Mac OS High Sierra släpps den 25 september

Att Apples stora event är över innebär inte att nyheterna slutar komma, och nu får vi reda på när nästa version av Mac OS släpps i skarp version.

Betaversioner av Mac OS High Sierra har gjorts tillgängliga i stadig ström sedan operativsystemet presenterades under Apples WWDC-event i juni. Den senaste betaversionen släpptes så sent som den 1 september, och många spekulerade därför i om det nya systemet skulle få ett lanseringsdatum under gårdagens Apple-event.

För dig som inte hängt med på vad som egentligen är nytt i Mac OS High Sierra kan det sammanfattas som mestadels nya funktioner under huven. Bytet till det moderna filsystemet APFS kommer göra sökningar snabbare och smartare, och det kommer spara in på lagringsutrymme. Det nya grafikramverket Metal 2 kommer förbättra spelprestanda och ligga till grund för det rykande färska stödet för virtuell verklighet, som använder sig av den välbefolkade Steam VR-plattformen. Du kan läsa mer om nyheterna här.

Då gårdagens Apple-event var fokuserat på Apples konsumentprodukter som Iphone, Apple Watch och Apple TV nämndes logiskt nog inte företagets skrivbordsoperativsystem under presentationen. Information om lanseringsdatumet har dock framkommit under eventets gång rapporterar Engadget. Datumet blir den 25 september, och har du testkört den senaste betaversionen ska du inte förvänta dig allt för drastiska skillnader.

Kommentarer
4 svar

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

Idag inleds fotbolls-VM med en match mellan värdlandet Ryssland och Saudiarabien. För Iphone-användare finns Siri här för att svara på frågor.