Google visar upp översättningsläge för Assistant

Google vill att du ska använda deras röstassistent till översättningar och visar upp ett nytt översättningsläge.

Under den andra dagen av Google Developer Days (GDD) visade Google upp ett nytt översättningsläge för röstassistenten Assistant. Genom att säga "Ok Google, be my [insert language] translator" är du igång och assistenten kommer att upprepa vad du säger på det efterfrågade språket tills du ber den sluta. Det här borde komma till användning under resor.

Under samma presentation visar Googles Behshad Behzadi också upp hur assistenten blivit bättre på att förstå kontext. Den lär sig av dina tidigare frågor för att ge personligare svar framåt. Som exempel frågar Behzadi efter "bilder av Thomas". Utan någon ytterligare information visar Google Assistant upp bilder av tåget Thomas från Thomas och vännerna.

Efter det frågar Behzadi efter laguppställningen för Bayern München som inkluderar Thomas Müller. Återigen frågar Behzadi efter "bilder av Thomas" och får nu upp bilder av Müller.

Google Assistant ska också kunna hjälpa dig även när du inte riktigt vet vad du söker efter. Behzadi letar efter namnet på en film han inte kan komma ihåg och säger "Vad heter filmen som Tom Cruise är med i, där han spelar biljard och medan han spelar biljard så dansar han?". Google Assistant svarar The color of money och fortsätter med mer information om filmen.

En del, men inte alla, av de här funktionerna finns redan tillgängliga, rapporterar 9to5google. Resterande kommer troligen runt lanseringen av Pixel 2 och Pixel 2 XL. Googles event går troligen av stapeln i början av oktober.

Utöver funktionerna ovan lovar Google också nyheter till Assistant för användare med smarta hemmet-prylar, rapporterar 9to5google. En notis om att uppgraderingen finns tillgänglig kommer att skickas ut via Google Assistant och Google Home-appen.

Kommentarer
1 svar

Podden är tillbaka! Redaktionen pratar om MWC 2018, mobilspel med eller utan handkontroll och om prylar som är beroende av molntjänster.

I dagsläget kan det mesta mäta vad vi gör och ge lite tips och trix på vad i vardagen vi bör ändra på. Men detta kan också gå överstyr.

För att Postnord ska klara av att hantera det nya systemet för lagring av paket från länder utanför EU kommer de nu bygga ett nytt lager i Örebro samt anställa runt 90 personer.

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).