Google uppges vara på gång att köpa HTC

Det går dåligt för HTC:s mobildivision och enligt uppgift kan Google vara i färd med att köpa upp verksamheten.

Google köpte Motorolas mobilavdelning 2011 och sålde den några år senare vidare till Lenovo. Nu kan företaget återigen vara på gång att köpa upp en mobiltillverkare, den här gången HTC.

Det går inget vidare för HTC:s mobildivision, nyligen rapporterade företaget de lägsta intäkterna på 13 år för augusti. Tidigare i maj lanserade de telefonen HTC U11, som redan tappar på försäljningsfronten.

Några fler egna släpp för i år finns inte inplanerade, men den ekonomiska trenden för resten av året kanske vänder uppåt igen om det stämmer att det är HTC som står för tillverkningen av Googles kommande Pixel 2.

Det är den kinesiska sajten Commercial Times (engelsk översättning) som rapporterar att HTC är nära en uppgörelse med Google. Affären gäller just mobildivisionen, bolaget som helhet och HTC Vive VR är inte på förhandlingsbordet. Google överväger om de ska ingå ett strategiskt partnerskap med HTC eller köpa upp mobiltillverkningen.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
3 svar

Det blir att prata lokalspråk med Google Assistant under 2018. Mjukvarujätten bekräftar en utrullning till flera länder de närmaste månaderna, däribland Sverige.

I dagsläget kan det mesta mäta vad vi gör och ge lite tips och trix på vad i vardagen vi bör ändra på. Men detta kan också gå överstyr.

För att Postnord ska klara av att hantera det nya systemet för lagring av paket från länder utanför EU kommer de nu bygga ett nytt lager i Örebro samt anställa runt 90 personer.

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).