Mac OS High Sierra släpps den 25 september

Att Apples stora event är över innebär inte att nyheterna slutar komma, och nu får vi reda på när nästa version av Mac OS släpps i skarp version.

Betaversioner av Mac OS High Sierra har gjorts tillgängliga i stadig ström sedan operativsystemet presenterades under Apples WWDC-event i juni. Den senaste betaversionen släpptes så sent som den 1 september, och många spekulerade därför i om det nya systemet skulle få ett lanseringsdatum under gårdagens Apple-event.

För dig som inte hängt med på vad som egentligen är nytt i Mac OS High Sierra kan det sammanfattas som mestadels nya funktioner under huven. Bytet till det moderna filsystemet APFS kommer göra sökningar snabbare och smartare, och det kommer spara in på lagringsutrymme. Det nya grafikramverket Metal 2 kommer förbättra spelprestanda och ligga till grund för det rykande färska stödet för virtuell verklighet, som använder sig av den välbefolkade Steam VR-plattformen. Du kan läsa mer om nyheterna här.

Då gårdagens Apple-event var fokuserat på Apples konsumentprodukter som Iphone, Apple Watch och Apple TV nämndes logiskt nog inte företagets skrivbordsoperativsystem under presentationen. Information om lanseringsdatumet har dock framkommit under eventets gång rapporterar Engadget. Datumet blir den 25 september, och har du testkört den senaste betaversionen ska du inte förvänta dig allt för drastiska skillnader.

Kommentarer
4 svar

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Kontanter är ute och plastkorten tappar snabbt sin charm med alla mobila betallösningar som kommer. Ida satte sig ned med Mastercard för att prata om utvecklingen.

Swype var länge ett populärt tangentbordsalterantiv för Android, och hittade också in i App Store, men nu meddelar utvecklarna att det inte kommer några fler uppdateringar.

Googles systerbolag Verily har tagit fram en artificiell intelligens som kan identifiera om en patient kan drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar genom att analysera patientens ögonbotten.

Hur gick det i förra veckans quiz? Här kan du jämföra dig med de andra som gjorde testet.