Microsoft håller hov den 31 oktober

I slutet av oktober ska Microsoft presentera nytt, och spekulationerna inför eventet handlar om att en rad olika bärbara Surface-produkter ska uppdateras.

Microsoft har presenterat London som plats och 31 oktober till 1 november som datum för företagets kommande pressevent, ett event som kallas Future Decoded. Under eventet väntas uppdateringar av de olika bärbara- och hybriddatorerna i Surface-familjen, och enligt källor som talat med The Verge ska fjolårets favoritpresentatör återigen bli Panos Panay.

Sett till vilka produkter som väntas presenteras finns bland annat en LTE-utrustad version av hybriddatorn Surface Pro, och någon form av uppdatering eller ny version av Surface Book-familjen är också att vänta. Angående mer exotiska rykten finns bland annat att Microsoft ska presentera bärbara datorer baserade på ARM-kretsar, där företaget tidigare gått ut med att Qualcomm Snapdragon 835 blir den första systemkretsen som ska kunna köra Windows 10.

Då Qualcomms integrerade systemkretsar innehåller stöd för LTE-modem är det mycket möjligt att de LTE-utrustade nyheterna är baserade på just Snapdragon 835-kretsar, men det kan också bli så att både Intel- och ARM-baserade enheter får snabb mobil uppkoppling. Inga rykten talar än så länge om några nyheter på Microsofts mobila front, och sannolikheten är stor att telefoner utrustade med Windows 10 Mobile inte finns på agendan denna gång heller.

Den 31 oktober vet vi helt säkert, och 99 kommer så klart täcka Future Decoded-eventet när det är dags.

Podden är tillbaka! Redaktionen pratar om MWC 2018, mobilspel med eller utan handkontroll och om prylar som är beroende av molntjänster.

I dagsläget kan det mesta mäta vad vi gör och ge lite tips och trix på vad i vardagen vi bör ändra på. Men detta kan också gå överstyr.

För att Postnord ska klara av att hantera det nya systemet för lagring av paket från länder utanför EU kommer de nu bygga ett nytt lager i Örebro samt anställa runt 90 personer.

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).