Spotifys webbspelare inte längre kompatibel med Safari

Det går inte längre att lyssna på musiktjänsten Spotify direkt i Safari. Användare hänvisas istället till Mac-klienten eller till andra webbläsare.

Spotify-användare som använder musiktjänstens webbspelare kanske har noterat att det inte längre fungerar att lyssna på musik i Apples webbläsare Safari. Förra veckan togs Safari bort från listan över systemkrav och kvar finns nu Chrome, Firefox, Edge och Opera.

Spotify-användaren riegelstamm berättar om problemet på Spotifys supportsidor. Enligt ett vagt svar från Spotify själva fungerar inte webbspelaren i Safari längre på grund av uppdateringar.

Riegelstamm nöjde sig inte med svaret och grävde vidare själv. Troligen beror det hela på Googles webbläsartillägg Widevine som används för att spela DRM-skyddat innehåll över internet. Apple tycker inte det är säkert nog och har inte stöd för det i Safari.

Användare som försöker lyssna på musik via Safari får nu istället en uppmaning att ladda ned Mac-klienten för Spotify eller byta webbläsare.

Podden är tillbaka! Redaktionen pratar om MWC 2018, mobilspel med eller utan handkontroll och om prylar som är beroende av molntjänster.

I dagsläget kan det mesta mäta vad vi gör och ge lite tips och trix på vad i vardagen vi bör ändra på. Men detta kan också gå överstyr.

För att Postnord ska klara av att hantera det nya systemet för lagring av paket från länder utanför EU kommer de nu bygga ett nytt lager i Örebro samt anställa runt 90 personer.

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).