Google: Hej då Drive för Mac och pc

Google Drive för Mac och pc kommer att tas bort och ersätts istället av nya appen Google Säkerhetskopiering och synkronisering.

För dig som använder Google Drive och Google Photos för Mac och pc kommer här viktiga nyheter – båda apparna kommer att tas bort med start 11 december i år. De stängs ned helt i mars nästa år.

Men det finns redan ett nytt alternativ. Google ersätter de båda med appen Google Säkerhetskopiering och synkronisering (på engelska: Backup and Sync) som hanterar både bilder och data. Företagsanvändare hänvisas istället till Drive File Stream, en liknande app men med mer fokus på att team ska kunna samarbeta med filerna.

Säkerhetskopiering och synkronisering låter dig hantera filer från mappar, usb-minnen och SD-kort till molnet så att du kommer åt dem överallt.

Kommentarer
8 svar

E-legitimationen Bank ID används motvilligt av oss här på 99. 68 procent skulle nog gärna byta om det fanns alternativ medan endast 23 procent tycker det är en fantastisk tjänst.

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Kontaktlösa mobilbetalningar är bara början, för tack vare sakernas internet kan snart kylskåpet, bilen och kläderna betala själva. Ida har träffat Christina Lind, Sverigechef på Visa för att prata om framtidens betalningar och hur de påverkar oss kunder.

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

USA har rivit upp sin princip om nätneutralitet, men låt oss kämpa för att behålla den i Sverige. Youtube-profilen CGP Grey förklarar varför det är en bra idé.

Oneplus har släppt en uppdatering till mobiltelefonen Oneplus 6, som åtgärdar den säkerhetslucka som försatte data i fara.