nya funktioner

Youtube Live blir snabbare och enklare

Youtube Live får ett nytt "ultra-low latency"-läge, bättre modereringsverktyg och IOS-användare kan nu sända direkt från Youtube-appen med Apples Replaykit.

Youtube Live är som namnet antyder en tjänst för att direkstända material till sina följare. Nu kommer nya funktioner som ska göra tjänsten snabbare, enklare och mer tillgänglig, enligt ett blogginlägg.

Den största nyheten är möjligheten att aktivera inställningen "ultra-low latency", vilket gör att videoströmmen kör igång med bara någon sekunds fördröjning så att du som sänder i princip kan interagera med dina tittare i realtid. Det här kräver ingen annan insats än att aktivera alternativet i inställningarna inför en direktsändning.

Under en direktsändning kan tittare chatta i ett kommentarsfält som hör till sändningen och nu finns det bättre verktyg för att moderera inläggen för den som sänder material.

Dessutom går det numera att direktsända från Iphone och Ipad från Youtube-appen, tack vare Apples Replaykit. Enligt blogginlägget kan användare nu strömma direkt medan de målar i Procreate, medan de kör i racingspelet Asphalt 8 eller något annat från en app som stöder Replaykit. Med enhetens främre kamera och mikrofon kan du dessutom lägga till dina kommentarer direkt i strömmen.

Kommentarer
1 svar

Andreas vilar upp sig hemma, Amandas halsont ställer till det – men podd blir det ändå. Som nästan varje vecka.

Den här killen styr det viktigaste i hemmet med sin Ocarina. Hemautomation gjord Zelda-style.

Det är bara att bita ihop och betala säger Tullverket.

Röstassistenten Google Assistant har ett hektiskt år framför sig. Enligt en bild från en Google-presentation kommer assistenten under 2018 att lanseras i flera nya länder och lära sig nya språk.

Vi vill tipsa om Lametric Time, en smart liten kontrollpanel med snygg pixelgrafik som funkar både på jobbet och hemma.

Vi drar ut på alla hjärtans dag och ställer tio frågor om kärlek och teknik!