Samsungs ansiktsigenkänning luras fortfarande av ett foto

Samsung Galaxy Note 8 bjuder inte på några förbättringar när det gäller ansiktsigenkänning. Det går fortfarande att luras med hjälp av ett foto.

Samsung erbjuder bland annat ansiktsigenkänning som ett alternativ för att låsa upp deras enheter. I våras rapporterade vi att just det alternativet kanske inte är det säkraste då telefonen kunde låsas upp med hjälp av ett fotografi.

Nu har Samsung lanserat Galaxy Note 8 och för den som hoppades att Samsung förbättrat funktionen verkar svaret tyvärr vara nej.

Utvecklaren Mel Tajon berättar att han lyckas lura ansiktsigenkänningen i Note 8 genom att hålla upp en annan Note 8 framför med en selfie framme. Enligt Tajon kan också lågupplösta bilder som laddats upp till sociala medier som Instagram och Facebook lura säkerhetsfunktionen.

Samsung erbjuder också användare att låsa upp sina enheter med en fingeravtrycksläsare, genom att läsa av ögats iris eller med en lösenkod.

Kommentarer
20 svar

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.