Huawei lanserar Mate 10 den 16 oktober

För alla som gillar telefoner med stora skärmar kommer snart en intressant nyhet från Huawei. Den 16 oktober visar de upp Mate 10.

Kinesiska Huawei är världens tredje största mobiltillverkare. Förra året släppte de Mate 9, en av de bästa telefonerna med stor skärm som lanserades då. Den fick fin kritik för batteritiden, prestandan och den bakre kameran. Nu kommer snart efterföljaren Mate 10. Huawei planerar att visa upp den vid ett event den 16 oktober, rapporterar bland andra Anandtech.

Mate 10 kommer att konkurrera med bland andra Samsung Galaxy Note 8, Galaxy S8 Plus och Apples nästa flaggskepp som kommer att visas upp vid ett event nästa vecka.

Huaweis vd Richard Yu är självsäker i en intervju med nyhetsbyrån Bloomberg. Mate 10 kommer att vara ännu mer kraftfull än den nya Iphone-modellen.

"Vi kommer att ha en ännu mer kraftfull produkt. Mate 10 kommer att ha mycket längre batteritid med skärm som täcker hela fronten, snabbare laddning, bättre fotograferingsmöjligheter och många andra funktioner som kommer att hjälpa oss att konkurrera med Apple."

Enligt ryktena kommer Mate 10 att ha en skärm som täcker nästan hela fronten, den får den egenutvecklade Krin 970-kretsen och 6 gigabyte primärminne med 64 gigabyte intern lagring.

Mate 10 sägs få en 6-tumsskärm med bildförhållandet 18:9 och upplösningen 2 160 x 1 080 pixel. På baksidan uppger ryktena att det sitter en Leica-kamera med dubbla linser, också den främre kommer ha två linser. Mate 10 kan också bjuda på 3D-ansiktsigenkänning och kommer att köra den senaste Android-versionen Nougat.

Kommentarer
2 svar

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

Idag inleds fotbolls-VM med en match mellan värdlandet Ryssland och Saudiarabien. För Iphone-användare finns Siri här för att svara på frågor.