Google: Hej då Drive för Mac och pc

Google Drive för Mac och pc kommer att tas bort och ersätts istället av nya appen Google Säkerhetskopiering och synkronisering.

För dig som använder Google Drive och Google Photos för Mac och pc kommer här viktiga nyheter – båda apparna kommer att tas bort med start 11 december i år. De stängs ned helt i mars nästa år.

Men det finns redan ett nytt alternativ. Google ersätter de båda med appen Google Säkerhetskopiering och synkronisering (på engelska: Backup and Sync) som hanterar både bilder och data. Företagsanvändare hänvisas istället till Drive File Stream, en liknande app men med mer fokus på att team ska kunna samarbeta med filerna.

Säkerhetskopiering och synkronisering låter dig hantera filer från mappar, usb-minnen och SD-kort till molnet så att du kommer åt dem överallt.

Kommentarer
7 svar

Det blir att prata lokalspråk med Google Assistant under 2018. Mjukvarujätten bekräftar en utrullning till flera länder de närmaste månaderna, däribland Sverige.

I dagsläget kan det mesta mäta vad vi gör och ge lite tips och trix på vad i vardagen vi bör ändra på. Men detta kan också gå överstyr.

För att Postnord ska klara av att hantera det nya systemet för lagring av paket från länder utanför EU kommer de nu bygga ett nytt lager i Örebro samt anställa runt 90 personer.

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).