Huawei går förbi Apple – världens andra största telefontillverkare

Kinesiska Huawei går nu om Apple som världens andra största tillverkare av smarta mobiler. Samsung ligger kvar på förstaplatsen.

Det var inte särskilt länge sedan som knappt någon utanför Kina visste vilka Huawei (uttalas WAH-way) var, men de har jobbat sig upp mot toppen av listan över världens största tillverkare med telefonserierna Mate och Honor. Enligt en ny rapport från Counterpoint sålde Huawei fler telefoner än Apple under juni och juli i år. Siffrorna för augusti är inte tillgängliga än, men också där sägs Huawei sålt bra.

Det här betyder att Huawei nu går förbi Apple och tar andraplatsen. Samsung håller fortfarande förstaplatsen med god marginal.

Något som kan få det här att svänga åter igen är nästa veckas Apple-event. Troligen är det många Iphone-köpare som väntat in det eventet innan de slår till på en ny telefon. Oavsett är Huaweis nya milstolpe imponerande. Också de står redo att lansera en ny telefonmodell, den 16 oktober visar de upp Mate 10.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.

Den 16 juli är det officiellt säljstart för den nostalgiframkallande Nokia 8110 4G, mer populärt kallad för "banantelefonen".