Google visar upp översättningsläge för Assistant

Google vill att du ska använda deras röstassistent till översättningar och visar upp ett nytt översättningsläge.

Under den andra dagen av Google Developer Days (GDD) visade Google upp ett nytt översättningsläge för röstassistenten Assistant. Genom att säga "Ok Google, be my [insert language] translator" är du igång och assistenten kommer att upprepa vad du säger på det efterfrågade språket tills du ber den sluta. Det här borde komma till användning under resor.

Under samma presentation visar Googles Behshad Behzadi också upp hur assistenten blivit bättre på att förstå kontext. Den lär sig av dina tidigare frågor för att ge personligare svar framåt. Som exempel frågar Behzadi efter "bilder av Thomas". Utan någon ytterligare information visar Google Assistant upp bilder av tåget Thomas från Thomas och vännerna.

Efter det frågar Behzadi efter laguppställningen för Bayern München som inkluderar Thomas Müller. Återigen frågar Behzadi efter "bilder av Thomas" och får nu upp bilder av Müller.

Google Assistant ska också kunna hjälpa dig även när du inte riktigt vet vad du söker efter. Behzadi letar efter namnet på en film han inte kan komma ihåg och säger "Vad heter filmen som Tom Cruise är med i, där han spelar biljard och medan han spelar biljard så dansar han?". Google Assistant svarar The color of money och fortsätter med mer information om filmen.

En del, men inte alla, av de här funktionerna finns redan tillgängliga, rapporterar 9to5google. Resterande kommer troligen runt lanseringen av Pixel 2 och Pixel 2 XL. Googles event går troligen av stapeln i början av oktober.

Utöver funktionerna ovan lovar Google också nyheter till Assistant för användare med smarta hemmet-prylar, rapporterar 9to5google. En notis om att uppgraderingen finns tillgänglig kommer att skickas ut via Google Assistant och Google Home-appen.

Kommentarer
1 svar

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.