarden, men ändrad på något sätt så att Apples egna laddare ger snabbast laddningstid. Också en nyhet är snabbladdning om man laddar med sladd.

En annan nyhet gäller kamerorna. Här säger ryktena att det kommer att bjudas på två kameror på höjden istället för på bredden som vi kan se på dagens Iphone 7 Plus. Det skulle bland annat kunna ge oss bättre optisk zoom.

När det gäller färger ryktas det att rosa guld tas bort, toppmodellen sägs lanseras i svart, silver och en ny kopparfärg. Alla tre framsidor sägs bli svarta.

Iphone SE

En del hoppas eller tror på en uppdatering av också Iphone SE, men där finns det också rykten som snarare pekar mot att en uppdatering först i början av nästa år.

Apple Watch Series 3

En annan nyhet som eventet kan bjuda på är en ny Apple Watch som då troligen kommer att kallas Apple Watch Series 3. Ny hårdvara skulle komplettera den nya versionen av Watch OS som visades upp i somras och som snart borde vara redo att lanseras på bred front efter månader av betatestning.

Ryktena om Apple Watch Series 3 pratar om att klockan kommer att komma i modeller med och utan LTE. LTE-klockorna kommer enligt uppgifter att använda samma telefonnummer som den kopplade telefonen. Men exakt vad man kommer att kunna göra med uppkopplingen är inte helt klart.

Vad modellerna utan LTE-kommer att bjuda på är mycket mer osäkert. Bättre prestanda och längre batteritid är dock ganska säkra gissningar.

Apple TV med 4K och HDR

Utöver nya telefoner och uppdaterade klockor kan Apple lansera en ny version av Apple TV. Rykten och läckor har pekat på att den nya modellen kommer att få stöd för 4K och stöd för Dolby Vision och HDR10.

Vi på redaktionen har också hört uppgifter från återförsäljare om att Apple TV-modellen med 32 gigabyte lagring inte längre går att beställa hem, kanske kommer den att tas bort medan modellen med 64 gigabyte prissänks och finns kvar som ett alternativ till den nya modellen med stöd för 4K.

I somras när Apple bjöd in till utvecklarkonferensen WWDC, var det inte jättemycket information om TV OS, men Apples vd Tim Cook berättade att vi skulle få höra mycket mer om det senare i år. Nästa vecka är det kanske dags?

Nyheter om deras app TV vore uppskattat tycker vi på redaktionen. Stöd för fler tjänster och framför allt att den släpps till fler länder vore kul!

Kommentera gärna!

Vad tror du om tisdagens event, kommer det någon överraskning i stil med Steve Jobs "One more thing", eller har vi redan fått allt kul via rykten och läckor?

Har vi glömt något i vår sammanställning? Fyll på i kommentarerna!

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.