Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple och Amazon vill slåss om rättigheterna till James Bond

De traditionella filmjättarna får se upp, nu sägs också Apple och Amazon vilja köpa rättigheterna till varumärket James Bond.

Varumärket James Bond är eftertraktat då det anses ha stor utvecklingspotential och nu ger sig två stora bolag in i kampen om rättigheterna som inte är traditionella filmbolag – både Apple och Amazon sägs ha påbörjat förhandlingar med MGM.

Uppgifterna kommer från Hollywood Reporter som skriver att Warner Bros ser ut att ta hem filmdistribueringsrättigheterna för Bond-franchisen. Deras avtal med Sony löpte ut efter filmen Spectre 2015, men nu får de alltså konkurrens från Apple och Amazon.

Apple och Amazon sägs vara villiga att spendera pengar i samma bollpark som Warner. Båda företagen har startat upp egna tjänster för strömmande video och är på jakt efter alla konkurrensfördelar de kan få. Bond ses som ett varumärke med stor potential och jämförs med vad som görs med exempelvis Marvel.

De nyligen rekryterade tv-cheferna Zack Van Amburg och Jamie Erlicht sägs sköta förhandlingarna åt Apple och det tyder på att Apple är ute efter mer än bara filmrättigheter, kanske är de ute efter att släppa loss tv-potentialen i James Bond. En källa säger att den typen av rättigheter troligen är värt någonstans mellan två och fem miljarder dollar.

James Bond kommer att återkomma i Daniel Craigs tappning i en ny film som släpps i slutet av 2019. Vad mer som ligger i Bonds framtid, återstår att se.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.