Huawei lanserar Mate 10 den 16 oktober

För alla som gillar telefoner med stora skärmar kommer snart en intressant nyhet från Huawei. Den 16 oktober visar de upp Mate 10.

Kinesiska Huawei är världens tredje största mobiltillverkare. Förra året släppte de Mate 9, en av de bästa telefonerna med stor skärm som lanserades då. Den fick fin kritik för batteritiden, prestandan och den bakre kameran. Nu kommer snart efterföljaren Mate 10. Huawei planerar att visa upp den vid ett event den 16 oktober, rapporterar bland andra Anandtech.

Mate 10 kommer att konkurrera med bland andra Samsung Galaxy Note 8, Galaxy S8 Plus och Apples nästa flaggskepp som kommer att visas upp vid ett event nästa vecka.

Huaweis vd Richard Yu är självsäker i en intervju med nyhetsbyrån Bloomberg. Mate 10 kommer att vara ännu mer kraftfull än den nya Iphone-modellen.

"Vi kommer att ha en ännu mer kraftfull produkt. Mate 10 kommer att ha mycket längre batteritid med skärm som täcker hela fronten, snabbare laddning, bättre fotograferingsmöjligheter och många andra funktioner som kommer att hjälpa oss att konkurrera med Apple."

Enligt ryktena kommer Mate 10 att ha en skärm som täcker nästan hela fronten, den får den egenutvecklade Krin 970-kretsen och 6 gigabyte primärminne med 64 gigabyte intern lagring.

Mate 10 sägs få en 6-tumsskärm med bildförhållandet 18:9 och upplösningen 2 160 x 1 080 pixel. På baksidan uppger ryktena att det sitter en Leica-kamera med dubbla linser, också den främre kommer ha två linser. Mate 10 kan också bjuda på 3D-ansiktsigenkänning och kommer att köra den senaste Android-versionen Nougat.

Kommentarer
2 svar

Längtar du efter en portabel och vattentålig högtalare med inbyggt smart röstassistent, då är det förmodligen JBL Link 20 du behöver.

Specialversionen av Oneplus 6T får ett Mclaren-inspirerat utseende, 10 gigabyte primärminne och extra snabb snabbladdning. 99 närvarar vid lanseringseventet utanför London.

Svenska betaltjänsten Klarna får nu stöd för Apple Pay. Det betyder i praktiken att även de som har banker och betalkort som inte har stöd kan använda Apple Pay genom Klarna.

Inför lanseringen av Mate 20 Pro skröt Huawei att företagets Kirin 980-processor skulle vara betydligt snabbare än konkurrenten Apples A12 Bionic-processor. Nu har telefonerna gått en match mot varandra.

Google Plus är Facebook-utmanaren som kom av sig, och efter att ännu mer data läckt kommer nu tjänsten att stänga ned redan i april.

Kommer du ihåg Infinity Blade-spelen som ofta visades upp på Apples presentationer som exempel på vad som var tekniskt möjligt på IOS? Epic har nu tagit bort dem från App Store.