Mac OS High Sierra släpps den 25 september

Att Apples stora event är över innebär inte att nyheterna slutar komma, och nu får vi reda på när nästa version av Mac OS släpps i skarp version.

Betaversioner av Mac OS High Sierra har gjorts tillgängliga i stadig ström sedan operativsystemet presenterades under Apples WWDC-event i juni. Den senaste betaversionen släpptes så sent som den 1 september, och många spekulerade därför i om det nya systemet skulle få ett lanseringsdatum under gårdagens Apple-event.

För dig som inte hängt med på vad som egentligen är nytt i Mac OS High Sierra kan det sammanfattas som mestadels nya funktioner under huven. Bytet till det moderna filsystemet APFS kommer göra sökningar snabbare och smartare, och det kommer spara in på lagringsutrymme. Det nya grafikramverket Metal 2 kommer förbättra spelprestanda och ligga till grund för det rykande färska stödet för virtuell verklighet, som använder sig av den välbefolkade Steam VR-plattformen. Du kan läsa mer om nyheterna här.

Då gårdagens Apple-event var fokuserat på Apples konsumentprodukter som Iphone, Apple Watch och Apple TV nämndes logiskt nog inte företagets skrivbordsoperativsystem under presentationen. Information om lanseringsdatumet har dock framkommit under eventets gång rapporterar Engadget. Datumet blir den 25 september, och har du testkört den senaste betaversionen ska du inte förvänta dig allt för drastiska skillnader.