Google uppges vara på gång att köpa HTC

Det går dåligt för HTC:s mobildivision och enligt uppgift kan Google vara i färd med att köpa upp verksamheten.

Google köpte Motorolas mobilavdelning 2011 och sålde den några år senare vidare till Lenovo. Nu kan företaget återigen vara på gång att köpa upp en mobiltillverkare, den här gången HTC.

Det går inget vidare för HTC:s mobildivision, nyligen rapporterade företaget de lägsta intäkterna på 13 år för augusti. Tidigare i maj lanserade de telefonen HTC U11, som redan tappar på försäljningsfronten.

Några fler egna släpp för i år finns inte inplanerade, men den ekonomiska trenden för resten av året kanske vänder uppåt igen om det stämmer att det är HTC som står för tillverkningen av Googles kommande Pixel 2.

Det är den kinesiska sajten Commercial Times (engelsk översättning) som rapporterar att HTC är nära en uppgörelse med Google. Affären gäller just mobildivisionen, bolaget som helhet och HTC Vive VR är inte på förhandlingsbordet. Google överväger om de ska ingå ett strategiskt partnerskap med HTC eller köpa upp mobiltillverkningen.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
3 svar

E-legitimationen Bank ID används motvilligt av oss här på 99. 68 procent skulle nog gärna byta om det fanns alternativ medan endast 23 procent tycker det är en fantastisk tjänst.

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Kontaktlösa mobilbetalningar är bara början, för tack vare sakernas internet kan snart kylskåpet, bilen och kläderna betala själva. Ida har träffat Christina Lind, Sverigechef på Visa för att prata om framtidens betalningar och hur de påverkar oss kunder.

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

USA har rivit upp sin princip om nätneutralitet, men låt oss kämpa för att behålla den i Sverige. Youtube-profilen CGP Grey förklarar varför det är en bra idé.

Oneplus har släppt en uppdatering till mobiltelefonen Oneplus 6, som åtgärdar den säkerhetslucka som försatte data i fara.