Apples september-event

99 bjuder in till uppesittarkväll

På tisdag är det dags för Apples septemberevent och det är ju i vissa sällskap större än julafton. Redaktionen planerar en uppesittarkväll du inte vill missa.

Snart är det äntligen dags för årets Iphone-event. Ryktena har cirkulerat i princip ett helt år nu och på tisdag kväll får vi äntligen veta vad som stämmer och om Apple bjuder på några överraskningar.

Självklart vill vi umgås med andra intresserade under kvällen och planerar därför en traditionsenlig uppesittarkväll. Vi börjar försnacket redan nu i den här kommentarstråden och kopplar också relevanta framtida artiklar till samma så att diskussionerna om eventet samlas smidigt på ett ställe.

Livesändning

Redaktionen samlas i studion och direktsänder på vår Youtube-kanal från klockan 18. Vi är också till 99 procent säkra på att vi kommer att direktsända via vår Facebook-sida samtidigt för den som föredrar att kika där. Den första timmen försnackar vi, summerar rykten och drömmer om vad som komma skall. Du kan vara med och prata med oss via chatten. Apple drar igång klockan 19 och då finns vi kvar i rutan och kommenterar kvällens nyheter.

Efteråt bjuder vi på spontana tankar innan vi avslutar sändningen och springer till våra skrivbord och kompletterar nyheterna med alla detaljer vi kan hitta.

Vill du se Apple-eventet direkt från källan hittar du deras livesändning via deras webbplats, eller via appar för IOS och Apple TV. En idé kan ju vara att titta på deras sändning i ett fönster och vår i ett annat, eller ha oss i en annan enhet om möjligt. Det är förstås också fullt möjligt att bara titta på vår sändning.

Discord och IRC

För den som vill chatta finns det två bra alternativ. Dels finns en IRC-kanal med ett gäng trogna besökare. Hur du hittar dit lär du dig via den här forum-tråden. Tillsammans med våra systersajter har vi också en gemensam Discord-server med en 99-kanal som du är välkommen att umgås i. För att skapa dig ett konto besöker du den här länken.

På tisdag smäller det!

Nästa vecka kommer Sony visa upp sin nya Android-telefon på Mobile World Congress och i dag släppte de en kryptiskt video för telefonen.

Nyligen valde Google att plocka bort direktlänkar till bilder bland sökresultaten. En klart irriterande grej men något som nu går att fixa genom ett enkelt tillägg.

Ett speciellt indiskt tecken fick appar på IOS-enheter att krascha vilket gjorde livet surt för folk med trollande kompisar. Nu har Apple löst den irriterande buggen med nyligen släppta IOS 11.2.6.

Vi vill tipsa om Lametric Time, en smart liten kontrollpanel med snygg pixelgrafik som funkar både på jobbet och hemma.

Ytterligare en instruktionsfilm för Homepod når Youtube, denna gången med fokus på att få ut det mesta av sin smarta högtalare.

Apples nya högeffektiva bildformat sparar dig utrymme, men är inte kompatibelt med allt och att konvertera stora mängder bilder tar tid. Denna snabbguide gör processen snabb och enkel.