Samsungs ansiktsigenkänning luras fortfarande av ett foto

Samsung Galaxy Note 8 bjuder inte på några förbättringar när det gäller ansiktsigenkänning. Det går fortfarande att luras med hjälp av ett foto.

Samsung erbjuder bland annat ansiktsigenkänning som ett alternativ för att låsa upp deras enheter. I våras rapporterade vi att just det alternativet kanske inte är det säkraste då telefonen kunde låsas upp med hjälp av ett fotografi.

Nu har Samsung lanserat Galaxy Note 8 och för den som hoppades att Samsung förbättrat funktionen verkar svaret tyvärr vara nej.

Utvecklaren Mel Tajon berättar att han lyckas lura ansiktsigenkänningen i Note 8 genom att hålla upp en annan Note 8 framför med en selfie framme. Enligt Tajon kan också lågupplösta bilder som laddats upp till sociala medier som Instagram och Facebook lura säkerhetsfunktionen.

Samsung erbjuder också användare att låsa upp sina enheter med en fingeravtrycksläsare, genom att läsa av ögats iris eller med en lösenkod.

Kommentarer
20 svar

Det blir att prata lokalspråk med Google Assistant under 2018. Mjukvarujätten bekräftar en utrullning till flera länder de närmaste månaderna, däribland Sverige.

I dagsläget kan det mesta mäta vad vi gör och ge lite tips och trix på vad i vardagen vi bör ändra på. Men detta kan också gå överstyr.

För att Postnord ska klara av att hantera det nya systemet för lagring av paket från länder utanför EU kommer de nu bygga ett nytt lager i Örebro samt anställa runt 90 personer.

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).