23 000 svenska sökträffar tas bort från Google

23 000 sökträffar har plockats bort hos Google i Sverige efter att EU-domstolen 2014 slog fast att privatpersoner har rätt att bli glömda på internet.

2014 vann en spansk medborgare ett integritetsmål mot Google i EU-domstolen. Spanjoren krävde att sökträffar på hans namn i en artikel i La Vanguardia från 1998 skulle tas bort. Sedan dess har sökjätten tvingats ta bort över 800 000 sökträffar på personnamn i EU-länder. Enligt Googles transparensrapport har Google behövt plocka bort 23 000 sökträffar i Sverige.

Detta innebär dock inte att publiceringarna försvinner från nätet men de går inte längre att hitta dem via Google. 57 procent av alla som begärt att bli bortplockade från sökresultaten har blivit nekade. För att sökresultat ska tas bort krävs det att de är otillräckliga, irrelevanta, eller missvisande.

Podden är tillbaka! Redaktionen pratar om MWC 2018, mobilspel med eller utan handkontroll och om prylar som är beroende av molntjänster.

I dagsläget kan det mesta mäta vad vi gör och ge lite tips och trix på vad i vardagen vi bör ändra på. Men detta kan också gå överstyr.

För att Postnord ska klara av att hantera det nya systemet för lagring av paket från länder utanför EU kommer de nu bygga ett nytt lager i Örebro samt anställa runt 90 personer.

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).