SJ testar 4G Plus på X2000

SJ erbjuder Wifi-uppkoppling på sina X2000-tåg. Nu håller de på och testar utrustning som ska ge snabbare internet till resenärerna.

Tågresenärer som reser med SJ:s S2000-tåg kan surfa via Wifi. SJ själva löser uppkopplingen via mobilnätet och håller nu på testar utrustning som ska ge snabbare internet, enligt ett pressmeddelande.

Den nya utrustningen använder 4G Plus, även kallat LTE Advanced, en teknik som bygger på att man använder flera frekvensband för att förbättra hastigheten, stabiliteten och kapaciteten på datalänken.

SJ utför nu tester på utvalda X2000-tåg för att se så allt fungerar som tänkt.

– Vi hoppas givetvis att testerna går bra, och att vi därmed kan gå vidare och införa den nya 4G Plus utrustningen på samtliga X2000-tåg, säger Jakob Åhgren Thörnblad, ansvarig för snabbtågens kunderbjudanden på SJ.

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!

Vår Jakob har tagit semester så självklart passar vi på att störa honom med frågor om vilka prylar och tjänster som han kommer använda mest under ledigheten.

Det finns många som önskar sig en ny modell av den lilla och behändiga Iphone SE, och Ida Blix håller med. I en värld av allt större mobiler behövs något greppvänligt och lagom.

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?