SJ testar 4G Plus på X2000

SJ erbjuder Wifi-uppkoppling på sina X2000-tåg. Nu håller de på och testar utrustning som ska ge snabbare internet till resenärerna.

Tågresenärer som reser med SJ:s S2000-tåg kan surfa via Wifi. SJ själva löser uppkopplingen via mobilnätet och håller nu på testar utrustning som ska ge snabbare internet, enligt ett pressmeddelande.

Den nya utrustningen använder 4G Plus, även kallat LTE Advanced, en teknik som bygger på att man använder flera frekvensband för att förbättra hastigheten, stabiliteten och kapaciteten på datalänken.

SJ utför nu tester på utvalda X2000-tåg för att se så allt fungerar som tänkt.

– Vi hoppas givetvis att testerna går bra, och att vi därmed kan gå vidare och införa den nya 4G Plus utrustningen på samtliga X2000-tåg, säger Jakob Åhgren Thörnblad, ansvarig för snabbtågens kunderbjudanden på SJ.

En blinkning så är våren förbi tycker redaktionen som har massor av spännande prylar att hugga tag i. Vi hälsar i alla fall prylvåren välkommen med ett nytt avsnitt av vår podd.

Det blåser orkanvindar runt Facebook just nu efter veckans avslöjanden om hur användarnas data kan utnyttjas tämligen frikostigt, och vi passar därför på att bjuda på vd:n Mark Zuckerbergs pudel-intervju.

Det nya smarta låset ska ge dig valmöjligheter med hur du låser upp dörren, där både fingret och mobilen är två av flera alternativ.

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?