Microsoft håller hov den 31 oktober

I slutet av oktober ska Microsoft presentera nytt, och spekulationerna inför eventet handlar om att en rad olika bärbara Surface-produkter ska uppdateras.

Microsoft har presenterat London som plats och 31 oktober till 1 november som datum för företagets kommande pressevent, ett event som kallas Future Decoded. Under eventet väntas uppdateringar av de olika bärbara- och hybriddatorerna i Surface-familjen, och enligt källor som talat med The Verge ska fjolårets favoritpresentatör återigen bli Panos Panay.

Sett till vilka produkter som väntas presenteras finns bland annat en LTE-utrustad version av hybriddatorn Surface Pro, och någon form av uppdatering eller ny version av Surface Book-familjen är också att vänta. Angående mer exotiska rykten finns bland annat att Microsoft ska presentera bärbara datorer baserade på ARM-kretsar, där företaget tidigare gått ut med att Qualcomm Snapdragon 835 blir den första systemkretsen som ska kunna köra Windows 10.

Då Qualcomms integrerade systemkretsar innehåller stöd för LTE-modem är det mycket möjligt att de LTE-utrustade nyheterna är baserade på just Snapdragon 835-kretsar, men det kan också bli så att både Intel- och ARM-baserade enheter får snabb mobil uppkoppling. Inga rykten talar än så länge om några nyheter på Microsofts mobila front, och sannolikheten är stor att telefoner utrustade med Windows 10 Mobile inte finns på agendan denna gång heller.

Den 31 oktober vet vi helt säkert, och 99 kommer så klart täcka Future Decoded-eventet när det är dags.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.