SJ testar 4G Plus på X2000

SJ erbjuder Wifi-uppkoppling på sina X2000-tåg. Nu håller de på och testar utrustning som ska ge snabbare internet till resenärerna.

Tågresenärer som reser med SJ:s S2000-tåg kan surfa via Wifi. SJ själva löser uppkopplingen via mobilnätet och håller nu på testar utrustning som ska ge snabbare internet, enligt ett pressmeddelande.

Den nya utrustningen använder 4G Plus, även kallat LTE Advanced, en teknik som bygger på att man använder flera frekvensband för att förbättra hastigheten, stabiliteten och kapaciteten på datalänken.

SJ utför nu tester på utvalda X2000-tåg för att se så allt fungerar som tänkt.

– Vi hoppas givetvis att testerna går bra, och att vi därmed kan gå vidare och införa den nya 4G Plus utrustningen på samtliga X2000-tåg, säger Jakob Åhgren Thörnblad, ansvarig för snabbtågens kunderbjudanden på SJ.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.

Ingen näthandel ännu, men däremot molntjänster. Amazon Web Services öppnar sin verksamhet i Sverige idag.

Bilder på en Iphone XS-version av Apples puckelryggiga batterifodral har dykt upp på nätet, och produkten kan rentav dyka upp innan jul.