Huawei lanserar Mate 10 den 16 oktober

För alla som gillar telefoner med stora skärmar kommer snart en intressant nyhet från Huawei. Den 16 oktober visar de upp Mate 10.

Kinesiska Huawei är världens tredje största mobiltillverkare. Förra året släppte de Mate 9, en av de bästa telefonerna med stor skärm som lanserades då. Den fick fin kritik för batteritiden, prestandan och den bakre kameran. Nu kommer snart efterföljaren Mate 10. Huawei planerar att visa upp den vid ett event den 16 oktober, rapporterar bland andra Anandtech.

Mate 10 kommer att konkurrera med bland andra Samsung Galaxy Note 8, Galaxy S8 Plus och Apples nästa flaggskepp som kommer att visas upp vid ett event nästa vecka.

Huaweis vd Richard Yu är självsäker i en intervju med nyhetsbyrån Bloomberg. Mate 10 kommer att vara ännu mer kraftfull än den nya Iphone-modellen.

"Vi kommer att ha en ännu mer kraftfull produkt. Mate 10 kommer att ha mycket längre batteritid med skärm som täcker hela fronten, snabbare laddning, bättre fotograferingsmöjligheter och många andra funktioner som kommer att hjälpa oss att konkurrera med Apple."

Enligt ryktena kommer Mate 10 att ha en skärm som täcker nästan hela fronten, den får den egenutvecklade Krin 970-kretsen och 6 gigabyte primärminne med 64 gigabyte intern lagring.

Mate 10 sägs få en 6-tumsskärm med bildförhållandet 18:9 och upplösningen 2 160 x 1 080 pixel. På baksidan uppger ryktena att det sitter en Leica-kamera med dubbla linser, också den främre kommer ha två linser. Mate 10 kan också bjuda på 3D-ansiktsigenkänning och kommer att köra den senaste Android-versionen Nougat.

Kommentarer
2 svar

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.

Nu har vi lagt vantarna på en Iphone XS Max i guld. Självklart kan inga tester börja förrän vi packat upp den – häng med.

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.

Apples bilsystem Carplay har nu stöd för andra karttjänster, och först ut är ärkerivalen Google Maps.

UE har uppdaterat sin Boom-serie med portabla Bluetooth-högtalare. De nya modellerna är vattentäta och har fått flera nya finesser.

Tillsammans med IOS 12 släppte Apple också Watch OS 5 till världen. Vi går igenom nyheterna som väntar dig.