Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Min önskelista till Apple

Så här inför Apple-eventet har jag satt mig ner och funderat lite på vad jag önskar mig. En del av sakerna kanske infrias redan på tisdag, annat håller jag ödmjukt tummarna för att de hörsammar i framtiden.

Kanske har förväntningarna inför ett Apple-event aldrig varit högre. Det är i år tio år sedan de lanserde sin första Iphone-modell och efter några år utan några superspännande förändringar är det flera i min omgivning och på internet som kommer att köpa något annat – mer spännande – om inte Apple levererar något utöver det vanliga på tisdag kväll.

Själv lägger jag tydligen inte så mycket tid på att fundera på vad jag skulle vilja ha, att skriva ihop den här önskelistan var inte helt lätt. Jag ser bara fram emot att få se vad de kokat ihop nästa vecka, redo att njuta av "showen". Apple-event för mig är lite som julafton och jag blir glad för paketen jag får.

Hur som, här kommer en önskelista utan någon egentlig inbördes ordning.

1. En Iphone som faktiskt går att köpa

Efter att ha läst och rapporterat om alla rykten inför det här eventet det senate året är det en sak som skaver lite. I år kan vara första gången de lanserar en telefon som kommer att vara svår att få tag på – rent av exklusiv. Det pratas om att det inte går att tillverka de allra senaste komponenterna i tillräcklig mängd för att Foxconn ska kunna spruta ur sig det nya flaggskeppet till de långa köerna av människor i jakt på det allra senaste från Cupertino.

Eftersom jag känner mig själv hyffsat bra vid det här laget kommer jag att drabbas av ett orimligt köpsug efter den allra bästa Iphone-telefonen. Om den då knappt går att få tag på... Ni hajar vart jag är på väg? Jag hoppas verkligen att Apple löst det här på något magiskt vis. Att Tim Cook kommer att stå där och säga: "vår bästa Iphone någonsin finns att köpa redan nu idag". En får ju dagdrömma, eller hur!

2. Trådlös laddning

Det finns redan andra mobiler som kan laddas trådlöst. Ikea säljer till och med möbler med möjlighet att integrera laddning för sin mobil. Nu Apple, nu är det väl dags för er att hoppa på tåget?

Jag hatar inte Lightning-kontakten eller något sådant, och kanske borde jag bara skärpa mig och sluta ta med mig mobilen hela vägen till sängbordet och liggande försöka utföra den akrobatik som krävs för att få telefonen att träffa kontakten i den docka som står där. Men tänk så smidigt att bara kunna lägga telefonen på rätt yta av bordet och lägga sig till rätta och somna.

Eller när jag är ute på stan, tänk om telefonen automatiskt laddar upp sig lite medan jag fikar eller äter för att det finns en laddningsyta inbyggd i bordet jag sitter vid. Jag säger som Kapten Picard: Make it so!

3. Apple Pay

Vi har redan fått höra att Apple Pay är på gång till Sverige. Låt oss nu få höra att det kommer samtidigt som nästa Iphone som börjar säljas inom kort.

4. Mindre skärmkanter

Jag har klämt och känt lite på konkurrenternas mobiler och en sak som börjar slå mig är att min Iphone är onödigt klumpig på grund av kanterna runt om skärmen. I år vill jag gärna se fysiskt mindre telefoner med lika stora skärmar, jag tror jag skulle föredra det över lika stora mobiler och ännu större skärmar. Snart får vi se hur Apple resonerar.

5. Världens bästa mobilkamera

Jag har varit väldigt nöjd med mina mobilkameror på senare år. Min gamla Nikon ligger där hemma och samlar damm någonstans. Jag fotar mycket med mobilen och skulle vilja få världens bästa mobilkamera i min nästa Iphone. En som fixar bra bilder i alla situationer. En som slår konkurrenterna med hästlängder.

6. Enklare att byta till ny Apple-enhet

Den här önskningen är ganska specifik och inget som direkt rör just eventet på tisdag. Då och då när jag ska byta från en Apple-enhet till en annan drabbas jag av att den nya enheten inte är uppdaterad till samma version av operativsystemet som den jag byter från. Det innebär att den nya enheten inte kan plocka upp min senaste säkerhetskopia. Jag måste då först ställa in den nya enheten som en ny enhet, uppdatera den och sedan återställa den för att börja om proceduren och stoppa in min data från säkerhetskopian.

Det här borde Apple rimligen kunna lösa genom att erbjuda sig att först uppdatera enheten och sedan lägga in min data från säkerhetskopian. Det skulle spara in lite tid och onödiga steg för mig.

Hur ser din önskelista ut?

Vad önskar du dig från Apple? Berätta gärna i kommentarerna.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.