nya funktioner

Youtube Live blir snabbare och enklare

Youtube Live får ett nytt "ultra-low latency"-läge, bättre modereringsverktyg och IOS-användare kan nu sända direkt från Youtube-appen med Apples Replaykit.

Youtube Live är som namnet antyder en tjänst för att direkstända material till sina följare. Nu kommer nya funktioner som ska göra tjänsten snabbare, enklare och mer tillgänglig, enligt ett blogginlägg.

Den största nyheten är möjligheten att aktivera inställningen "ultra-low latency", vilket gör att videoströmmen kör igång med bara någon sekunds fördröjning så att du som sänder i princip kan interagera med dina tittare i realtid. Det här kräver ingen annan insats än att aktivera alternativet i inställningarna inför en direktsändning.

Under en direktsändning kan tittare chatta i ett kommentarsfält som hör till sändningen och nu finns det bättre verktyg för att moderera inläggen för den som sänder material.

Dessutom går det numera att direktsända från Iphone och Ipad från Youtube-appen, tack vare Apples Replaykit. Enligt blogginlägget kan användare nu strömma direkt medan de målar i Procreate, medan de kör i racingspelet Asphalt 8 eller något annat från en app som stöder Replaykit. Med enhetens främre kamera och mikrofon kan du dessutom lägga till dina kommentarer direkt i strömmen.

Kommentarer
1 svar

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

Idag inleds fotbolls-VM med en match mellan värdlandet Ryssland och Saudiarabien. För Iphone-användare finns Siri här för att svara på frågor.