Huawei går förbi Apple – världens andra största telefontillverkare

Kinesiska Huawei går nu om Apple som världens andra största tillverkare av smarta mobiler. Samsung ligger kvar på förstaplatsen.

Det var inte särskilt länge sedan som knappt någon utanför Kina visste vilka Huawei (uttalas WAH-way) var, men de har jobbat sig upp mot toppen av listan över världens största tillverkare med telefonserierna Mate och Honor. Enligt en ny rapport från Counterpoint sålde Huawei fler telefoner än Apple under juni och juli i år. Siffrorna för augusti är inte tillgängliga än, men också där sägs Huawei sålt bra.

Det här betyder att Huawei nu går förbi Apple och tar andraplatsen. Samsung håller fortfarande förstaplatsen med god marginal.

Något som kan få det här att svänga åter igen är nästa veckas Apple-event. Troligen är det många Iphone-köpare som väntat in det eventet innan de slår till på en ny telefon. Oavsett är Huaweis nya milstolpe imponerande. Också de står redo att lansera en ny telefonmodell, den 16 oktober visar de upp Mate 10.

Hur gick det i förra veckans quiz? Här kan du jämföra dig med de andra som gjorde testet.

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Googles systerbolag Verily har tagit fram en artificiell intelligens som kan identifiera om en patient kan drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar genom att analysera patientens ögonbotten.

Nästa vecka kommer Sony visa upp sin nya Android-telefon på Mobile World Congress och i dag släppte de en kryptiskt video för telefonen.

Nyligen valde Google att plocka bort direktlänkar till bilder bland sökresultaten. En klart irriterande grej men något som nu går att fixa genom ett enkelt tillägg.

Ett speciellt indiskt tecken fick appar på IOS-enheter att krascha vilket gjorde livet surt för folk med trollande kompisar. Nu har Apple löst den irriterande buggen med nyligen släppta IOS 11.2.6.