Apple lanserar Apple TV 4K

Nu lanserar Apple nya Apple TV 4K med HDR. En nyhet är att Apples TV-app äntligen kommer till Sverige.

Under kvällens event visade Apple upp en ny generation Apple TV med stöd för 4K och HDR. Apple har samarbetat med de stora filmbolagen, Netflix och Amazon Prime för att deras 4K-material ska komma till Apple TV-användarna.

En annan nyhet är att TV-appen som Apple visade upp i oktober förra året nu kommer till Sverige och bland annat kommer material från SVT att inkluderas. Appen kommer till Sverige i slutet av 2017.

Nya Apple TV 4K kommer med 32 alternativt 64 gigabyte lagring och kostar 1 995 respektive 2 195 kronor. Apple TV 4K blir tillgänglig för beställning den 15 september, medan leveranserna inleds 22 september. Fjärde generationens Apple TV finns numera endast att köpa med 32 gigabyte lagring och kostar 1 695 kronor.

Filmer som du tidigare köpt i Itunes som finns i 4K och HDR kommer att uppdateras automatiskt. Apple TV 4K har försetts med samma processor som Ipad Pro, nämligen A10X Fusion. Enheten får även stöd för Dolby Vision, HDR10 och en inbyggd funktion för uppskalning till 4K.

Siri kommer förbättras och senare i år ska det bli enklare att se direktsänd sport i Apple TV. Det ska gå att säga: "Titta på Warriors-matchen" eller "Vad står det i Cubs-matchen" och Siri ska genast ta bra det som du efterfrågar. För personer i USA kommer det även bli lättare att hålla koll på när favoritlagen spelar genom en speciell sportflik.

Apple TV 4K har stöd för Airplay 2 som kommer senare i år, vilket innebär att du kan styra flera Airplay-kompatibla högtalare genom din Apple TV. Apple själva menar att Apple TV fungerar som en perfekt hubb för ditt smarta hem och alla dina Homekit-prylar.

Specifikationer: Apple TV 4K (5 gen)

Apple TV (5 gen) (ny)

Apple TV (4 gen)

Processor

A10X

A8

Lagring

32/64 GB

32 GB

Trådlöst

802.11ac med MIMO
Bluetooth 5.0

802.11ac med MIMO
Bluetooth 4.0

Anslutningar

HDMI 2.0a
Ethernet
inbyggd IR-mottagare

HDMI 1.4
Ethernet
inbyggd IR-mottagare
USB Type-C