Huawei lanserar Mate 10 den 16 oktober

För alla som gillar telefoner med stora skärmar kommer snart en intressant nyhet från Huawei. Den 16 oktober visar de upp Mate 10.

Kinesiska Huawei är världens tredje största mobiltillverkare. Förra året släppte de Mate 9, en av de bästa telefonerna med stor skärm som lanserades då. Den fick fin kritik för batteritiden, prestandan och den bakre kameran. Nu kommer snart efterföljaren Mate 10. Huawei planerar att visa upp den vid ett event den 16 oktober, rapporterar bland andra Anandtech.

Mate 10 kommer att konkurrera med bland andra Samsung Galaxy Note 8, Galaxy S8 Plus och Apples nästa flaggskepp som kommer att visas upp vid ett event nästa vecka.

Huaweis vd Richard Yu är självsäker i en intervju med nyhetsbyrån Bloomberg. Mate 10 kommer att vara ännu mer kraftfull än den nya Iphone-modellen.

"Vi kommer att ha en ännu mer kraftfull produkt. Mate 10 kommer att ha mycket längre batteritid med skärm som täcker hela fronten, snabbare laddning, bättre fotograferingsmöjligheter och många andra funktioner som kommer att hjälpa oss att konkurrera med Apple."

Enligt ryktena kommer Mate 10 att ha en skärm som täcker nästan hela fronten, den får den egenutvecklade Krin 970-kretsen och 6 gigabyte primärminne med 64 gigabyte intern lagring.

Mate 10 sägs få en 6-tumsskärm med bildförhållandet 18:9 och upplösningen 2 160 x 1 080 pixel. På baksidan uppger ryktena att det sitter en Leica-kamera med dubbla linser, också den främre kommer ha två linser. Mate 10 kan också bjuda på 3D-ansiktsigenkänning och kommer att köra den senaste Android-versionen Nougat.

Kommentarer
2 svar

En blinkning så är våren förbi tycker redaktionen som har massor av spännande prylar att hugga tag i. Vi hälsar i alla fall prylvåren välkommen med ett nytt avsnitt av vår podd.

Det blåser orkanvindar runt Facebook just nu efter veckans avslöjanden om hur användarnas data kan utnyttjas tämligen frikostigt, och vi passar därför på att bjuda på vd:n Mark Zuckerbergs pudel-intervju.

Det nya smarta låset ska ge dig valmöjligheter med hur du låser upp dörren, där både fingret och mobilen är två av flera alternativ.

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?