SJ testar 4G Plus på X2000

SJ erbjuder Wifi-uppkoppling på sina X2000-tåg. Nu håller de på och testar utrustning som ska ge snabbare internet till resenärerna.

Tågresenärer som reser med SJ:s S2000-tåg kan surfa via Wifi. SJ själva löser uppkopplingen via mobilnätet och håller nu på testar utrustning som ska ge snabbare internet, enligt ett pressmeddelande.

Den nya utrustningen använder 4G Plus, även kallat LTE Advanced, en teknik som bygger på att man använder flera frekvensband för att förbättra hastigheten, stabiliteten och kapaciteten på datalänken.

SJ utför nu tester på utvalda X2000-tåg för att se så allt fungerar som tänkt.

– Vi hoppas givetvis att testerna går bra, och att vi därmed kan gå vidare och införa den nya 4G Plus utrustningen på samtliga X2000-tåg, säger Jakob Åhgren Thörnblad, ansvarig för snabbtågens kunderbjudanden på SJ.

Årets nya Iphone-modeller är här! Här går vi igenom vad du bör tänka på innan du byter till en ny telefon och hur du gör för att flytta allt från din gamla. Efteråt kan du lämna din gamla telefon till någon ny eller kanske sälja den.

Med IOS 12 dök äntligen appen Genvägar upp. Har du hunnit kika på den och framför allt – har du satt upp några genvägar? Tipsa om dina favorit i den här tråden.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.