Spotifys webbspelare inte längre kompatibel med Safari

Det går inte längre att lyssna på musiktjänsten Spotify direkt i Safari. Användare hänvisas istället till Mac-klienten eller till andra webbläsare.

Spotify-användare som använder musiktjänstens webbspelare kanske har noterat att det inte längre fungerar att lyssna på musik i Apples webbläsare Safari. Förra veckan togs Safari bort från listan över systemkrav och kvar finns nu Chrome, Firefox, Edge och Opera.

Spotify-användaren riegelstamm berättar om problemet på Spotifys supportsidor. Enligt ett vagt svar från Spotify själva fungerar inte webbspelaren i Safari längre på grund av uppdateringar.

Riegelstamm nöjde sig inte med svaret och grävde vidare själv. Troligen beror det hela på Googles webbläsartillägg Widevine som används för att spela DRM-skyddat innehåll över internet. Apple tycker inte det är säkert nog och har inte stöd för det i Safari.

Användare som försöker lyssna på musik via Safari får nu istället en uppmaning att ladda ned Mac-klienten för Spotify eller byta webbläsare.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.